Safiye İnci diye hedef gösterilen Tuğçe Maden dava açacak

Safiye İnci diye hedef gösterilen Tuğçe Maden dava açacak

Atatürk'e hakaret eden Safiye İnci diye sosyal medyadan hedef gösterilen Tuğçe Maden, paylaşımlar için tazminat davası açacak. Maden kazanacağı tazminatı Haluk Levent'in kurduğu ve başkanlığını yaptığı sosyal yardımlaşma platformu AHBAP'a bağışlayacağını açıkladı.

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından Atatürk'e hakaret eden Safiye İnci olduğu iddiasıyla fotoğrafı kullanılarak hedef gösterilen Tuğçe Maden sosyal paylaşım sitesi Twittter'dan açıklama yaptı. Maden, izinsiz ve yalan amaçlı kullanılan fotoğraflarına ilişkin hukuki süreç başlatacağını açıkladı.

Melih Gökçek, Anıtkabir'de Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret eden Safiye İnci'ye ilişkin, "Yalancının mumu yatsıya kadar da yanmıyor. Kız ODTÜ’lü... çarşafla ilgisi filan yok... Tam bir provakatör... İşte normal yaşantısı ve çarşaflı hali" diyerek bir fotoğraf paylaşmış, aynı fotoğraf bir çok hesap tarafından da sosyal medyada yaygın olarak benzer mesajlarla kullanılmıştı.

18-07/22/dirfgs6xuayhyao.jpg
Tuğçe Maden

Kısa süre sonra fotoğrafın İnci'ye değil, Tuğçe Maden'e ait olduğu anlaşılmış, Maden, olaya sosyal medya üzerinden tepki göstermişti.

Konuya ilişkin Twitter'dan bir açıklama yapan Maden, "Arkadaşlar kimse merak etmesin! Ben bu olayın takipçisi olup sözkonusu hesap sahiplerine bir bir tazminat davası açacağım ve meblayı @ahbapplatformu na bağışlayacağım. #Safiyeİnci ????!!!" ifadelerini kullandı.

Maden, "O kadar çok destek mesajı alıyorum ki; hepiniz çok sağolun. Ülkede hakkaniyetli insanlar da varmış demek ki. Yaşayın." dedi.

Maden'in tazminatları bağışlayacağını açıkladığı AHBAP (Anadolu Halk ve Barış Platformu) Haluk Levent'in yaklaşık 1 yıl önce kurduğu bir sosyal yardımlaşma platformu.  

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN