Reyhanlı patlamasında kaç kişi öldü? Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan son dakika açıklaması

Reyhanlı patlamasında kaç kişi öldü? Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan son dakika açıklaması

Son dakika gelen haberlere göre Reyhanlı’da patlama oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamada patlamada ilk belirlemelere göre 3 Suriyeli hayatını kaybetti. Ancak patlamada ölenlerin kimliği ile ilgili net bir açıklama yapılmadı. Peki Reyhanlı’daki terör saldırısını kim yaptı? İşte son dakika Reyhanlı patlama haberi…

Öğle saatlerinde meydana gelen bir patlama Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki tüm ekipleri harekete geçirdi. Saat 13:00 civarında yaşanan Reyhanlı’daki patlamanın ardından bombalı araç olabileceği ihtimali üzerinde duruldu. Reyhanlı Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; bir aracın motorunun patlamanın olduğu alandan 60 metre uzaklığa fırladığını duyurdu. Reyhanlı’daki patlamanın sebebi ve ölenlerin kimliğine dair net bir bilgi aktarılmazken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan konu ile ilgili açıklama geldi. Erdoğan, patlamanın sebebinin bomba olduğunun belli olduğunu vurgulayarak, 3 Suriyelinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Peki Reyhanlı’daki saldırıyı kim yaptı? Reyhanlı’da neden bomba patladı? Reyhanlı saldırısında kaç kişi öldü? Reyhanlı patlamasında ölenlerin kimliği belirlendi mi? Tüm bu soruların yanıtı karar.com’da…

REYHANLI’DA PATLAMA: 3 KİŞİ ÖLDÜ

Hatay Reyhanlı'da bir araçta meydana gelen patlamada 3 kişi hayatını kaybetti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan ilk açıklamada araçta bomba olduğunun belli olduğu ve 3 Suriyelinin öldüğünü kaydederek, olayda terör bağlantısının olabileceğini aktardı. Erdoğan, ‘’Suriyeli üç kişi ama aracın içerisinde bomba olduğu belli. Onun patlaması neticesinde İçişleri Bakanımın verdiği bilgiye göre üçü de ölmüş. Şu anda incelemeler yapılıyor. Kimlik tespitleri yapılmış. Bunun gerisinde ne vardır, kısa zamanda neticesi ortaya çıkacaktır. Tespitler daha çok terörle bağlantılı olabilir istikametinde. Birkaç saat içinde bakanlığımız detay bilgi verecektir.’’ dedi.

Reyhanlı’da park halindeki otomobilde patlama oldu. Patlamanın arkasından alev topuna dönen otomobildeki 3 kişi hayatını kaybetti. Gelen son dakika bilgilerine göre, bugün saat 13.00 sıralarında, Mehmet Akif Ersoy Caddesi'nin kenarında park halinde bulunan otomobilde, sebebi henüz bilinmeyen bir nedenle patlama oldu. Çevrede büyük korkuya sebep olan patlamanın arkasından otomobil, alev topuna dönerken, olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ekibi ve polis sevk edildi. Polisler çevre güvenliği alırken, itfaiye ekipleri yangını söndürdü. Yapılan incelemenin ardından, otomobilin içinde yer alan iki kişinin yanarak öldüğü duyuruldu. Patlamaya neyin yol açtığı konusunda da araştırmalar sürüyor.

19-07/05/5d1f2839c9de3d275c2de989.jpg

PATLAMANIN ARDINDAN OTOMOBİLİN MOTORU 60 METRE UZAKLIĞA FIRLADI

Hatay Emniyet Müdürlüğü bomba imha uzmanları, olay yerindeki incelemelerde bulunuyor. Patlamanın, el yapımı patlayıcıdan kaynaklandığı üzerinde duruluyor. Öte yandan patlama esnasında otomobilin motorunun ise 60 metre uzaklığa fırladığı görüldü. Yapılan kimlik saptamasının ardından ölenlerin Suriyeli olduğu tespit edildi.

19-07/05/aw746831_01-1562322889-1562326477.jpg

'BOMBALI ARAÇ' İHBARI

Patlayan otomobille bağlantılı olduğu ileri sürülen bir başka bombalı otomobil olduğu ihbarı üzerine polis ilçede geniş güvenlik önlemi aldı. İlçenin giriş ve çıkışları ile ana caddelerinde güvenlik önlemleri yoğunlaştırılarak sürüyor.

 19-07/05/reyhanlida-otomobilde-patlama-3-olu-3-_8968_dhaphoto1-1562326487.jpg

19-07/05/reyhanlida-otomobilde-patlama-3-olu-3-_8968_dhaphoto3-1562326505.jpg

DİĞER GELİŞMELER İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN