RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin kimdir? Yeni RTÜK Başkanı belli oldu | Son dakika haberleri

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin kimdir? Yeni RTÜK Başkanı belli oldu | Son dakika haberleri

RTÜK başkanı kim oldu? RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin kimdir, hangi görevlerde bulundu? İlhan Yerlikaya'nın istifasını açıklamasının ardından boşalan RTÜK Başkanlığı koltuğuna Ebubekir Şahin getirildi. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Üyesi olarak görev yapan Ebubekir Şahin'le ilgili detaylar haberimizde.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin kimdir sorusu, yeni RTÜK Başkanı görevlendirmesinin ardından sıkça soruluyor. Önceki gün ailesinin sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifa eden İlhan Yerlikaya'nın RTÜK Başkanlığı görevine Ebubekir Şahin getirildi. 

RTÜK BAŞKANI EBUBEKİR ŞAHİN KİMDİR?

Ebubekir Şahin, 1974'te Rize Çayeli'nde doğdu. İlköğrenimini Rize'de, lise eğitimini Sakarya'da tamamlayan Şahin, 1995'te Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü'nden mezun oldu, 2002'de Gazetecilik Anabilim Dalı'nda yüksek lisans yaptı. 

Şahin sırasıyla, İçişleri Bakanlığı, TBMM, Adalet Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, RTÜK, Başbakanlık gibi birçok kurumda yöneticilik görevlerinde bulundu. 

Anadolu Ajansı Genel Müdür Yardımcılığı da yapan Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında Müsteşar Yardımcılığı ve Müsteşarlık görevlerinde bulundu. Şahin, 16 Ekim 2017'den beri RTÜK üyesiydi.

19-01/23/1027067675.jpg

İLHAN YERLİKAYA RTÜK'TEKİ GÖREVİNDEN AYRILMIŞTI

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı İlhan Yerlikaya, ailesinin sağlık sorunları nedeniyle görevinden istifa etti.

RTÜK yetkililerinden alınan bilgiye göre, Yerlikaya, annesinin geçirdiği kalp krizi sonrası hastanede yoğun bakım ünitesinde yaşamını sürdürmesi ve sağlık sorunları olan babasının rahatsızlığının artması sebebiyle 25 Kasım 2015'ten beri yürüttüğü başkanlık görevinden ayrıldı.

"En yaşlı RTÜK üyesi" sıfatıyla Arif Fırtına'nın başkanlığında yarın yapılacak haftalık Üst Kurul toplantısının birinci gündemi, başkanlık seçimi olacak. Kurul üyeleri kendi aralarından başkan ve başkanvekili seçecek. 

Yerlikaya'nın RTÜK üyeliği ise devam edecek.

İLHAN YERLİKAYA KİMDİR? 

İlhan Yerlikaya, 20 Aralık 1960'ta Konya Meydanlı'da doğdu. Babasının adı Mehmet, annesinin adı Kamile'dir.

Öğretim Üyesi Prof. Dr; Selçuk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını aynı üniversitede, doktorasını İstanbul Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünde tamamladı. 

Adıyaman Besni'de öğretmen, Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğünde uzman yardımcısı olarak görev yaptı. Yardımcı doçent olarak Yüzüncü Yıl Üniversitesinde öğretim üyeliğinin ardından Kırıkkale Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanlığı ve İİBF Dekan Yardımcılığı yaptı. İletişim bilimleri genel gazetecilik alanında doçent ve profesör oldu. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesinin Kurucu Dekanı olarak görev yaptı. 2005 yılında RTÜK Üyeliğine seçildi. 2009-2011 yılları arasında RTÜK Başkan Vekilliği görevini yürüttü. Yayınlanmış 2 kitabı ve çok sayıda makalesi bulunmaktadır. 

İyi düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Yerlikaya, evli ve 5 çocuk babasıdır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN