Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman? Başvuru şartları nelerdir? Başvuru tarihleri

Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman? Başvuru şartları nelerdir? Başvuru tarihleri

Sağlık Bakanlığı personel alımları başlıyor. "Sağlık Bakanlığı personel alım başvurular ne zaman?" "Başvuru şartları nelerdir?" sorularının yanıtı merak ediliyor. İlk etapta 6.835'i hemşire, 1.000 ebe ve 3.000 sağlık teknikeri alınacak. Sosyal çalışmacı, fizyoterapist, odyolog, biyolog, çocuk gelişimcisi, psikolog, diyetisyen, iş ve uğraşı terapisti, perfüzyonist, sağlık fizikçisi ve dil konuşma terapisti gibi unvanlarda, ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile 12 bin sözleşmeli sağlık personeli alınacak.

Sağlık Bakanlığı bünyesine 2019 yılının Ağustos ayında 12 bin, Eylül-Ekim aylarında ise 17 bin 689 olmak üzere 29 bin 689 sağlık personeli alınacak.

KPSS'den yeterli puanı alan binlerce kişi atanacak. Personel alımları ilk etap 12 bin sözleşmeli sağlık personeli için açılacak. Peki, Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları nelerdir?

SAĞLIK BAKANLIĞI 2019'DA 29 BİN 689 PERSONEL ALACAK 

Atamalar ilk etapta 6 bin 829 hemşire, bin ebe ve 3 bin sağlık memuru olarak gerçekleşecek. Sosyal çalışmacı, fizyoterapist, odyolog, biyolog, çocuk gelişimcisi, psikolog, diyetisyen, iş ve uğraşı terapisti, perfüzyonist, sağlık fizikçisi ve dil konuşma terapisti gibi alanlarda 12 bin personelin alımı için tarihler de önümüzdeki ay ilana çıkılacak.

SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU ŞARTLARI

Kılavuz hazırlığı tamamlandı ancak henüz yayınlanmadı. Sağlık Bakanlığı'nın bu konuyla ilgili bütün çalışmalarının tamamlandığını kaydeden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: 

"Özellikle altını çizerek söylemek istiyorum, 12 bin personelin alımı da bugüne kadar olduğu şekliyle KPSS ile olacak. İkinci etabı ise, yani 29 bin 689 sağlık personeli alımını tamamlayacak olan 17 bin 689 personeli de muhtemelen Eylül-Ekim'de ÖSYM'nin takvimine göre planlamış olacağız. Personelin KPSS ile alımı konusundaki yöntem daha bir hakkaniyetli ve bu anlamda başarıyı endeksleyen bir yaklaşım tarzı olduğu için bunu devam ettirmek, en azından hakkaniyetli olma noktasında bu yöntemin daha doğru olduğunu düşünüyoruz."

 YARDIMCI SAĞLIK PERSONELLERİ İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR VAR

Koca, yardımcı sağlık personeliyle ilgili son dönem sayıca giderek artan ama nerede kimlerin çalışabilirliliğinin net olmadığını bildiklerini söyleyerek şöyle konuştu:

"Bununla ilgili de diyaliz teknikerlerinin nerede-nasıl çalışması gerektiğiyle ilgili bir yönetmelik düzenlememiz oldu. Yani daha önce hemşirelerin özellikle sertifikayla devam ettirdikleri bu hizmetleri, diyaliz teknikerlerinin var olduğu bir süreçte öncelikle diyaliz teknikerlerinin çalışmasını belirten bir yönetmelik. Benzer şekilde diğer yardımcı sağlık personeli için de bu yönetmelik hazırlıkları yapılıyor. Ağırlıklı çalışanlarımızın özellikle mesleki olarak eğitim aldıkları alanla ilgili yerlerde çalışmasıyla ilgili yönetmelik çalışmalarımız da devam ediyor."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN