Sancaktepe oy oranları 23 Haziran Sancaktepe seçim sonuçları: Yıldırım mı İmamoğlu mu önde?

Sancaktepe oy oranları 23 Haziran Sancaktepe seçim sonuçları: Yıldırım mı İmamoğlu mu önde?

Sancaktepe 23 Haziran seçim sonuçları son dakika gelişmeleriyle seçim 2019 sayfamızda dakika dakika haritalara yansıyor. Oy sayımı devam ederken ilk gelen bilgilere göre Binali Yıldırım Sancaktepe oy oranı Ekrem İmamoğlu'nun kaç bin oy aldığını canlı paylaşıyoruz. AK Parti'nin güçlü olduğu ilçede İBB için yarışan adaylardan hangisi diğer partilerin veya kararsızların desteğini alacak? İstanbul genelinde olduğu gibi Sancaktepe'de de tabloyu bu sorunun yanıtı belirleyecek. İşte 23 Haziran Sancaktepe seçim sonuçları ve Yıldırım-İmamoğlu oy oranı...

23 Haziran İstanbul seçim sonuçları tüm Türkiye tarafından merakla beklenirken, gözlerin çevrildiği ilçelerden biri de Sancaktepe. Sancaktepe 23 Haziran seçim sonuçları da ilgi ile takip ediliyor. Oy sayımı devam ederken gelen ilk sonuçlar ne? Binali Yıldırım Sancaktepe oy oranı, Ekrem İmamoğlu oy oranı ve aradaki fark vatandaşlar tarafından sürekli sorgulanıyor. 31 Mart seçim sonuçlarına göre 277 bin 747 seçmenin yer aldığı Sancaktepe’de AK Parti adayı Binali Yıldırım 114 bin 69, CHP adayı Ekrem İmamoğlu ise 108 bin 362 oy almıştı. Aşağıdaki linke tıklayarak Sancaktepe seçim sonuçları son durum son dakika haberleriyle beraber takip edebilirsiniz. Tüm detaylar seçim 2019 sayfamızda...

SANCAKTEPE 23 HAZİRAN SEÇİM SONUÇLARI SON DURUM NE?

23 Haziran’da gerçekleşen İBB seçimlerinde Sancaktepe’de hangi adayın kaç oy aldığı ve adayların oy oranı sorgulanıyor. 31 Mart seçim sonuçlarına göre Sancaktepe Binali Yıldırım oyu 114 bin 69, Ekrem İmamoğlu ise 108 bin 362 olmuştu. Saadet Partisi 2 bin 378, BTP 515, TKP 288, Vatan Partisi 289, DP 496 ve DSP 401 oy almıştı. 23 Haziran Sancaktepe seçim sonuçlarını bu link ile dakika dakika takip edebilirsiniz. 

SANCAKTEPE 23 HAZİRAN BİNALİ YILDIRIM OY ORANI

Sancaktepe 23 Haziran seçim sonuçları Binali Yıldırım oy oranı ne? Sandıklar açıldıktan sonra gözler bu sorunun yanıtında. Teröristbaşı Öcalan'ın HDP'ye tarafsız olun çağrısının ardından bu çağrının oyları nasıl etkileyeceğine yönelik takip edilen önemli ilçelerden biri de Sancaktepe. Kürt vatandaşlarının yoğun olarak yaşadığı ilçelerden olan Sancaktepe’de DSP, TKP, BTP ve 31 Mart’ta seçimlerde yer alan, ancak 23 Haziran’a girmeme kararı alan partilerin tabanlarının ve kararsız seçmenlerin oylarını ne yönde kullanacağı sorgulanıyor. Bu tabloda yaşanacak ufak bir değişiklik Sancaktepe İBB seçimlerinde de kimin ipi göğüsleyeceğini belirleyecek.

19-06/22/secim-sonuclari-icin-tiklayin-1561185526.jpg

Bu linke tıklayarak Sancaktepe seçim sonuçları son durumu, oy oranlarını anlık ve grafiklerle takip edebilirsiniz.

19-06/22/sancaktepe-secim-sonuclari.jpg31 Mart'ta yapılan Sancaktepe ilçe belediye seçim sonuçları üstteki gibidir. Sancaktepe'de AK Parti adayı Şeyma Döğücü, oyların büyük çoğunluğunu alarak belediye başkanı seçilmişti. Sağ tarafta yer alan görsel de ilçe belediye meclisi oy oranı. Belediye meclisinde de AK Parti'nin üstünlüğü bulunuyor.

23 HAZİRAN İBB SEÇİMLERİNE KADAR NELER YAŞANDI?

31 Mart’ı İmamoğlu kazanırken, günler süren sandık sayımlarının sonunda mazbatası da YSK tarafından verildi. AK Parti ve MHP’nin itirazları peş peşe gelirken, birçok ilçede ve sandıkta yapılan geçersiz oyların sayımının ardından 29 bin olan fark 13 binlere kadar gerilemişti. AK Parti, oyların çalındığını, geçersiz oyların sadece yüzde 10’unun sayıldığını ve seçim yenilenmesini istemediklerini sadece sandıkların tümünün yeniden sayılmasını istediklerini açıkladı ve sandıklarda hırsızlık yapıldığını iddia etti. Binali Yıldırım, daha sonra bu hırsızlığın halk dilinde olduğunu ve hukuk dilinde olmadığını söyledi. AK Parti, CHP’nin sandıkların tekrardan sayılmasına itiraz ettiğini öne sürdü. Sonuçta YSK, AK Parti’nin yaptığı olağanüstü itirazların ardından 4’e karşı 7 oy ile 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerinde sadece İBB seçimlerinin tekrarlanmasına karar verdi. Gerekçe ise; sandık kurulu başkanlarının devlet memuru olmamasıydı… CHP, o hâlde bütün İstanbul seçimlerinin iptal edilmesi gerektiğini, çünkü bir zarfın içerisinde yer alan 4 oydan sadece birinin iptal edilmesinin akla mantığa yatmadığını görüşünü savunsa da ne YSK ne de AK Parti bu talebi dinlemedi.

YILDIRIM VE İMAMOĞLU ARASINDA SAYIŞTAY RAPORU TARTIŞMASI

Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu arasında İstanbul seçimlerine ilişkin yapılan programda yaşanan 'rapor' tartışmasında İmamoğlu, İBB'nin 753 milyon lira zarara uğratıldığının Sayıştay raporuyla tespit edildiğini öne sürerken, Binali Yıldırım rakibini yalancılıkla suçladı. Son tartışmalar öncesinde Sayıştay'ın 23 Mayıs'ta yaptığı açıklaması da ortaya çıktı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışan Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım ile Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu arasında dün gerçekleştirilen programda Sayıştay raporu tartışması yaşandı.

Habertürk'ün haberine göre; İmamoğlu, yayında Sayıştay'ın 2018 yılının Ekim ayında açıkladığı 2017 raporunu gösterirken, Sayıştay'dan 23 Mayıs'ta yapılan açıklamada, "Her şeyden önce haberlerde yer alan açıklama ve yorumlarda 2019 yılı ile karşılaştırma yapılmaktadır. Oysa 2019 yılına ilişkin denetim süreci henüz başlamamıştır. 2018 yılı denetimleri ise henüz sonuçlanmamış olup bu yıla ilişkin raporlama süreci devam etmektedir. Dolayısıyla hem 2018 yılına hem de 2019 yılına ilişkin sonuçlanmış herhangi bir denetim bulunmamaktadır" ifadeleri kullanılmıştı.

İstanbul seçimleri öncesi ortak yayında bir araya gelen Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu arasında Sayıştay raporu tartışması yaşandı. Sayıştay’ın resmi internet sitesi ise 2018 yılının Ekim ayında açıkladığı “İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2017 yılı Sayıştay Denetim Raporu” yer alıyor.

İMAMOĞLU ÖNE SÜRDÜ, YILDIRIM YALANLADI

Programın moderatörlüğünü yapan Gazeteci İsmail Küçükkaya, "Bir Sayıştay raporu var. Son 5 yılda 753 milyon bir zarardan bahsediliyor. Son zamanlarda çok tartışma konusu vakıflara ayrılan son 1 yılda 308 milyon lira. Belediye başkanı olunca siz nasıl yapacaksınız?" sorusuna Yıldırım, "Sayıştay raporunu gördünüz mü İsmail Bey. Sayıştay raporunda öyle bir rakam yok. 108 milyon mu ne. Bu yalan. Yalan olduğu İstanbul Büyükşehir Belediye tarafından açıklandı" yanıtı vermişti.

Küçükkaya'nın "Yalanlama gelmedi" sözleri üzerine ise Yıldırım şu ifadeleri kullandı:

"Geldi, onu bilmenizi isterim. Maalesef yeterince bu konu duyurulamadı. Onların yerine biz duyurmak zorunda kaldık. Böyle bir şey yok, kısacası yalan. Hadi doğru değil diyelim, Ekrem Bey alınmasın. Nitekim o televizyon programında bir düzeltmeyi yapınca 'doğru değilmiş' dedi ve geçiş yaptı. Değerli arkadaşımız bu konularda daha ilkeli davranmasını beklerim. Bu güne kadar ortaya atıp, kafa bulandırmaya çalışıp, bütün meselelerin doğru olmadığı ortaya çıktı. Bunları tek tek sayarım. Ama ben zul duyarım. Ama biz İstanbul'u konuşamadık. Vakıflarla ilgili de açıklamalar yapıldı. Zaten belediyeler vakıflara nakit kaynak aktaramaz."

İmamoğlu ise aynı soruya şu yanıtı verdi:

"En büyük sorun yoksulluk, kötü yönetim ve israf. Kul hakkı meselesini çok önemsiyoruz. Ben artık kelimelere takılmıyorum, nasıl söylerse söylesinler. Sayıştay denetiminden çıkan raporu arzu ederlerse Sayın Yıldırım'a takdim ederim. Sayıştay raporunda İBB, İETT ve İSKİ'de yapılan usulsüzlüklerin 753 milyonu aştığı görülüyor. Belediye taşınmazları işgal olarak kullandırılıyor, işgaliyenin sadece yüzde 20'si tahsil ediliyor. Yanıltılmış, aldatılmış olabilir. Bence kendisine bilgi verenleri gözden geçirsinler. İhtiyaç fazlası araba kullanımı. Şu an vekalet eden vali bey var. Buradan sesleniyorum, lütfen mukayyet olun. Billboardlara bunu kim asıyor? 23 Haziran'dan sonra kim gelirse ona göre hareket edilir. Şu anda bu afişleri oraya kim asıyor. Efendim ambulans, iş makinası, cenaze, iş makinalarıymış. İBB'ye ait, iştirakler hariç, KİPTAŞ ve bir sürü iştirak var, 28 tane. 1810 araç. 7 personele bir binek araç düşüyor. Sayıştay raporlarına giren rakam değil. Bunun gibi israfı engelleyeceğiz. Tasarruf yapacağız, ekonomik seferberlik başlatacağız."

SAYIŞTAY'IN AÇIKLAMASI GÜNDEME GELDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin mali durumuna ilişkin başlayan tartışma üzerine, Sayıştay 23 Mayıs'ta yaptığı yazılı açıklamada, "Her şeyden önce haberlerde yer alan açıklama ve yorumlarda 2019 yılı ile karşılaştırma yapılmaktadır. Oysa 2019 yılına ilişkin denetim süreci henüz başlamamıştır. 2018 yılı denetimleri ise henüz sonuçlanmamış olup bu yıla ilişkin raporlama süreci devam etmektedir" denilmişti.

Sayıştay'dan yapılan açıklama şöyle:

"Bazı basın yayın organlarında, Sayıştay Raporları dayanak gösterilmek suretiyle, 2014 ve 2019 yılı karşılaştırılarak bazı belediyelerin zarar ve borçlarına ilişkin açıklama ve değerlendirmeler içeren maksatlı ve gerçekle bağdaşmayan haberlere yer verilmiş olup, aşağıdaki açıklamaların yapılmasına gerek duyulmuştur.

Her şeyden önce haberlerde yer alan açıklama ve yorumlarda 2019 yılı ile karşılaştırma yapılmaktadır. Oysa 2019 yılına ilişkin denetim süreci henüz başlamamıştır. 2018 yılı denetimleri ise henüz sonuçlanmamış olup bu yıla ilişkin raporlama süreci devam etmektedir. Dolayısıyla hem 2018 yılına hem de 2019 yılına ilişkin sonuçlanmış herhangi bir denetim bulunmamaktadır.

Diğer taraftan geçmiş yıllara ilişkin denetim raporları ilgili kurumlarla ve kamuoyu ile paylaşılmakta olup, Sayıştay raporlarında, haberlerde yer aldığı şekliyle bir tespit veya değerlendirme bulunmamaktadır.

Söz konusu haberlerde yer alan açıklama ve değerlendirmelerin kaynağı tarafımızca bilinmemekte olup, Sayıştay raporlarından alınmış gibi gösterilmesi belli maksatla yapılmış olup, gerçekle bağdaşmamaktadır.

Sayıştay raporlarında yer almayan bilgilerin Kurumumuzun adı kullanılarak basın yayın organlarında yer alması, kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesine yol açtığı gibi Sayıştay’ın saygınlığını da zedelemektedir.

Yayıncılık etiği ile bağdaşmayan, kamuoyunu yanıltıcı bu tür haberlere itibar edilmemesi hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur."

YILDIRIM-İMAMOĞLU TARTIŞMASI BOL GOLLÜ OLDU AMA BERABERE BİTTİ

MAK Danışmanlık tarafından 33 bin kişiyle gerçekleştirilen ankete göre İmamoğlu yüzde 44, Binali Yıldırım ise 42.5 oy aldı. Ayrıca yapılan tartışma programının seçmenin oyunda bir değişikliğe neden olmadığı vurgulandı.

Reuters’in aktardığına göre anket, MAK Danışmanlık tarafından 33 bin kişiyle gerçekleştirildi. MAK’ın raporunda, 31 Mart seçimlerinde ankete katılanların yüzde 40.1’inin İmamoğlu, yüzde 40’ının ise Yıldırım’a oy verdiği, yüzde 17’sinin ise oy kullanmadığı belirtildi.

Bu pazar günü yapılacak seçimler için ise ankete katılanların yüzde 44’ü İmamoğlu’na yüzde 42.5’i ise Yıldırım’a oy vereceğini söylerken oy kullanmama oranının ise yüzde 10.5’e gerilediği görüldü.

Raporda şu değerlendirmeler yapıldı:

“İstanbulluların verdiği cevap grafikteki şekilde oluşurken, 31 Martla aradaki önemli farkın sandığa gideceğini söyleyen seçmende olduğunu; 31 Martta sandığa gitmeyen seçmende ciddi oranda yüzde 65 – yüzde 35 dengesiyle Ekrem İmamoğlu lehine bir fotoğraf oluştuğunu söyleyebiliriz.

Ancak konu sadece sandığa 31 Mart’ta gitmeyen seçmenle sınırlı değil, muhtemel ki sandığa 31 Mart’ta giden bazı seçmenin de bu dönemde mevsimsel nedenlerle sandığa gitmeyeceği gerçeğini yansıtmaktadır. Bu seçmenin de ağırlıklı İç Anadolu seçmeni olup bayramda gittiği illerden dönmeyen seçmen olduğu ifade edilebilir. Yani sandığa gitmeyen seçmende yer değişikliği görülmektedir. Dün sandığa gitmeyen bazı seçmenler bugün sandığa giderken, 31 Mart’ta sandığa giden bazı seçmenlerde 23 Haziran da gitmeyebilir.”

TARTIŞMA OYLARI DEĞİŞTİRMEDİ

MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat Reuters’a yaptığı değerlendirmede dün akşam yapılan ortak yayın konusunda şunları söyledi: “Bence bu tartışma neticesinde saflar sıklaştı, fakat iki aday arasında bir oy geçişkenliği olduğunu düşünmüyorum. Adayların hangisine oy verdiyse seçmen, kararını bu tartışma neticesinde değiştirmedi. Ama bu tartışma seçime kadar en çok konuşulacak konu olacak.”

Tartışmanın büyük bir bölümünde YSK kararı olduğuna işaret eden Kulat, “Bu durum İmamoğlu’na yaradı çünkü o zaten kampanyasının bir kısmını YSK gerekçelerinin haksızlığı üzerine kurmuştu” dedi.

TARTIŞMA BOL GOLLÜ AMA BERABERE BİTTİ

“İmamoğlu yapacaklarını, Yıldırım ise daha çok yaptıklarını anlattı, ve genelde gelecek projeksiyonu sunanlar daha başarılı olurlar” diyen Kulat şöyle devam etti: “Daha yumuşak görünen taraf da İmamoğlu’ydu, ve daha iyi hazırlanmış olan taraf görüntüsündeydi. Bol gollü bir maç, ancak berabere bitti. Yıldırım’ın Sayıştay raporunu okumamış olması, İmamoğlu’nun da Ordu valisi – VIP tartışmasında söylediği sözü kabul etmemesi ikisinin de zayıf olduğu taraflardı.”

Binali Yıldırım Sancaktepe oy oranı Ekrem İmamoğlu'nun kaç bin oy aldığını anbean canlı ve grafikli olarak aşağıdaki linkte:

SANCAKTEPE 23 HAZİRAN SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN