Revizyona 'ortak' rezervi

Revizyona 'ortak' rezervi

Cumhurbaşkanlığı kabinesinde revizyon beklentisi gündemdeyken Bahçeli’den dikkat çeken çıkış geldi. Bakan değişikliğine karşı net tavrını ortaya koyan MHP lideri “Kabinede revizyonu uygun bulmuyorum. Yeni sistemin yerleştirilmesi için çaba sarf edileceği yerde muhalefetin isteğine cevap verirseniz iki yanlışı birlikte yaparsınız” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “İki yanlıştan bir doğru çıkmaz. Bir; daha hizmeti yeni kavrayan Bakanları bir senede kaldırıp atamazsınız. İkincisi böyle bir yola girdiğiniz vakit aynen Yeniçeri ocağı gibi ‘İstemezük’ derler. Ne yapacağız her gün Bakan mı değiştireceğiz. Onun için kararlı olmak lazım” dedi.  

19-09/13/mans.png

Bahçeli Ankara’da partisini takip eden muhabirlerle bir araya geldiği akşam yemeğinde Türkiye gündemine dair çarpıcı açıklamalar yaptı. Son günlerin popüler rap klibi ‘susamam’ı eleştirdi, Ahmet Türk’e destek veren Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi eski TBMM Başkanı Bülent Arınç’a tepki gösterdi. Bahçeli’nin açıklamalarından başlıklar şöyle oldu:  

BEŞTEPE TOPLANTISI SİYASİ DEHA  

“Belediye başkanları toplantısı çok isabetli olmuştur. Böyle bir toplantı olmamış olsaydı, 11 belediye başkanı televizyonlarda sürekli olarak tartışma zemini bulmuş olurlardı. Bana göre Cumhurbaşkanı çok sabırlı hareket ediyor. Hepsini bir araya getirdi, taşları dökün dedi. Bu siyasi bir birikim ve zekanın sonucudur. Ümit Besen’in içinde kırık masa geçen şarkısı vardı, (Tahta Masa) şimdi zannediyorum kırık sandalye şarkısı dinleyeceğiz hep beraber.”  

 YENİKAPI RUHUNU ÖRTMENİN ANLAMI YOK 

“Yenikapı’da o kadar milyonların toplandığı, geleceği yönlendiren bir ruhun yeşermesi için çaba gösterilirken bin 700 araba ile orayı örtmenin bir anlamı yok. Varsa fazla bir araba al at, sat, istediğini yap. Sergilemenin ne manası var. ABD, PKK’ya 50 bin tır silah vermiş, sizi hâlâ oyalıyor. Bunlarla ilgili ağzınızdan bir cümle çıkmıyor. Bin 700 araba nere, 50 bin tır nere. Biraz da bu konuları düşün.” 

  GÖÇ DALGASINI AVRUPA DÜŞÜNSÜN 

“(İdlip’te yeni göç dalgası ihtimali üzerine) Avrupa bunu düşünsün. 3 milyon 600 bini buldu. 500 bini yola çıkmış durumda. ABD görüyorsunuz Meksika’dan gelenler için duvar yaptı. Biz onları sahipleniyoruz, bakmaya çalışıyoruz ama siz anlamıyorsanız buyurun alın. İtalya, Belçika, Hollanda onların çok daha güzel yaşayacakları yerler. Buyursunlar. ”  

ERDOĞAN DÜŞERSE SİSTEM DÜŞER   

“Cumhurbaşkanı Erdoğan düşerse demek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi çökerse demektir. Ondan sonra ne olacağını tahmin edebiliyor musunuz? İç savaş nasıl çıkar, karşılıklı olaylar nasıl olur, hangi parti ne yapar. Söylemek istediğimiz şey Türkiye’nin normalleşmesi, yönetimi itibarsızlaştırmamak lazım. Buna uymak mecburiyetindesin. Uymak istemiyorsan değiştirecek gücü ve imkanı bul değiştir.’ 

AF KONUSUNDA KARARLIYIZ    

“Biz af konusunda kararlıyız. Sayın Feti Yıldız bu konuda hazırlıklarını tamamlamıştır. İşte ABD’den biri cezaevinde isyan başlatın demiş. Biz bunları daha evvel söyledik. Bunları yaşadık. 18 devrimci cezaevinde yakıldı. Yarın başka şeyler neden olmasın. Dışarıda bir tane rap şarkısı, içeride bin tane bilmem ne. Onun için yasa geldiği zaman bizim arkadaşlarımızın hazırlıklarını 49 milletvekili olarak önereceğiz. İmkan bulursak çıkartacağız.”  

KABİNE REVİZYONU UYGUN DEĞİL 

“Kabinede revizyonu uygun bulmuyorum. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin 9 Temmuz 2018’de başladı. Böyle bir ortamda yeni bir sistemi yerleştirmek, kökleştirmek ve bununla ilgili uygulamaları hayata geçirmek için çaba sarf edileceği yerde ‘bakanlar kurulunda şunlar değişsin’ gündemini taşırsanız muhalefet unsurları olarak, siz de ‘muhalefetin bu isteğine cevap veriyorum’ der iseniz iki yanlışı birlikte yaparsınız. İki yanlıştan da bir doğru çıkmaz. Bir; daha hizmeti yeni kavrayan Bakanları bir senede kaldırıp atamazsınız. İkincisi böyle bir yola girdiğiniz vakit aynen Yeniçeri ocağı gibi ‘İstemezük’ derler. Hangi bakan bir şey söylemişse muhalefet ‘istemezük’ der. Ne yapacağız her gün Bakan mı değiştireceğiz. Onun için kararlı olmak lazım. İki yanlıştan bir doğru çıkmıyorsa tek doğru üzerinde yürümekte yarar vardır. Bu kadar net.” 

RAP ADINA DARBE YAPABİLİRLER  

(20 rapçinin yer aldığı Susamam klibi üzerine) “Ben her şeyi takip ederim. Paragraf paragraf orada ne amaçlandığını biliyorum. Eğer o rapi yeni yetişen nesil bütünüyle parça parça kabul ederse her parçayı yönlendiren çevre, grup veya kişiler dış destek bulanlar Türkiye’yi karmakarışık hale getirirler. Rap adına Türkiye’de darbe yapmaya heveslenen insanlar türer. O rapi iyi okumak şart. Yazacak başka şey mi bulamadılar. Haydi söylemede becerileri var, yazmadaki becerinin onlardan olduğu kanaatinde değilim. O kadar sosyolog, psikolog, sosyal ve ekonomik yönden birikimi olan insanlar o kavramları yan yana getiremez. Birileri hazırlamış vermiş. Sen de rap okuyorsun al oku demiş. Yarın herkes okuyacak. Onlar çok tehlikeli şeyler. Bazıları sanat uğruna Türkiye’yi kurban etmeye çalışıyorlar.”  

39 MİLLETVEKİLİNDEN GELEN YOK 

“İYİ Parti ile ilgili davetimizi yaptık. Yankısı ne oldu, bize intikal eden şekliyle; kurucular kurulundan, il ve ilçe başkanları arasından bazı dönüşlerle ilgili söz söyleyenler var. Ama 39 milletvekilinden gelen henüz yok. Gelme işareti veren de yok. ‘Bizim de ille bize geleceksiniz’ diye ısrarımız da yok. Bazı şeyleri zamana bırakıyoruz. Herkes her şeyi görsün diye.” 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN