Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan koronavirüs açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan koronavirüs açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Aksaray'da koronavirüs vakasının görüldüğü haberlerini yalanladı. Koca, ülke çapında tedbir aldıklarını aktardı.

Dünyayı tehdit eden ölümcül koronavirüsün Aksaray'da görüldüğü iddialarıyla ilgili açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, haberin doğru olmadığını, gerekli tüm tedbirleri aldıklarını söyledi.

Koca'nın açıklamaları şu şekilde:

* Aksaray'daki hastamızın domuz gribi olduğu kesinleşti, takibi sürüyor.

* Termal kamera ile şüpheli olarak tespit ettiğimiz, yani ateşinin olduğu bir yolcu olmadığını çok net bir ifade ile söyleyebilirim.

* (Koronavirüs) Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü bünyesinde bir operasyon merkezi oluşturduk. Bakanlık bünyesinde de bir bilim kurulu da oluşturuldu.

* Tüm tedbirler alındı vatandaşlarımız endişe etmesin.

* Kişisel hijyen kurallarına ellerin sabunla yıkanmasını gripli olanlarla yakın temasın mümkünse olmamasını öneriyorum.

* (Çin'deki Türk vatandaşları) Türk vatandaşımız olarak 25 kişiye yakın olduğunu biliyoruz. Bu sayı 30-35'i bulabilir.

* Dışişleri ve Milli Savunma Bakanlığımızla işbirliği içerisinde buradan bir Milli Savunma Bakanlığı'nın ambulans uçağı ile getirmekten yanayız"

* Enfeksiyon hastalıkları uzmanlarından oluşan bir ekibi güvenlik tedbirlerinin alınması şartıyla Çin'e göndermeyi ve oradan hastalarımızı, vatandaşımızı gelmek isteyenleri getirmekten yanayız.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN