Sağlık Bakanlığı tercüme hizmetleri için afiş hazırladı, Kürtçe'yi unuttu

Sağlık Bakanlığı tercüme hizmetleri için afiş hazırladı, Kürtçe'yi unuttu

Sağlık Bakanlığı, yürüttüğü tercüme hizmetleri için 6 farklı dilde afiş hazırladı. Afişler, Türkiye'nin birçok noktasındaki hastanelerin ilgili birimlerine asıldı. Yurt dışından gelen hastalara verilen 'tercüme hizmeti' anlatıldığı çalışmada Kürtçe'ye ise yer verilmemesi büyük tepki çekti.

Sağlık Bakanlığı, tercümet hizmetleri için 6 farklı dilde afiş hazırladı. Hazırlanan afişler, Türkiye'nin birçok noktasındaki hastanelerin ilgili birimlerine asıldı. 

'Uluslararası Hasta Destek Birimi ve Çağrı Merkezi', Sağlık Bakanlığı'nın Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sağlık Turizmi Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet yürütüyor.

2011 yılında 4 dil ile başlayan, talep üzerine lisan yelpazesini genişleten 'Sağlık Bakanlığı Uluslararası Hasta Destek Birimi' 7 gün 24 saat esasına göre çalışıyor.

20-01/10/saglik-bakanligi.jpg

Yurt dışından gelen hastalara, sağlık turizmi veya turistin sağlığı kapsamında hizmet veren birim, hasta ve doktor arasındaki iletişimi sağlayarak tercüme hizmeti de veriyor. 444 47 28 numaralı çağrı merkezinden ulaşılabilen uygulamaya 112 veya 184 nolu hattan ulaşılıyor.

HASTALARA 6 DİLDE TERCÜME HİZMETİ

Independent Türkçe'nin haberine göre Fransızca, Arapça, İngilizce, Rusça, Almanca ve Farsça olmak üzere 6 dilde hizmet verilen birimde Kürtçe yok.

Bu birimin faaliyetlerini anlatan tanıtım afişleri de hazırlandı. Bu afişler, Türkiye'deki hastanelerin ilgili birimlerine asıldı. Afişte 7 gün 24 saat, İngilizce, Almanca, Arapça, Rusça, Farsça ve Fransızca dillerinde hizmet verildiği ifade ediliyor.

KÜRTLERDEN UYGULAMAYA TEPKİ

Ancak bölgedeki Suriye, Irak ve İran’dan çok sayıda Kürt sağlık hizmeti almak için Türkiye'ye geldiği halde bunların konuştuğu dile yer verilmemesi tepki çekti.

Sektörün temsilcilerine göre, Irak ve Irak Kürdistan Bölgesi'nden (IKB) her yıl on binlerce hasta Batman, Diyarbakır, Gaziantep ve İstanbul gibi hastanelere tedavi olmak için gidiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN