Sevgililer Gününe ne kadar kaldı? Sevgililer Gününün önemi

Sevgililer Gününe ne kadar kaldı? Sevgililer Gününün önemi

Yeni yılın girmesiyle birlikte Sevgililer Günü hakkında araştırmalar hız kazandı. Sevgililer Gününe özel program yapmak isteyen pek çok çift şimdiden planlarını yapmak istiyor. Bu amaçla bu özel güne ne kadar zaman kaldı araştırılıyor. Peki, sevgililer gününe ne kadar kaldı? İşte detaylar…

 

Tüm dünyada 14 Şubat tarihinde kutlanan sevgililer günü ülkemizde de aynı tarihte kutlanmaktadır. Bu özel günde çiftler birbirlerini mutlu etmek adına farklı organizasyonlar düzenleyip, birbirinden güzel hediyeler alıyorlar. İşte yılı sevgililer gününün önemi ve tarihi ile ilgili detaylar…

SEVGİLİLER GÜNÜNE NE KADAR KALDI?

Sevgililer günü bu yıl Cuma gününe denk geliyor. 14 Şubat Cuma Günü bu özel ve anlamlı gün tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kutlanacak. Bu gün itibarıyla sevgililer gününe 35 gün kalmış bulunuyor.

Bu anlamlı ve romantik günde milyonlarca insan sevdiğini mutlu edebilmek adına çeşitli hediyeler alacak ve organizasyonlar düzenleyecek.

ÖNEMİ

Sevgililer Günü, 14 Şubat günü birçok ülkede kutlanan özel gündür. Kökeni, Roma Katolik Kilisesi’nin inanışına dayanan 14 Şubat günü, 496 yılında Papa Gelasius tarafından Valentine onuruna kutlama ve bir bayram günü olarak ilan edilmiştir.

Sevgililer gününün tarihte ortaya çıkışı da milattan sonra 3. yüzyıla dayanmaktadır.

Rivayete göre, Roma İmparatoru 2. Claudius Roma’yı katı kuralla ve zalimce yöneten bir kraldır. O dönemde pek çok savaşlar olur ve ordusunda savaşacak asker problemi yaşamaktadır. İmparator buna sebep olan nedenin Romalı erkeklerin ailesi ve sevgililerini bırakmak istememesi olarak görüyordu. Bu sebepten dolayı İmparator Claudias, Roma’daki tüm nişan ve evlilikleri kaldırdı.

20-01/11/sevgililer-gunujpgg.jpg

14 Şubat ile ilişkilendirilen Aziz Valentina ise bu dönemde Roma’da yaşayan bir papazdır. Aziz Valentine, İmparator Cladudius bu yasağına uymayarak kendisi gibi papaz olan Aziz Marius ile birlikte evlenmek isteyen çiftleri gizlice evlendirmeye devam etmiştir.

İmparator bir süre sonra bu durumu öğrenir ve yasağına uymadığı için onu tutuklatır. Yaptıklarının cezası olarak da sopa ile dövülerek öldürülür.

Aziz Valentin’in öldürüldüğü tarih milattan sonra 270 ve 14 Şubat gününe denk gelmiştir. 14 Şubat’ta Hristiyan mezarlığına gömülmüştür.

O günden sonra her yıl 14 Şubat’ın, sevgililer günü olarak kutlandığı söylenmektedir.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN