Saadet Partisi belediye başkan adayları kimler? Saadet Partisi 277 belediye başkan adayı

Saadet Partisi belediye başkan adayları kimler? Saadet Partisi 277 belediye başkan adayı

Saadet Partisi Belediye başkan adayları tam listesi haberimizde. İl il Saadet Partisi başkan adayları seçimlerde oy kullanacak olan vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Bu gün Saadet Partisi 277 belediye başkan adayını açıkladı. İşte yerel seçimlerde Saadet Partisi adaylarının tam listesi...

İl il Saadet Partisi başkan adayları haberimizde. Saadet Partisi Belediye başkan adayları tam listesini seçimlerde oy kullanacak olan vatandaşlar iççin derledik. 31 Mart 2019 yerel seçimleri için geri sayım başladı. Saadet Partisi yerel seçimleri için 5’i büyükşehir, 26’sı il, 212’si ilçe, 34’ü de belde olmak üzere toplam 277 belediye başkan adayını açıkladı. İşte il il Saadet Partisi adayları...

5 BÜYÜKŞEHİRE ÖNEMLİ İSİMLER ADAY GÖSTERİLDİ

Açıklanan listeye göre Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne Av. Ali Aktaş, Denizli Büyükşehir Belediyesi'ne Süleyman Demirel, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne Levent Baştürk, Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne Osman Cemali Marasalı, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne Feti Pehlivan'ı aday gösterildi.

19-01/24/saadet-1.jpg

 

19-01/24/saadet-2.jpg

 

19-01/24/saadet-3.jpg

 

19-01/24/saadet-5.jpg

 

19-01/24/saadet-6.jpg

 

19-01/24/saadet-7.jpg

 

19-01/24/saadet-8.jpg

 

19-01/24/sasdet-4.jpg

 

SAADET PARTİSİ 11 YIL SONRA MECLİS'TE
 
Saadet Partisi, CHP ve İYİ Parti ile birlikte olduğu Millet İttifakı sayesinde 11 yıl aradan sonra TBMM’de 3 milletvekili ile temsil edilecek.

Saadet Partisi seçimlere yönelik CHP, İYİ Parti ve Demokrat Parti ile oluşturduğu Millet İttifakı'nda istediği sonucu elde edemedi. CHP, ittifak sayesinde 11 ilde yıllar sonra vekil çıkarırken Saadet, ana muhalefetin kontenjanından 3 vekili Meclis'e gönderdi. Bu durum üzerine 'CHP 3 verdi, 11 aldı' şeklinde yorumlar yapıldı.

19-01/24/saadet-partisi-adaylari.jpg

Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde resmi olmayan seçim sonuçlarına göre, Saadet Partisi kendi listelerinden parlamentoya milletvekili gönderemedi.

Saadet Partisi'nin oylarının birçok ilde CHP'ye yaradığı görüldü. CHP, uzun zamandır milletvekili çıkaramadığı Adıyaman, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Kütahya, Nevşehir, Şanlıurfa ve Yozgat'ta, Saadet Partisi ve İYİ Parti'nin oylarıyla ittifak sayesinde birer milletvekili çıkardı.

Sputnik'in haberine göre; Elazığ'da Saadet Partisi'nin aldığı yüzde 3.4'lük oy ittifak gereği yüzde 10.6 oy alan CHP'ye eklendi. Bu sayede CHP, 40 yıldan fazla milletvekili çıkaramadığı Elazığ'dan bir milletvekili çıkarmış oldu.

SAADET, 3 VEKİLİ CHP KONTENJANINDAN MECLİS'E YOLLADI

Seçimde CHP listelerinden aday gösterilen Saadet Partili üç isim de kesin olmayan sonuçlara göre milletvekili oldu. Buna göre, milletvekili adayları Hüseyin Emre Bağce ve Cihangir İslam ile Abdulkadir Karaduman, Saadet Partisi kontenjanından TBMM'ye girdi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN