Sandıktan çıkan mesajı aldık

Sandıktan çıkan mesajı aldık

Başbakan Yıldırım, 16 Nisan referandumunda sandığa giden vatandaşların hem sistemi değiştirdiğini hem de siyasi partilere mesaj verdiğini söyledi. “Biz kendi adımıza bu mesajı aldık” diyen Başbakan tüm teşkilatlara referandum analizi için rapor hazırlamaları talimatı verdi.

Nisan referandumunun ardından partisinin il başkanları ile değerlendirme toplantısı düzenleyen AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, seçmenin herkese mesaj verdiğini kendilerinin de bu mesajı aldığını söyledi.

Başbakan Yıldırım, AK Parti Genel Merkez’ndeki 116’ıncısı düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı öncesinde açıklamalarda bulundu. Bir gazetecinin kabine revizyonu olup olmayacağı yönündeki sorusu üzerine Yıldırım, şunları söyledi: “Bu seçim sadece anayasa değişikliği, hükümet sistemi değişikliği konusunda bir sonuç ortaya koymamıştır. Aynı zamanda bu seçimden bütün partilerin alması gereken mesajlar da vardır, biz de AK Parti olarak kendi payımıza düşen mesajı aldık. Nedir mesaj? ‘Tamam, AK Parti’ye olan güven devam ediyor ancak şu şu hususlarda da daha dikkatli olmanız gerekiyor’ diye bize bir de not düşüyor vatandaş, bunlara dikkat edeceğiz. Bu yüzden de gerek yerel yönetimlerde gerek teşkilatlarımızda gerek hükümet faaliyetlerinde daha vatandaş memnuniyetini artıracak ne gerekiyorsa o hususlarda adımlar atacağız.” 
Başbakan’ın toplantıdaki gündemi de referandum sonuçlarıydı. Yıldırım, CHP’nin tavrını eleştirdi, seçmenin verdiği mesajları değerlendirdi. Başbakan’ın konuşmasında öne çıkan başlıklar da şöyle oldu:

TEŞKİLATLAR RAPOR HAZIRLASIN: Bütün teşkilatımızla çıkan bu sonucu, bölgede alınan oyların değerlendirmesini önümüzdeki süreçte sakin bir şekilde, serinkanlılıkla yapacağız. Bütün teşkilatlarımıza buradan ilan ediyorum, bölgenizdeki durumu tahlil eden ayrıntılı bir raporu kısa zamanda genel merkeze iletmenizi istiyorum.

HERKES KAZANDI: Başarı bizim aklımızı başımızdan almaz, millete gönül bağımızı koparmaz, bizi şımartmaz. Bizim sevincimiz bir başkasının üzüntüsü olamaz, olmamalıdır. Halk oylamasında ‘evet’ diyenler de ‘hayır’ diyenler de başımızın tacıdır. Milletin sözünün üzerine söz söylemek beyhudedir, boştur, ayıptır.

KÜRT OYLARI VURGUSU: Doğu ve Güneydoğu Anadolu’dan gelen “evet” oylarındaki anlamlı artışın, bölgenin terör örgütlerinin çağrılarına prim vermediğini açıkça ortaya koydu. Vatandaşlarımız, birliği, beraberliği, kardeşliği, birlikte Türkiye olmayı tercih etmişlerdir.

HERKESE MESAJLAR VERİLDİ: Millet, halk oylamasında aynı zamanda bize ve bütün partilere ince mesajlar verdi. Vatandaşımın, 16 Nisan’da bize ne söylediğini çok iyi anlayacağız, iyi değerlendireceğiz.     

MİLLET DE SENİ TANIMAZ: Sayın Kılıçdaroğlu’nun seçime gölge düşürme çabası büyük talihsizliktir. Neymiş, bu halk oylamasının sonuçlarını tanımayacakmış. Eğer sen bu sonuçları tanımazsan, bu sonuçları ortaya koyan millet de seni tanımaz kardeşim. Tamam, kabul ediyoruz, iyi çalıştın, çok koşturdun ama milletin takdiri ortada. Oraya takılıp kalırsan yol alamazsın. Bu gerçeği artık kabul et.

ERKEN SEÇİM YOK: “2019’da iki seçimimiz var. Bir tanesi 2019 Mart sonu yerel seçimler. Bir de 3 Kasım 2019’da yaptığımız bu anayasa değişikliğine göre birleştirilmiş Meclis ve cumhurbaşkanı seçimleri. Bunun dışında Türkiye’nin gündeminde herhangi bir seçim yoktur.” -ANKARA AA

AK PARTİ KAN TAZELEMESİ YAPACAK

Başbakan Yıldırım AK Parti’nin kongre sürecine girdiğini belirtere şunları söyledi: “İlçelerimizden, illerden başlayarak, bu yıl sonuna kadar bütün kongrelerimizi yenileyeceğiz. Bir kan tazelemesi, heyecan tazelemesi yapacağız. 2018’de de inşallah olağan kongremizi gerçekleştireceğiz ve ondan sonra da 2019 Mart yerel seçimleri, 3 Kasım 2019 birleştirilmiş Meclis ve cumhurbaşkanlığı seçimine hazırlıklarımızı sürdüreceği.” 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN