Sabri Öztürk'ten Rabia Naz açıklaması: Bir suç varsa yargı gereğini yapar

Sabri Öztürk'ten Rabia Naz açıklaması: Bir suç varsa yargı gereğini yapar

Giresun'da şüpheli bir ölüme kurban giden Rabia Naz'ın babası Şaban Vatan'ın hakkında çeşitli suçlamalar yönelttiği AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk "Olayın aydınlanmasında bir hata varsa, görevini ihmal edenler varsa elbette bunlar hakkında yargı yine gereğini yapacaktır. Eğer bir suç işlenmişse, hangi makam ve sıfatı taşırsa taşısın yargı gereğini yapacaktır" diye konuştu.

11 yaşındaki Rabia Naz'ın şüpheli ölümüne ilişkin soruşturma devam ederken, Rabia Naz'ın babası Şaban Vatan'ın hakkında çeşitli suçlamalar yönelttiği AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, Vatan'ın hayatını kaybetmesi ile ilgili Meclis'te gündem konuşması yaptı.

"ADLİ TIP RAPORLARI GÖRE YÜKSEKTEN DÜŞME"

Öztürk, ambulansın, olayın yaşandığı andan yarım saat sonra geldiğini belirterek, ilgili birimlerin sıcağı sıcağına olaya müdahale ettiğini söyledi. Öztürk, Adli Tıp raporlarında olayın yüksekten düşmeye bağlı olarak yaşandığının tespit edildiğini kaydetti.

Dosyada gizlilik kararı olduğuna işaret eden Öztürk, "Kamuoyunda konuşulan birçok konu bilgi kirliğinden kaynaklanıyor. Cumhuriyet Savcılığı ve ilgili kurumlar olayı araştırıyor. Özel bir ekip kuruldu. Bu olayın ortaya çıkmasını istiyoruz. Olayın aydınlanmasında bir hata varsa, görevini ihmal edenler varsa elbette bunlar hakkında yargı yine gereğini yapacaktır. Adaletin görevi gerçeği ortaya çıkarmaktır. Eğer bir suç işlenmişse, hangi makam ve sıfatı taşırsa taşısın yargı gereğini yapacaktır." diye konuştu.

BABA VATAN'IN ÖZTÜRK HAKKINDA İDDİALARI NELER?

Şaban Vatan, Giresun milletvekilleri Cemal Öztürk ve Sabri Öztürk hakkında çeşitli suçlamalarda bulunmuştu.

Vatan, Twitter'dan şu iddiaları kamuoyu ile paylamıştı: "Rabia Naz vatan cinayeti son 8 aydır gündemdeydi. Olayın tüm içeriğini Giresun milletvekilleri Cemal Öztürk ve Sabri Öztürk'e anlatmama rağmen sustular adeta benden kaçtılar. Sonra öğrendim ki. Sabri (...) olayında işbirliği yapmış Canikli'yle. Cemal Öztürk de savcıya 'İnandırıcı gelmemiştirsin' dedi. Ayrıca damadının ortaklığı Canikli'nin kasası olduğunu öğrendim. Aynı zamanda olay zamanın da damadının beton mikser araçları Rabia Naz'ın eve gidiş yolu istikametinde geçtiğini öğrendim. Olaya uyandığımda beton şirketini aradım santraldeki görüştüğüm kişiye mikser araçlarında kamera var mı diye sordum. Bana yok diyerek yalan konuşmuş. Görüşmeden 10 gün sonra aynı yoldan yine mikser araçları geçti. 4 tane birden, baktım ki hepsinin önünde kamera var. Hemen polis Ruhi'yi aradım güvenerek.

O da beton tesisine gitti. Geldiğinde 'Evet kamera varmış o araçlarda, yalnız saatlikmiş silinmiş' dedi. Yalanlar zinciri devam etti. O kişi neden yok dedi ve polis o esnada, o yoldan geçen araçları neden incelememiş. Bu nasıl cinayet incelemesiydi. Milletvekili Cemal Öztürk damadının beton tesisinde neler oldu. Neden yalan söylendi. Açıkla."

NE OLMUŞTU?

12 Nisan 2018'de Giresun'un Eynesil ilçesine bağlı Gümüşçay Mahallesi'ndeki evlerinin önünde yaralı halde bulunan 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ın ölümüne ilişkin soruşturma, KARAR'ın manşetleriyle Türkiye'nin gündemine oturmuştu. Trafik kazası bulgularına rağmen olayın 'intihar' olarak kayda geçirilerek soruşturma açılmamasına itiraz eden baba Şaban Vatan'ın mücadelesinin ardından Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu devreye girdi. HSYK'nın görevlendirdiği müfettişin 'kaza olabilir' raporu, olay yeri polislerine soruşturma açılması, 60 tanığın yeniden dinlenmesine karar verilmesiyle soruşturma yeni bir boyut kazanmıştı. 31 Mart seçimlerinde yeniden seçilemeyen eski Eynesil Belediye Başkanı'nın yeğeninin Rabia Naz'a çarptıktan sonra küçük kızı evin önüne bıraktığı iddiasını dile getiren baba Şaban Vatan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli'yi dosyayı kapatmaya çalışmakla suçlamıştı. Canikli ise baba hakkında suç duyurusunda bulunmuş ve basın açıklamasıyla kendisini savunmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN