Selahattin Demirtaş: Annelere borcumuz barışı sağlamak

Selahattin Demirtaş: Annelere borcumuz barışı sağlamak

HDP il binasının önünde oturma eylemi yapan annelerle ilgili konuşan HDP'nin eski Genel Başkanı Demirtaş, ailelerin eyleminin meşru ve haklı olduğunu ifade etti.

HDP’nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP Diyarbakır il binası önünde oturan ailelerle ilgili olarak, “Sadece HDP önündeki anneleri değil, eli yüreğinde bekleyen tüm anneleri sevindirecek, ülkeye demokrasiyi ve barışı getirecek girişimlerin önünü açalım” dedi.

Edirne Cezaevinde tutuklu bulunan Demirtaş, Mezopotomya Ajansı’na yaptığı açıklamada, “Annelere borcumuz barışı sağlamak” dedi.

“Geçmiş deneyimlerden de yola çıkarak, Öcalan’ın bu konulardaki etkisini ve samimiyetini değerlendirip devreye girmesini sağlayalım." diyen Demirtaş açıklamasında şunları kaydetti:

"Daha yakın zamanda, avukatları aracılığıyla ‘Ben bu sorunları bir haftada çözmeye hazırım. Kendime güveniyorum’ diyen bir şahsiyeti görmezden, duymazdan gelmeyelim. Sadece HDP önündeki anneleri değil, eli yüreğinde bekleyen tüm anneleri sevindirecek, ülkeye demokrasiyi ve barışı getirecek girişimlerin önünü açalım”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN