Safer ayı ne zaman başlayacak ve ne zaman bitecek? Safer ayında yapılması gerekenler

Safer ayı ne zaman başlayacak ve ne zaman bitecek? Safer ayında yapılması gerekenler

Muharrem ayının son bulmasıyla birlikte Safer ayına ulaşmış bulunuyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın daha önce yayınladığı takvimde Safer ayının ne zaman başlayıp ne zaman biteceği konusu paylaşılırken, bu ayda yapılacaklar da sıralanmıştır. İşte detaylar…

 

2019 yılında Safer ayının ne zaman idrak edileceği konusu, Müslüman âlemi tarafından sorgulanıyor. Bu aylarda birçok bela ve musibetlerin yaşandığına inananlar yanılgı içerisindedir. Peygamber Efendimizin Safer ayı ile ilgili görüşü ve tüm detaylar karar.coım’da…

SAFER AYI NE ZAMAN?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından daha önce paylaşılan takvimde yer alan bilgilere göre; muharrem ayı 29 Eylül 2019 Pazar günü son bulacak. 30 Eylül 2019 Pazartesi günü de safer ayı idrak edilecek.

Bunun dışında safer ayı 28 Ekim 2019 tarihinde tamamlanacak.

19-09/30/safer-ayi.jpg

SAFER AYINDA YAPILMASI GEREKENLER

Safer ayına has özel bir dua ya da ibadet biçimi bulunmaz. Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa Sallallahu Aleyhi ve Sellem’in yaptığı günlük dua ve ibadetler, bu ayda da aynı şekilde devam ettirilir. Kamer aylarının ikincisi olan Safer ayında belalardan korunmak için çokça istiğfar çekmeli, günahlara tövbe etmeli, kaza namazı kılmalı ve sadaka vermeli, salavatlar ile geçirilmelidir.

DİĞER GELİŞMELER İÇİN TIKLAYIN

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa Sallallahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyurdu: "Sadaka belâyı def eder ve ömrü uzatır." (Heysemi, Mecmaü’z-Zevaid, III/63)

SAFER AYINDA UĞURSUZLUK VE MÜSİBET YAŞANIR MI?

Kamerî/hicrî takvimin Muharrem ayının ardından gelen ikinci ay olan Safer ayının uğursuz olduğu ve bu ayda bela ve musibetlerin çokça meydana geldiği biçiminde bir anlayış Cahiliye dönemine ait olup (Ebû Dâvûd, Tıb, 24), dinimizde yeri bulunmaz.

Bundan dolayı böyle bir anlayış gerçek dışıdır ve hurafedir. Bu ayın diğer aylardan hiçbir farkı bulunmaz. Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa Sallallahu Aleyhi ve Sellem böyle bir anlayışı kabul etmemiş ve ‘Safer ayında uğursuzluk yoktur’ buyurmuştur (Buhari, Tıb, 19).

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN