Sefer Görev Emri kimlere çıkar? Askerlik sefer görev emri sorgulama ekranı

Sefer Görev Emri kimlere çıkar? Askerlik sefer görev emri sorgulama ekranı

Sefer Görev Emri sorgulama ekranı e devlet aracılığıyla ya da haberimizdeki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz. Sefer Görev Emri askerlik görevini yapan ve yedeğe alınan personellere verilir. Peki SGE'nin iptali nasıl olur?

"Sefer Görev Emri kimlere çıkar?" sorusunun yanıtı sıkça araştırılıyor. Askerlik hizmetlerini yaptıktan sonra yedeğe alınan bütün personel SGE’nin (Sefer Görev Emri) iptalini gerektiren hususlarda mazeretleri olmadığı sürece seferberlik mevzuatı gereği sefer planlamasına alınır.

Peki SGE iptalini gerektiren hususlar nelerdir? 

SEFER GÖREV EMRİ SORGULAMA EKRANI

Sefer görev emri sorgulama ekranı E-devlet sistemi içerisinde yer uygulamalardan biridir.

Sefer görev emri sorgulama yapmak isteyen kişiler, askerlik Şubesi başkanlığına bizzat müracaatta bulunarak veya PTT şubelerinden alınabilen e-Devlet şifresi ile www.turkiye.gov.tr internet adresinden ulaşabilirler.

19-10/04/sefer-gorev-emri-3.jpg

SEFER GÖREV EMRİ NEDİR?

Sefer Görev Emri, askerlik görevini tamamlamış vatandaşların, milli seferberlik durumlarında tekrar askerlik görevine çağrılması durumudur. Sefer Görev Emri ile ilgili duyurular Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılıyor.

19-10/04/sefer-gorev-emri-2.jpg

SEFER GÖREV EMRİ İPTALİNE NEDEN OLAN HUSUSLAR

Ölüm,

Erteleme,

Statüsüne göre TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliğine uygun olarak, Sağlık Bakanlığınca belirlenen en yakın yetkili Sağlık Kurullarından (yedek subay/astsubaylarda Sağlık Kurullarından “TSK’da Görev Yapamaz” raporu alanlar ile yedek erbaş ve erlerden “Askerliğe Elverişli Değildir”, “Barışta ve Savaşta Sürekli Olarak Askerliğe Elverişli Değildir”, “Hazarda ve Seferde Görev Yapamaz” raporu alanlar) “Askerliğe elverişsizsıhhî kurul raporu alanlar.

Yurtdışında devamlı ikamet etmekte olup sürekli oturma belgesini konsolosluklara ibraz eden ve konsolosluklarca yurtdışında sürekli oturdukları bildirilen yükümlülerin SGE’leri iptal edilir. Ancak ihtiyaç olması halinde bu durumda olan yükümlülere de SGE verilebilir.

Barış döneminde yukarı haddi bir yıldan çok, seferberlik ve savaş hâlinde ağır hapis veya aşağı haddi beş yıl veya daha fazla hapis cezasını gerektiren suçlardan haklarında soruşturma veya kovuşturma yapılanlar,

Seferberlik ve savaş hâllerinde bir yıldan fazla hürriyeti bağlayıcı cezaya mahkum olanlar.

Barışta Askerliğe Elverişli Değildir, savaşta SGE alabilir raporu alan yükümlülerin sefer görev emirleri iptal edilir. Ancak ihtiyaç olması halinde bu durumda olan yükümlülere de sefer görev emirleri (SGE) verilebilir.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN