Senatör Van Hollen: Trump, Erdoğan'a boyun eğdi

Senatör Van Hollen: Trump, Erdoğan'a boyun eğdi

Türkiye ile ABD heyetleri arasındaki anlaşmaya ABD'den de birçok tepki geldi. Senatör Van Hollen "Anlaşma Erdoğan’ın aşırı taleplerine boyun eğiyor, yaptırımların takipçisi olmaya devam edeceğiz" dedi.

ABD Senato üyesi Chris Van Hollen, Twitter’da paylaştığı bir mesajda, ABD ile Türkiye arasında varılan anlaşmanın “Erdoğan’ın aşırı taleplerine boyun eğdiğini” ifade ederek, Türkiye’ye yönelik yaptırımları içeren tasarının takipçisi olmaya devam edeceklerini açıkladı.

Van Hollen’ın mesajı söyle:

“120 saatlik ateşkesi memnuniyetle karşılasak da, diğer koşullar Erdoğan’ın aşırı taleplerine boyun eğiyor ve Türkiye’nin geniş bir Kürt bölgesini etnik olarak temizlemesine izin verecek, IŞİD’in canlanmasına yol açacaktır. Lindsey Graham ile birlikte (Türkiye’ye) yaptırımlar tasarısının takipçisi olmaya devam edeceğiz.”

Senatör Van Hollen, Başkan Yardımcısı Mike Pence’in açıklamasından önce, ABD Senatosu’nda Türkiye’nin Suriye operasyonu nedeniyle uygulanması planlanan yaptırımlara dair Senatör Lindsey Graham ile basın toplantısı düzenlemişti.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN