Seydioğlu Baklava'nın sahipleri Hasan Sel ve Hüseyin Sel kimdir? Tahliye edildiler

Seydioğlu Baklava'nın sahipleri Hasan Sel ve Hüseyin Sel kimdir? Tahliye edildiler

Seydioğlu Baklava'nın sahipleri Hasan Sel ve Hüseyin Sel kimdir? Yol verme kavgasında hamile kadın ve eşini arabadan indirmeye çalışan, başaramayınca da çiftin otomobiline zarar veren Hasan Sel ve Hüseyin Sel Seydioğlu Baklava'nın sahibiydi... Hüseyin Sel Seydioğlu Baklavaları adına konu ile ilgili kamuoyu açıklaması yaptı. Seyidoğlu Baklava ise isim benzerliği nedeniyle kendilerini hedef alanlara "Bizimle ilgisi yok" açıklaması yaptı. 20’şer yıla kadar hapis istemiyle hakim karşısına çıkan Seydioğlu Baklava’nın sahipleri Hasan Sel ve Hüseyin Sel’in tahliyesine karar verildi.

Seydioğlu Baklava'nın sahibi Hüseyin Sel ve Hasan Sel'in hamile kadın ve eşine yol verme tartışması nedeniyle saldırdığı anların görüntüsü ortaya çıkmıştı. Olay sonrası "Hüseyin Sel kimdir? Hasan Sel kimdir?" soruları sıkça sorulmaya başlandı.

İstanbul Pendik'te D-100 karayolunda emniyet şeridinde seyreden araç trafik polisini görünce direksiyonu araçların üzerine kırmış ancak normal şeridinde seyreden bir araç trafik magandalarına yol vermemişti. Tartışma bu şekilde başlamış, saldırganların Seydioğlu Baklava'nın sahibi olduğu öğrenilmişti.

TAHLİYE EDİLDİLER

7 aylık hamile kadının içinde bulunduğu araca saldırdığı gerekçesiyle 20’şer yıla kadar hapis istemiyle hakim karşısına çıkan Seydioğlu Baklava’nın sahipleri Hasan Sel ve Hüseyin Sel’in tahliyesine karar verildi.

SEYDİOĞLU BAKLAVA'NIN SAHİBİ HASAN SEL VE HÜSEYİN SEL KİMDİR?

Sel kardeşler aslen Kastamonulu. Seydioğlu Baklavalarının sahibi olan Hasan ve Hüseyin Sel kardeşler, yiyecek sektörü dışında farklı alanlarda da faaliyet gösteriyor.

19-07/08/seydioglu-baklava.jpg

HÜSEYİN SEL'DEN "YATIŞTIRMAYA ÇALIŞTIK" AÇIKLAMASI

Olay sonrası Hüseyin Sel Kamuoyuna Duyuru başlığıyla bir açıklama yaptı. Açıklamada durumu yatıştırmaya çalıştığını ileri sürdü, kendisinin ve sahibi olduğu Seydioğlu Baklava’nın lince uğradığını iddia etti. 

Hüseyin Sel açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Olaya ilişkin kamuoyuna yansıyan görüntülerden anlaşılacağı üzere Seydioğlu Baklaba sahibi Hüseyin Sel’in bu üzücü hadisede araç içindeki şahıslara yönelik hiçbir şekilde fiili ve sözlü müdahalede bulunmayıp, aksine olayların yatışması için sarf ettiği görülmüştür.

Olayın her ne kadar da basına yansıyan görüntülerinde yer almasa da, diğer araç sürücüsünün olayın başlangıcında el kol hareketleri, yol vermeme gibi tahrik unsuru içeren davranışta bulunmuştur."

19-07/08/huseyin-sel-kamuoyu-bilgilendirme.jpg

ANNEM ŞEKER KOMASINA GİRMİŞTİ

Zanlı Hasan Sel'in dün il dışında olduğu ve telefon ile yapılan ilk mülakatında, “Annem şeker komasına girmişti. Ona yetişmek için acelem vardı. Ama o araç sürücüsü beni engelledi. İl dışındayım yarın gelip teslim olup ifademi vereceğim” dediği öğrenildi.

 SEYİDOĞLU BAKLAVA'DAN AÇIKLAMA: BİZİMLE İLGİSİ YOK

Yaşananlar sonrası isim benzerliği nedeniyle Seyidoğlu Baklava hedef tahtasına oturtuldu. Seyidoğlu Baklava ise "Bizimle ilgisi yok" açıklamasını Twitter'dan duyurdu:

"07.07.2019 tarihinde yaşanan hamile kadını darp olaylarında adı geçen Seydi oğlu firması ve adı geçen kişilerle firmamız Seyidoğlu Baklavalarının hiç bir alakası yoktur. Yaşanan bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz."

19-07/08/seyidoglu.jpg

PARA CEZASI KESİLDİ, EHLİYETİ ALINDI

Konuyla ilgili olarak Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı Sivil Trafik Ekipler Amirliği görevlileri, aracın sürücüsü şüpheli Hasan Sel'e “Aksine bir işaret bulunmadıkça sürücülerin; trafik kazası, arıza halleri, acil yardım, kurtarma, kar mücadelesi, kaza incelemesi, genel güvenlik ve asayişin sağlanması gibi durumlar dışında emniyet şeritlerini ve banketleri kullanmaları” maddesi ve “Araçlarını zorunlu bir neden olmadıkça, diğer araçların ilerleyişine engel olacak şekilde veya işaretle belirtilen hız sınırının altında sürmek, başkalarını rahatsız edecek veya tehlikeye sokacak şekilde gereksiz ani yavaşlamak” maddesinden 108 lira olmak üzere toplamda bin 110 lira idari para cezası uyguladı.

Ayrıca şahsın sürücü belgesi, Karayolları Trafik Kanununun 45 ve Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 90. maddesine istinaden Sürücü Adayları ve Sürücülerde Aranacak Sağlık Şartları ile Muayenelerine Dair Yönetmelik hükümleri doğrultusunda sağlık şartları gereğince geçici olarak geri alındı.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Polis merkezinde işlemleri tamamlanan sürücü, “Kara, Deniz Hava veya demir yolu ulaşım araçlarını kişilerin hayat, sağlık veya mal varlığı açısından tehlikeli olabilecek şekilde sevk ve idare eden kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır” maddesinden de adli işlem yapılarak adliyeye sevk edildi.

POLİS MERKEZİ AMİRİ AÇIĞA ALINDI

19-07/08/polis.jpg

Araca saldıran şüpheliyi kapıda karşılayarak elini sıkan Pendik Şehit Adil Gözalıcı Polis Merkezi Amiri görevden alındı. Polis hakkında idari soruşturma başlatıldı.

TAHLİYE EDİLDİLER

Seydioğlu Baklavaları'nın sahipleri Hasan Sel ve Hüseyin Sel 20’şer yıla kadar hapis istemiyle hakim karşısına çıktı ve tahliyelerine karar verildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN