Rabia Naz'ın babası Şaban Vatan ve 2 gazeteci mahkemeye sevk edildi

Rabia Naz'ın babası Şaban Vatan ve 2 gazeteci mahkemeye sevk edildi

Giresun'un Eynesil ilçesinde, evlerinin önünde yaralı bulunan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Rabia Naz Vatan'ın babası Şaban Vatan ile gazeteciler Canan Coşkun ve Kazım Kızıl mahkemeye sevk edildi. Şaban Vatan'ın sabah saatlerinde gözaltına alınmasının ardından Rabia Naz'ın annesi Atika Vatan, bir video yayınlamıştı.

Rabia Naz Vatan'ın babası Şaban Vatan ile soruşturmayı takip etmek üzere bölgede bulunan gazeteciler Canan Coşkun ve Kazım Kızıl mahkemeye sevk edildi.

Üç isim de, daha önce gözaltına alınmıştı. Söz konusu sevk işleminin ilk etapta 'tutuklanma talebiyle olduğu' ileri sürüldü ancak daha sonra bu, avukatlar tarafından yalanlandı.

60 KİŞİNİN İFADESİNE BAŞVURULDU

Rabia Naz Vatan, 13 Nisan 2018'de, Eynesil'e bağlı Gümüşçay Mahallesi'ndeki evlerinin önünde yaralı bulundu. İhbar üzerine gelen ambulansla hastaneye kaldırılan Rabia Naz, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.

Küçük kızın ölüm nedeninin tespiti için Adli Tıp Kurumu'nca 2 rapor hazırlandı. Raporlarda ölümün, genel beden travmasına bağlı kırık ve iç organ yaralanması sonucu meydana geldiği, yüksekten düşme ile uyumlu olduğu kaydedildi.

Aile ise kızlarına otomobil çarptığını ve yaralı olarak evin önüne bırakıldığını iddia etti. Olayla ilgili soruşturmayı yürüten Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı'nca iddia ve ihtimallerin titizlikle değerlendirildiği vurgulandı. Olayın trafik kazası olabileceği yönündeki görgüye dayanmayan iddiaların, elde edilen bulgularla doğrulanamadığı belirtildi. Soruşturmada, 60 kişinin de tanık olarak ifadesine başvuruldu.

KOMİSYON İNCELEMEDE BULUNDU

Rabia Naz Vatan başta olmak üzere şüpheli çocuk ölümlerinin araştırılması ve bu konuda alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla TBMM'de kurulan Araştırma Komisyonu'nun 12 üyesi de 7 Kasım'da Eynesil'e gelerek, incelemelerde bulundu.

BABA SABAH SAATLERİNDE GÖZALTINA ALINDI

Şaban Vatan, önceki gün Rabia Naz soruşturmasında gizlilik kararının kalkmasının ardından soruşturma dosyasındaki bazı bilgi, belge ve görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşarak, soruşturma savcılarına yönelik çeşitli suçlamalarda bulunmuştu.

EŞİ VİDEO İLE SESİNİ DUYURMAYA ÇALIŞTI

Rabia Naz'ın annesi Atika Vatan ise eşinin gözaltına alınmasının ardından çektiği video ile sesini duyurmaya çalıştı.

Atika Vatan çekmiş olduğu videoda ”Eşim bir adım ileri gidip bir şeyleri ortaya çıkardığı zaman direkt susturmaya çalışıyorlar. Kucağımda 40 günlük bebeğimle eşimin adaletini burdan sağlamaya çalışıyorum. Sesimi herkese duyurmaya çalışıyorum. Benim devletim nerede?” dedi.

'EV POLİS BAKININA UĞRADI' 

Rabia Naz Vatan’ın şüpheli ölümünü takip eden serbest agzeteci Metin Cihan, Atika Vatan’ın paylaştığı videodan sonra evlerinin polis tarafından basıldığını duyurdu.

19-11/14/screenshot_1.jpg
Metin Cihan'ın söz konusu paylaşımı

AJANSLAR

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN