Senem Ayşe Kimdir? Senem Ayşe Nerelidir?

Senem Ayşe Kimdir? Senem Ayşe Nerelidir?

Maraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun kutlandığı 12 Şubat tarihinde internet ortamında en çok arana isimlerden birisi Senem Ayşe oldu. İnternet kullanıcıları Senem Ayşe kimdir? Senem Ayşe nerelidir? gibi soruların cevabını aradılar. Peki Senem Ayşe kimdir? İşte detaylar haberimizde....

O zamanki adıyla Maraş'ın, 22 Şubat 1919'da, önce İngilizler ardından da Fransızlar tarafından işgal edilmesi üzerine Anadolu genelinde kadınıyla erkeğiyle büyük bir milli mücadele örneği sergilendi. Maraş'ı savunan kadınlarımızdan biri de Senem Ayşe'dir. Kurtuluş macadelesi yıllarında Sanem Ayşe, Maraş'ın Kümbet Mahallesi'nde ikamet etmektedir. Eşi Ramazan'ın, Ermeni çeteciler tarafından alnından vurularak şehit olmasının ardından, birçok cephede bire bir çatışmıştır.

20-02/12/s1-kopya-1581503316.jpg
Senem Ayşe'nin bir fotoğrafı

SENEM AYŞE KAÇ YILINDA VEFAT ETTİ

Maraş savunması, 12 Şubat 1920'de Fransızların geri çekilmesiyle sonuçlanır. Bir iddiaya göre Senem Ayşe'nin, Kurtuşuş Savaşı'nın ardından hayatının sonuna kadar yokluk içinde yaşadığı ifade edilir. 8 Şubat 1954'te, yani Maraş'ın kurtuluşunun 34'üncü yılında hayatını kaybeder.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN