Sapanca Gölü çevresi çöplüğe döndü!

Sapanca Gölü çevresi çöplüğe döndü!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi, 9 günlük bayram tatili sonrası Sapanca Gölü çevresinde temizliğe başladı. Göl çevresine bırakılan sandalye, plastik, cam, metal şişe ve atık malzemeler doğaya verilen zararı bir kez daha gözler önüne serdi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından oluşturulan ekip Sapanca, Kırkpınar ve Serdivan Tuzla Burnu'nu çöplerden temizledi. 9 günlük tatil sonrası Sapanca Gölü kıyısında yapılan temizlik sonucu sandalye, plastik, cam ve metal şişe, atık malzemeler gibi çok çeşitli çöpler toplandı.

site-kapak-002.png

Sakarya’nın ve bölgenin en önemli içme suyu kaynağı olan Sapanca Gölü’nün korunması için vatandaşlara hassasiyet çağrısında bulunuldu. Konuyla ilgili Su ve Kanalizasyon İdaresinden yapılan açıklamada, 9 günlük tatilde göl kıyılarının çöplerle kirletilmesinin üzüntü verici olduğuna yer verilerek, “Kurum olarak gölümüzün korunması için tüm önlemleri alıyor, gölü besleyen dereler ve göl çevresinde titiz bir çalışma yürütüyor, gölümüzün tüm değerlerini anlık olarak takip ediyoruz. Ekolojik dengenin korunması için de gölün temizliğine azami ölçüde önem gösteriyoruz. Ne yazık ki 9 günlük tatil döneminde gölümüzün çevresinde sandalye, plastik, cam ve metal şişe, atık malzemeler ve çok çeşitli çöpler bırakılmış. Ekiplerimiz marifetiyle bölgelerde kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdik. Ancak gölü korumak hepimizin sorumluluğudur. Vatandaşlarımızdan hassasiyet göstermelerini bekliyor, şehrimizin içme suyu kaynağı olan gölün korunması için destek istiyoruz” denildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN