Sakarya'da minibüsçüler ve öğrenciler kavga etti

Sakarya'da minibüsçüler ve öğrenciler kavga etti

Sakarya'da, bir grup öğrenci ile tartışan minibüs şoförleri, üniversiteyi bastı ve öğrencilerle kavga etti. Kavgaya şahit olan üniversite öğrencileri olayı protesto etti.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Adapazarı Meslek Yüksekokulu öğrencileri ile Camili- Adapazarı hattında sefer yapan minibüs şoförü Muhammed A. arasında ücret verilmediği gerekçesiyle tartışma yaşandı.

Tartışmanın büyümesi üzerine iki üniversite öğrencisi ile Muhammed A. ve şoför arkadaşları arasında okulun önünde kavga çıktı. Okulun güvenlik görevlileri ve diğer öğrencilerin müdahalesiyle kavga sonlandırıldı.

ÖĞRENCİLER ŞİKAYETÇİ OLDU

Yaralanan öğrenciler ve minibüs şoförleri, emniyete giderek şikayetçi oldu.

Olayın ardından okulun yakınındaki durakta bir araya gelen üniversite öğrencileri, minibüse binmeme eylemi yaptı.

Okul ve minibüsün güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, şoförle üniversite öğrencilerinin okulun önüne kadar tartışması, diğer minibüs şoförlerinin kavgaya müdahil olması ve güvenlik görevlilerinin kavgayı sonlandırmaya çalışması yer alıyor.

19-05/16/sa.jpg

REKTÖRDEN AÇIKLAMA

Rektör Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık da öğrencilere destek amacıyla durağın önüne geldi.

Sarıbıyık, olayı kınadığını belirterek, “Öğrenciler bizim emanetimiz. Dolayısıyla hiç kimsenin öğrenciye bu şekilde davranmaya hakkı yok” dedi.

Sarıbıyık, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunu dolmuşta yaşanabilecek normal bir hadise olarak düşünüyorum ama dolmuşçuların toplanıp üniversiteyi basması, 3-4 dolmuşla üniversite önüne gelip öğrenciyi darbetmiş olması kabul edilebilir bir şey değil. Olayı nefretle kınıyorum. Onlara yapılan bu tür tepkileri kesinlikle tasvip etmiyoruz. Olay zaten savcılığa intikal etmiş, bundan sonra da takip edeceğiz.”

BİR KİŞİ PARAYI VERMEDİ

Olay sırasında arkadaşlarının yanında olduğunu söyleyen Muaz Berne de arkadaşlarından parayı alıp vermesine rağmen dolmuş şoförünün, "Aranızdan bir kişi parasını vermedi, inince onu uyaracağım" dediğini ileri sürdü.

Şoförün indikten sonra arkadaşını durdurup yolculuk ücretini vermediğini söylediğini aktaran Berne, "Arkadaşım da bunu kabul etmeyip beni çağırdı. Parayı verdiğimizi söyledim. Sözlü münakaşa oldu, takmayıp okula gittik. Arkamızdan korna çaldı, okul önüne geldi. Hemen arkasından 3-4 minibüs geldi, içlerinden 4 kişi inip hiçbir şey demeden direkt darbetmeye başladılar" ifadelerini kullandı.

19-05/16/20190516-2-36480064-44516393-2odcx1hdkeibzpimkvycga.jpg

Camili Hattı Durak Başkanı Hikmet Altun ise ekmek kavgası verdiklerini belirterek, şoförün üniversite öğrencilerince darbedildiğini savundu.

Kamera görüntülerinden şoförün suçunun olmadığını anladıklarını öne süren Altun, "Bizim şoförün suçu varsa şimdiden özür diliyoruz ama bizim suçumuz yok. Biz inceledik, karakola da vereceğiz. Bu olayı birileri kasıtlı olarak bize yönlendirmiş, biz bunu tasvip etmiyoruz. Rektör hocalarımdan rica ediyorum, başıboş insanları oraya koymasınlar" şeklinde konuştu.

OKULA GİTTİM, KAMERALARI İZLEYELİM DEDİM

Öğrencinin para vermediğini savunan minibüs şoförü Muhammed A., o nedenle araçtan inerken uyardığını söyledi.

Daha sonra aralarında tartışma çıktığını anlatan şoför, şunları ifade etti:

"2 liradan ne olacak?' dedi. Ben de '2 lirayla akşama kadar para topluyoruz, evimize ekmek götürüyoruz' dedim. Duraktan sorumlu kasacıya söyledim. 'O arkadaşları çağır, kameraları izleyelim.' dedi. Ben de okula gittim, 'Arkadaşlar, duraktan sorumlu kasacımız var, kameraları hep beraber izleyelim, kimin verip vermediğini görelim diye sizi durağa davet ediyor' dedim. 'Sen kimsin, beni buradan alıyorsun' dedi. Aşağı indim, inmemle bana vurmaya kalktı, ben de sarıldım, canım yanınca ben de kendimi korumaya aldım."

SAKARYA / AA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN