Riskli gruplara yılbaşında 'kalabalıktan uzak durun' uyarısı

Riskli gruplara yılbaşında 'kalabalıktan uzak durun' uyarısı

Artan grip vakaları nedeniyle kalabalık yılbaşı davetlerinden uzak durulması uyarısında bulunan Uz. Dr. Fevzi Akdemir, “Yılbaşında sağlıklı bireylerin yanında özellikle bağışıklık sistemi düşük olan, kronik hastalıkları bulunanların daha fazla dikkat etmesi gerekiyor” dedi.

Yılbaşında kalabalık davetlerde bir araya gelmenin dolaşımdaki virüslere davetiye çıkaracağı uyarısında bulunan Medicana International İstanbul Hastanesi Dahiliye Bölümünden Uz. Dr. Fevzi Akdemir, “Özellikle bağışıklık sistemi düşük olan, kronik hastalıkları olanların daha fazla dikkat etmesi gerekiyor” uyarısında bulundu.

Akdemir, yılbaşında sağlıklı beslenmenin önemine de dikkati çekerek, “Hipertansiyon, kalp, mide-bağırsak ve diyabet hastalıkları bulunanların çok dikkatli olması gerekiyor. Çünkü bu hastalık grubunun özellikle beslenmeye bağlı rahatsızlıkları ortaya çıkabilir. Yeni yıl akşamında da fazla ve yanlış beslenme kronik hastalığı olan bireylerin sağlık durumlarını bozmakta” diye konuştu.

Akdemir, 1 Ocak sabahına sağlıklı uyanmanın yolları konusunda da şu tavsiyelerde bulundu:

“Yılbaşı akşamı yemekleri yavaş tüketin. Yiyecekleri uzun süre çiğnemek midenin yorulmasını önler, hazımsızlığın da önüne geçilir. Meze çeşitleri zeytinyağ ve yoğurt içerikli olmalı. Su tüketimine dikkat edilmeli. Fazla yemek yenebileceğinden su tüketiminde 3 litreye çıkılmalı. Et tüketimi ortalama 150 gramı geçmemeli. Tatlı tüketimi yemekten en az 2 saat sonra yapılmalı. 1 Ocak sabahı hafif bir kahvaltı edilmeli, kahvaltı için geç kalınmamalı. Uyku düzenine dikkat edilmeli. Kalabalık ve kapalı ortamlarda bulunulmamalı. Eğer bu mümkün değilse bulunulan ortam sık sık havalandırılmalı.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN