Rusya'daki İdlib görüşmesinden ilk sonuç: Mutabakata bağlıyız

Rusya'daki İdlib görüşmesinden ilk sonuç: Mutabakata bağlıyız

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Moskova'da heyetler arasında gerçekleşen görüşmede, İdlib bölgesinde gerilimi azaltmaya yönelik anlaşmaya her iki ülkenin de bağlı kaldığı teyit edildi.

Türk ve Rus heyetleri Suriye'nin İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ndeki durumu ele almak için bugün Moskova'da ikinci kez görüşme gerçekleştirdi.

Sputnik'te yer alan habere göre; görüşmede Türk heyetine Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal, Rus heyetine ise Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sergey Verşinin ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Büyükelçi Aleksandr Lavrentyev başkanlık etti.

"LİDERLER DÜZEYİNDE GÖRÜŞME OLABİLİR"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Moskova'daki görüşmelerde netice çıkmazsa önümüzdeki günlerde liderler düzeyinde görüşmeler olabilir" açıklaması yaptı.

"MEVCUT ANLAŞMARA BAĞILIYIZ"

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise "İdlib Gerilimi Azaltma Bölgesi'ndeki duruma vurgu yapılarak Suriye'de 'karadaki' durumun ayrıntılı bir şekilde değerlendirilmesine devam edildi. Her iki taraf, gerilimi azaltma, insani durumu kolaylaştırma ve terörle mücadeleyi sürdürme tedbirlerini öngören mevcut anlaşmalara bağlılığını kaydetti" ifadelerine yer verildi.

TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNE VURGU

Görüşme sırasında, "İdlib ve Suriye'nin diğer bölgelerinde uzun vadeli güvenlik ve istikrarın sağlanmasının netice olarak sadece ülkenin egemenliğine, bağımsızlığına, birliğine ve toprak bütünlüğüne bağlılık temelinde mümkün olduğu" kaydedildi.

Ayrıca, BM Güvenlik Konseyi'nin 2254 sayılı kararın öngördüğü gibi, Birleşmiş Milletler'in yardımı ile Suriyeliler tarafından yönetilen ve uygulanan politik çözüm sürecinin ilerletilmesinin önemi vurgulandı.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN