Sel felaketinde kaybolanları kurtarma çalışmalarında yeni karar

Sel felaketinde kaybolanları kurtarma çalışmalarında yeni karar

Kastamonu'da 6, Sinop'ta ise 9 vatandaş selde kayboldu. Aylardır haber alınamayan 15 vatandaş için toplam 204 personelin katıldığı çalışma sürerken, aramalar da Gürcistan sınırına kadar genişletildi.

Batı Karadeniz'de 11 Ağustos'ta yaşanan sel felaketinde çok sayıda can kaybı ve maddi hasar meydana geldi. Sel felaketi sırasında Kastamonu'da 9, Sinop'ta 6 ise vatandaş kayboldu. Aylardır kendilerinden haber alınamayan vatandaşları arama çalışmaları devam ederken yeni bir karar alındı.

5-001.jpg

ÇALIŞMALAR GÜRCİSTAN SINIRINA KADAR GENİŞLETİLDİ

Kayıp vatandaşların bulunabilmesi için Samsun’a kadar olan arama ve tarama ağındaki çalışmalar, Gürcistan sınırına kadar genişletildi. Karadeniz sahil şeridi boyunca ekipler, tüm imkanlarını seferber ederek, kayıp vatandaşları bulmak için aralıksız çalışmalarını devam ettiriyor. Arama çalışmalarına kadavra köpekleriyle de destek veriliyor.

2-001.jpg

DENİZDE SU ALTI, KARADA SONDALAMA YÖNTEMİ

Karadan sondalama yöntemiyle süren çalışmalarda her nokta dikkatli şekilde aranırken, denizde de su altı görüntüleme cihazı kullanılıyor. Su altı görüntüleme cihazı aracılığıyla deniz içerisinde şüpheli noktalar tespit edilerek dalgıçlarla taranıyor. Sabahın erken saatlerinde başlayan çalışmalar, hava ve deniz şartları dikkate alınarak akşam saatlerine kadar devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN