Resulayn'da terörün izleri tek tek siliniyor

Resulayn'da terörün izleri tek tek siliniyor

YPG'li teröristlerden kurtarılan Resulayn'da 'karargah' olarak kullanılan bir okulda, terörün izleri tek tek siliniyor. Örgüt flamalarının sökülmesi, okulun temizlenmesi ve elektrik tesisinin yenilenmesi çalışmaları görüntülendi.

Barış Pınarı Harekatı ile terörden temizlenen Resulayn ilçesinde YPG/PKK'lı teröristlerce 'karargah' olarak kullanılan El Afaf İlkokulu'nda arama-tarama çalışmaları başladı.

Suriye Milli Ordusu'nun (SMO) okulu eğitime hazır hale getirme çalışmaları görüntülendi. 

Kullanılmaz hale getirilen okulda örgütü simgeleyen flamaların sökülmesi, sınıf ve sıraların temizlemesi, elektrik hatlarının onarılması gibi çalışmalar kameraya yansıdı.

19-12/02/ana-manset-2-1575274888.jpg

"OKULLARI YENİDEN AÇMAYA ÇALIYORUZ"

SMO'ya bağlı Askeri Polis Komutanı Milad Hammud, YPG/PKK'nın ilçedeki bazı okulları karargah ve alıkoyma merkezi olarak kullandığını belirterek "Okulları yeniden açmaya çalışıyoruz. Güvenlik ve hizmet çalışmalarını yerine getirmek için bölgedeyiz. Çocukların aydın geleceği için elimizden gelen her şey yapmaya hazırız" dedi.

Rasulayn'da market işletmecisi Ahmet Salem de kentte hayatın normalleştiğini söyleyerek yerinde edilen halka geri dönme çağrısı yaptı.

Salem "Dükkanlar açılmaya devam ediyor. İmar başladı." ifadelerini kullandı.

19-12/02/ana-manset-2-1575274907.jpg

Barış Pınarı Harekatı sırasında Rasulayn ilçesinde çok sayıda okulunun karargaha çevrildiği tespit edilmiş ve bazılarının altında tünellere rastlanmıştı.

RESULAYN/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN