Şehit haberinin ardından Rusya'dan münasebetsiz açıklama: Yeni S-400 anlaşması için görüşüyoruz

Şehit haberinin ardından Rusya'dan münasebetsiz açıklama: Yeni S-400 anlaşması için görüşüyoruz

Türkiye, Rusya destekli Esed rejiminin saldırısı sonucu 5 şehit daha verdi. Kahreden haberin ardından Moskova'dan ise şaşırtan bir açıklama geldi. Rus devlet silah ihracat şirketi Rosoboronexport’un Başkanı Aleksandr Miheyev, Türkiye ile yeni bir S-400 anlaşması için görüşmelerin sürdüğünü duyurdu.

İdlib'de Astana ve Soçi'ye rağmen, Esed ve Putin'in yaptığı sivil katliamlar sürerken, tüm uyarılara rağmen rejim Türkiye'nin gözlem noktalarını da hedef alıyor. Son saldırıda 5 Mehmetçik daha şehit düştü. Rusya ve Türkiye arasında Ankara'da ikinci tur İdlib görüşmeleri devam ederken gerçekleştirilen saldırıdan sonra Moskova'nın pişkin tavrı ise gözlerden kaçmadı...

Kahreden haberin hemen ardından Rus devlet silah ihracat şirketi Rosoboronexport’un Başkanı Aleksandr Miheyev, Rusya ve Türkiye’nin S-400 sevkiyatına yönelik yeni anlaşma için görüşmeye devam ettiğini söyledi.

Rus basınına konuşan Miheyev, Türkiye’ye S-400 sevkiyatına yönelik yeni anlaşmanın ne zaman imzalanacağına ilişkin soruyu yanıtladı.

Miheyev, “Bu zor bir konu. Her şey üzerinde çalışma aşamasında. Görüşmeler yapılıyor” dedi.

Rusya Başbakan Yardımcısı Yuriy Borisov, 15 Ocak’ta yaptığı açıklamada Türkiye’nin yeni bir parti S-400 daha satın alabileceğini ifade etmişti. Borisov, “Böyle bir ihtimal var” demişti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN