Saldıranlara değil, Kürdistan atkısı açan turistlere soruşturmaya tepki

Saldıranlara değil, Kürdistan atkısı açan turistlere soruşturmaya tepki

Trabzon'da IKBY vatandaşı 9 turistin Kürdistan yazılı atkı ile fotoğraf çektirmek isterken saldırıya uğramasıyla ilgili Valiliğin yaptığı açıklama tepki çekti. Hukukçular saldıranlara değil, turistlere soruşturma başlatılmasının benzer olaylar için vahim sonuçlar doğuracağını belirtti.

Trabzon'da IKBY'den Türkiye'ye gelen turistlerin "Kürdistan" yazılı atkı açmasına tepki gösterek kalabalık, turistleri linç etmeye çalıştı. Olay, sosyal medyada PKK propagandasına halkın tepkisi şeklinde servis edilse de atkıyı açanların IKBY vatandaşı Kürt turistler olduğu anlaşıldı. 

Olaylara müdahale eden güvenlik güçleri, 9 turisti gözaltına aldı. 

VALİLİK: TURİSTLERE SORUŞTURMA AÇILDI

Trabzon Valiliği'nden yapılan açıklamada ise turistlerin gözaltına alındığı ve haklarında adli tahkikat başlatıldığı belirtildi. Valiliğin açıklamasına sosyal medyadan tepki geldi. 

19-07/19/d_w0hynw4aaskmd.jpg

Açıklamaya tepki gösterenlerin arasında bulunan Ceza Hukukçusu Adem Sözüer, "Devletin görevi turistlerin can güvenliğini sağlamak, onlara yönelik saldırılarla ilgili gerekli soruşturmayı başlatmaktır. Turistler hangi suçu işlemişler ki gözaltına alınmışlar?" ifadelerini kullandı.

Sözüer ayrıca, "Linçlere göz yumulan bir ülkede sadece turistler değil o ülkenin vatandaşları da güven değildir" diyerek tepkisi gösterdi. 

19-07/19/aaa.JPG

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN