Saldırıya uğrayan gazeteci Erk Acarer o anları anlattı

Saldırıya uğrayan gazeteci Erk Acarer o anları anlattı

Almanya^'da evinde bıçaklı saldırıya maruz bırakılan gazeteci Erk Acarer, "Saldırganlardan biri ‘Yazmayacaksın ulan’ diye bağırıyordu. Olay sırasında tanıklar çok fazla arttığı için silah kullanamadılar" dedi.

Almanya'nın başkenti Berlin'de yaşayan gazeteci Erk Acarer, evinde bıçaklı saldırıya maruz bırakıldı. Acarer, saldırıyı Twitter hesabından "Berlin’de evimin içinde bıçaklı ve yumruklu saldırıya uğradım. Hayati bir riskim yok hastaneye gidiyoruz. Failleri biliyorum. Asla faşizme teslim olmayacağım. Kimse endişelenmesin bu günler geçecek!" diyerek duyurdu.

"ENDİŞEYE MAHAL YOK"

Saldırı sonrası gece sağlık durumu hakkında bilgi veren Acarer, "Sevgili dostlar, kafamın bazı yerlerinde şişlikler olduğu için müşahade altındayım şimdilik. Ben ve ailem güvenlik koruması altındayız. Hastane servisinde telefon zor çekiyor. Endişeye mahal yok en kısa sürede bilgi vereceğim" dedi.

"ÜÇ KİŞİNİN SALDIRISINA UĞRADIM"

Acarer, son olarak ise bugün Twitter yayınladığı bir video ile saldırıya ilişkin bilgi verdi. Sözlerine "Herkese selamlar biraz şeklimiz değişti ama düzelecekmiş. Hastaneden eve yeni döndüm. Başımdaki iki bölgede kırıktan şüphelendikleri için müşahede altında tuttular. Ama korktukları gibi olmadı. Açıklamalardaki gibi oturduğum binanın müşterek avlusunda silahlı üç kişinin saldırısına uğradım" diye başlayan Acarer, şöyle devam etti:

"BİRİ 'YAZMAYACAKSIN ULAN' DİYE BAĞIRIYORDU"

"Saldırganlardan biri ‘Yazmayacaksın ulan’ diye bağırıyordu. Olay sırasında tanıklar çok fazla arttığı için silah kullanamadılar. Bu İslamcı, faşist, AKP-MHP iktidarına karşı yazdığımız, söylediğimiz her şeyin doğru olduğunun bir ispatıdır, sağlamasıdır. Somut olarak da failler konusunda fikrim ve bilgim elbette var. Güvenlik güçleri 'Birkaç gün isim, grup verme. İşimiz zorlaşır, çember genişler' dediler. Ama 10 bin dolar nerede sorusunun cevabı işte tam burada bir yerdedir.

"KENDİMİZ RAHAT EDELİM DİYE DEĞİL, ÇOCUKLARIMIZ RAHAT ETSİN DİYE YOLA ÇIKTIK"

Kamu malını çalan silah tüccarları hemen yanı başımızdadır. Şunu söylemeliyim ki hiçbir şey anlayamamışlar. Zira biz kendimiz rahat edelim diye değil, çocuklarımız rahat etsin diye yola çıktık. Bu yüzden gazetecilik yapıyoruz. Bilin ki elimden geldiğince ne Berkin Elvan’ın ne Nihat Kazanhan’ın ahını sahipsiz bırakmayacağım. Bu ülkede açlıktan ve soğuktan uyuyamayan çocuklar yarattınız. Bu nedenle biz uyuyan çocuklarımızın üstünü örtmeye bile utanır hale geldik.

"ELİNİZDEN GELENİ ARDINIZA KOYMAYIN"

Sevgili dostlarıma okurlarıma ve aileme teşekkürlerimi bir borç bilirim. Mesajlara elimden geldiğince döneceğim. Şimdi daha sert olma zamanıdır. Elinizden geleni ardınıza koymayın. Ama biliniz ki hesabını sormaya devam edeceğiz. Bilin ki hesabı kapayan da biz olacağız.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN