Rize’de okullar tatil mi? 13 Şubat kar tatili var mı | Rize haberleri

Rize’de okullar tatil mi? 13 Şubat kar tatili var mı | Rize haberleri

Birkaç gündür Rize'de etkili olan kar yağışı bugün de sürdü. Öğrenciler ise "Rize'de okullar tatil mi?" sorusunun cevabını arıyor. Peki Rize Valiliği kar tatili açıklaması yaptı mı? Son dakika haberlerini ve tatil edilen ilçeleri ve Rize 13 Şubat hava durumunu haberimizde derledik.

"Rize'de okullar 13 Şubat (yarın) tatil mi?" Türkiye'nin önemli bir bölümünü etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle Rize'de de öğrenciler bu sorunun cevabını açıklıyor. Bazıları için Rize Valiliği'nin yaptığı tatil açıklaması geldi.  

RİZE VALİLİĞİ'NDEN KAR TATİLİ AÇIKLAMASI

Rize Valiliği’nden yapılan açıklamada 13 Şubat Perşembe günü Merkez, Ardeşen, Çayeli, Fındıklı, Hemşin ve İkizdere ilçelerinde taşımalı eğitim gören öğrencilerin izinli sayılacağı, Çamlıhemşin ve Pazar ilçelerinde ise eğitime bir gün ara verileceği belirtildi

Rize’de etkisini gösteren kar yağışı sonrasında il genelinde 3 gün eğitime ara verilmişti. Rize Valiliği’nden yapılan açıklamada Merkez, Ardeşen, Çayeli, Fındıklı, Hemşin ve İkizdere ilçelerinde 13 Şubat Perşembe günü taşımalı eğitim gören öğrenciler için okulları tarafından izili sayılacakları belirtildi.

Valilik tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Merkez, Ardeşen, Çayeli, Fındıklı, Hemşin ve İkizdere ilçelerinde 13 Şubat Perşembe günü taşımalı eğitim kapsamında kar ve buzlanma nedeniyle taşınmalarında risk doğabilecek güzergahlardan gelen öğrencilerden okula devam edemeyenler okul müdürlüklerince izinli sayılacaktır."

Çamlıhemşin ve Pazar ilçesinde mevcut kar örtüsünün kalkmamış olması nedeniyle ise ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Peki Rize'de yarın okullar tatil mi? Bu konuda yapılacak açıklamayı sayfamızdan takip edebilir ya da valiliğin resmi internet sitesinden takip edebilirsiniz. 

Peki 13 Şubat Rize hava durumu nasıl? Bu sorunun cevabı da Valilik'ten gelecek kar tatili haberinde belirleyici olacak. 

RİZE VE BÖLGEDEKİ HAVA DURUMU ŞÖYLE: 

Parçalı ve çok bulutlu, Samsun dışında bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Doğu Karadeniz’in yüksek kesimlerinin dik eğime sahip ve yüksek kar örtüsü olan yerlerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Rize, Tokat, Samsun, Trabzon 13 Şubat 2020 Perşembe (yarın) hava durumu:

AMASYA 1°C, 8°C
Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Perşembe) sabah saatlerinde hafif yağmurlu

SAMSUN 4°C, 11°C
Parçalı ve çok bulutlu

TOKAT 1°C, 6°C
Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Perşembe) sabah saatlerinden itibaren hafif yağmurlu

TRABZON 5°C, 8°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

5 GÜNLÜK RİZE HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

RİZE'DE 12 ŞUBAT'TA OKULLAR TATİL EDİLMİŞTİ

Rize Valisi Kemal Çeber, 11 Şubat'ta yaptığı açıklamada il genelinde yoğun buzlanma ve muhtemel riskler nedeniyle eğitime 1 gün ara verildiğini açıklamıştı. 12 Şubat'ta öğrenciler tatilin keyfini çıkarmıştı. 

RİZE/İHA

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN