Sancaktepe'deki helikopter kazasına soruşturma

Sancaktepe'deki helikopter kazasına soruşturma

Sancaktepe'de meydana gelen helikopter kazası için savcılık soruşturma başlattı. Helikopter kazasına soruşturma için bir savcı görevlendirildi. Helikopter kazası ile ilgili son dakika gelen haberlerde Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Sancaktepe'de 4 askerin şehit olduğu helikopter kazası ile ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi. İşte Sancaktepe'de meydana gelen helikopter kazası ile ilgili detaylar...

Sancaktepe'de meydana gelen helikopter kazası için savcılık harekete geçti. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Helikopter kazasına soruşturma başlattı. İstanbul Sancaktepe'de bir helikopterin düşmesi sonucu 4 asker şehit oldu. Bu sabah saat 11 sıralarında meydana hgelen kaza ile ilgili İstanbul Valiliği yaptığı açıklamada kazanın nedeninin henüz belli olmadığı vurgulanmıştı. İşte helikopter kazası ile ilgili detaylar...

HELİKOPTER KAZASINA SORUŞTURMA

İstanbul Sancaktepe'de askeri helikopter düştü. Helikopterde bulunan 4 asker şehit oldu, bir asker de ağır yaralandı. Milli Savunma Bakanı Akar'ın, kaza bölgesinde yaptığı inceleme sonrası, "2 subay, 2 astsubayımız şehit oldu, 1 uzman çavuşumuz şu anda ameliyathanede" açıklamasını yaptı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.
 
Edinilen bilgiye göre; saat 11.00 sıralarında UH-1 tipi askeri helikopter bir binanın çatısına çarparak düştü. 

Topçular Caddesi Fırtına Sokağı'ndaki binaların arasına düşen helikopterdeki askerlere ilk müdahale çevredeki vatandaşlarca yapıldı.

Helikopterden çıkarılan 5 askerden 4'ü şehit oldu. Yaralı bir askerin durumunun ciddi olduğu bildirildi.

Eğitim uçuşunda olduğu belirtilen helikopterin iniş sırasında arızalanarak bir binanın çatısına çarptığı belirtliyor.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, helikopterin düşmesine ilişkin soruşturma başlattı.

ŞEHİT ASKERLERİN İSİMLERİ AÇIKLANDI MI?

İstanbul'un Sancaktepe ilçesinde düşen askeri helikopterde şehit olan isimler henüz açıklanmadı. İsimler açıklanır açıklanmaz haberimizde sizlerle paylaşacağız.

18-11/26/skorsky-helikopter.jpg

SKORSKY HELİKOPTERİN ÖZELLİKLERİ NELER?

Skorsky helikopterleri Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından birçok amaç için kullanılan askeri helikopterlerden bir tanesi.

Skorsky helikopterleri dünyanın en ünlü helikopterlerinden ve 1978 yılından itibaren dünyada birçok ülkede kullanıldı ve hala da aktif olarak kullanılmakta.

Skorsky helikopteri ülkemizde de adını sık sık duymuş olduğumuz bir helikopter. Bu helikopterler her ne kadar personel taşıma amaçlı bir helikopter olarak bilinse de hem personel taşıyıcısı hem de bir saldırı helikopteridir.

KARA ŞAHİN FİLMİNE İSMİNİ VEREN HELİKOPTER SİKORSKY

Yüksek rütbeli komutanlar da birliklere gitmek için sikorsky helikopterini kullanır. Bu helikopter Amerika Birleşik Devletleri tarafından birçok önemli görevde kullanılmış bir helikopter olup, aynı zamanda da 2001 yapımı “Kara Şahin Düştü” filmine ismini veren helikopterdir.

Sikorsky S-70B/28D Sea Hawk, Sikorsky (Sikorski) firması tarafından üretilen askeri taşıma ve saldırı helikopteri UH-60 modelinin deniz kuvvetleri için üretilmiş, korozyona dayanıklı gövde ve deniz aletlerine sahip modelidir. Türk Deniz Kuvvetlerinde ilk paket Sea Hawk siparişi 2002 yılında teslim edilmiştir. Alan tarama, arama kurtarma, dikey ikmal, saldırı (su altı, su üstü) ve taşıma yeteneklerine sahiptir. Su üstü hedeflere karşı AGM-119 Penguin MK2 füzesi ve AGM-114 Hellfire güdümlü mermisi, su altı hedeflere karşı MK-46/50/54 torpidoları kullanabilir ve sahip olduğu daldırma sonarıyla su altı taraması yapabilir. 2002 yılında Sapanca Gölünde ve 2014 yılında Kartepe'de kırım yaşanmıştır. 2012 yılında verilen 12 helikopterlik genel maksat siparişinin 2017'de teslim edilmesi beklenmektedir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN