Selahattin Demirtaş'a yeni soruşturma

Selahattin Demirtaş'a yeni soruşturma

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahatttin Demirtaş'ın tahliye edilmesi beklenirken yeni bir gelişme yaşandı. Ankara Savcılığı, Selahattin Demirtaş hakkında 6-8 Ekim olayları ile ilgili ayrı bir soruşturma başlatarak tutuklama kararı istedi. Öte yandan İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi Demirtaş'ın cezaevinde kaldığı yaklaşık 25 aylık sürenin 4 yıl 8 aylık hapis cezasından mahsubuna karar verdi.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahatttin Demirtaş, Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ana davada bu suçlardan beraat etmişti.

Tutuklama kararının ardından Demirtaş tutuklu bulunduğu Kandıra Cezaevi'ndan avukatları aracılığıyla bir açıklama yaptı.

Twitter'dan dört tweet paylaşan Demirtaş, "Yargı yok, adalet yok, kanun yok, hakim yok. Sadece bize değil, hiçbirinize yok" dedi.

Demirtaş'ın açıklamaları şöyle:

1) Yargıda adalet ve reform mu? Alın size reform:

2) 6-8 Ekim’den dolayı ben ve Figen Hanım zaten 3 yıldır tutuklu yargılanıyorduk. Bu sabah Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, aynı suçlamaya dair, yasaya aykırı olarak ben ve Figen Hanım hakkında ayrı bir soruşturma üzerinden tutuklamaya sevk kararı çıkardı.

19-09/20/screenshot_2.jpg

3) Yani yargı yok, adalet yok, kanun yok, hakim yok. Sadece bize değil, hiçbirinize yok.

19-09/20/screenshot_3.jpg

4) Biz iyiyiz, moralliyiz, haklıyız, suçsuzuz ve güçlüyüz. Herkese selamlarımızı, sevgilerimizi gönderiyoruz.

19-09/20/screenshot_4.jpg

Öte yandan İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın cezaevinde kaldığı yaklaşık 25 aylık sürenin 4 yıl 8 aylık hapis cezasından mahsubuna karar verdi.
 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN