Semiha Yıldırım kimdir? Semiha Yıldırım’dan Dilek İmamoğlu’na teşekkür

Semiha Yıldırım kimdir? Semiha Yıldırım’dan Dilek İmamoğlu’na teşekkür

AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ın eşi Semiha Yıldırım, CHP’nin İBB başkan adayı Ekrem İmamoğlu’nun eşine teşekkür edince, Twitter’da Semiha Yıldırım etiketi Türkiye gündeminde üst sıralara kadar yükseldi. Semiha Yıldırım ile ilgili binlerce tweet atılırken, Semiha Yıldırım kimdir? Semiha Yıldırım kaç yaşındadır? Semiha Yıldırım Dilek İmamoğlu’na neden teşekkür etti? Semiha Yıldırım neden TT oldu? tarzında da sorular soruldu. İşte Semiha Yıldırım-Dilek İmamoğlu ile ilgili gelişmeler…

Türkiye, seçimlerin heyecanını henüz atlatamamışken, 31 Mart yerel seçimleri öncesi Semiha Yıldırım ile ilgili yapılan bir habere CHP’nin İBB adayı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu tepki göstermişti. İmamoğlu’na Yıldırım’dan yanıt ise henüz yeni geldi. Dilek İmamoğlu’na teşekkür ettiğini söyleyen Semiha Yıldırım, o dönemlerde çok üzüldüğünü ve günlerdir telefonlara çıkmadığını söyledi. Yıldırım’ın bu açıklamalarının ardından Semiha Yıldırım’ın Dilek İmamoğlu’na neden teşekkür ettiği merak ediliyor. Bu konuda Twitter’da da Semiha Yıldırım etiketi ile binlerce tweet atıldı. Semiha Yıldırım’ı tanımayanlar, Semiha Yıldırım kimdir, nerelidir ve kaç yaşındadır? gibi sorulara yanıt ararken, bir kısım kullanıcılar da Semiha Yıldırım’ın Dilek İmamoğlu’na neden teşekkür ettiğini araştırıyor. İşte Semiha Yıldırım-Dilek İmamoğlu ile arasında yaşanan o detaylar…

SEMİHA YILDIRIM, DİLEK İMAMOĞLU'NA NEDEN TEŞEKKÜR ETTİ?

Kendisi hakkında çıkan haberlere çok üzüldüğünü ifade eden Semiha Yıldırım, kendisini çok suçladıklarını, rencide ettiklerini ve bundan dolayı da 3 gün telefonlarını açmadığını söyledi. Habertürk'ten Kübra Par'a konuşan Semiha Yıldırım, 31 Mart seçimleri öncesi Dilek İmamoğlu ile kendisinin fotoğrafını yan yana koyup, Dilek İmamoğlu'na kıyaslama yapılması istenen gelişmelerin üzerine Dilek İmamoğlu'nun bu durumu yakışıksız karşıladığını ve Semiha Yıldırım'a baktığında annesini, ablasını gördüğünü söylediğini ve Semiha Yıldırım'a destek vermesini değerlendirdi. Semiha Yıldırım, bu açıklamaları nedeniyle henüz hiç tanışmadığı Dilek İmamoğlu'na teşekkür ettiğini ileterek, İmamoğlu'nun düşüncesine saygı duyduğunu söyledi. Ekrem İmamoğlu'nun adaylığının açıklanmasının ardından kendi ailesiyle Yıldırım ailesinin fotoğrafının kıyaslanmasına tepki gösteren Dilek İmamoğlu, "Eğer bir aşağılama ya da güzelleme yaptıklarını sanıyorlarsa bilmeliler ki beni de aşağılıyorlar. Çünkü ben Sayın Semiha Yıldırım'ın fotoğrafına bakınca kendi annemi, kendi ablamı görüyorum. Onların tercihi de böyle. O yüzden bu paylaşımı hiç iyi niyetli bulmuyorum" demişti.

19-06/12/semiha-yildirim-dilek-imamoglu.jpg

SEMİHA YILDIRIM KİMDİR?

Semiha Yıldırım, 1954'te Erzincan'ın Refahiye ilçesine bağlı Kayı köyünde doğdu. Emekli öğretmen ve Türkiye Cumhuriyeti eski Başbakan'ı Binali Yıldırım'ın eşi olan Semiha Yıldırım'ın çocukları tarafından yapılan ve Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı'na bağışlanan kendi adının verildiği İstanbul, Çekmeköy'de 'Öğretmen Semiha Yıldırım İlkokulu' adında bir okul bulunuyor. İsminin anlamı ''Cömert kadın'' olan Semiha Yıldırım, ilk ve orta öğreniminin ardından öğretmen okulunu kazanmış ve oradaki eğitimini de tamamlamasının ardından 1972'de öğretmen okulundan mezun olarak öğretmenlik mesleğine başlamıştır. Mesleğe başladığı ilk görev yeri ise memleketi Erzincan'ın Refahiye ilçesi olan Semiha Yıldırım, 1993'e dek öğretmenlik görevini sürdürmüştür. Türkiye'nin birçok şehrinde görev yaptıktan sonra 1993'te emekliye ayrılan Semiha Yıldırım, emekli olmasının ardından gönüllü eğitim projelerinde görev almıştır. Türkiye Cumhuriyeti 27.Başbakanı Binali Yıldırım ile evli olan Semiha Yıldırım'ın Ahmet Yıldırım, Büşra Yıldırım ve Erkan Yıldırım adında 3 çocuğu vardır.

DİĞER DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN