23 Haziran Şile seçim sonuçları | İşte Yıldırım ve İmamoğlu oy oranları | İstanbul seçimleri 2019

23 Haziran Şile seçim sonuçları | İşte Yıldırım ve İmamoğlu oy oranları | İstanbul seçimleri 2019

Oy verme işleminin son ermesinin ardından, 23 Haziran Şile İstanbul seçim sonuçları sandıklardan gelen son dakika haberleriyle belli olmaya başladı. Peki İBB seçimleri Ekrem İmamoğlu Şile oy oranı kaç Binali Yıldırım’ın Şile oy oranı ne kadar? KARAR.COM Seçim 2019 sayfasında, 23 Haziran seçimlerine dair tüm detayları ilçedeki son durumu grafiklerle aktarılıyor. İşte Şile 23 Haziran İstanbul seçim sonuçları…

Tüm İstanbul’da olduğu gibi Şile’de 29 bin 285 seçmen 23 Haziran İstanbul İBB seçimleri için sandık başına gitti. AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım ile CHP ve İYİ Parti’nin oluşturduğu Millet İttifakı’nın adayı Ekrem İmamoğlu’nun yarıştığı seçimlerde, Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu oy oranları ve Şile İstanbul İBB oy dağılımı büyük merakla beklenmeye başlandı. Peki, Şile 23 Haziran seçimlerinde Ekrem İmamoğlu kaç oy aldı? Oylar CHP ve AK Parti arasında nasıl dağıldı? Binali Yıldırım’ın oy oranı ne kadar? Tüm bu gelişmeleri karar.com’da tüm ayrıntıları ile okuyucularımız için bir araya getirdik…

23 HAZİRAN ŞİLE İBB SEÇİMLERİNDE NE OLUR?

23 Haziran İstanbul Şile İBB seçimleri için tablo netleşmeye başladığı andan itibaren sonuçlar sayfamızda yer alacak. Bunun dışında 31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti adayı Binali Yıldırım, Şile'de 14 bin 295 oy alarak, seçimi Ekrem İmamoğlu'nun önünde bitirmişti. İmamoğlu ise Şile'de 10 bin 404 oy almıştı. Saadet Partisi 221, Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) 58, Türkiye Komünist Partisi (TKP) 23, Vatan Partisi 86, Demokrat Parti (DP) 71 ve Demokratik Sol Parti (DSP) de 49 oy almıştı.

19-06/22/ile-secim-sonuclari.jpg

Peki, 23 Haziran İBB seçimlerinde oylar nasıl dağıldı? Kararsız seçmenlerin ve diğer partilerin oyları hangi adaya gitti? Şile’de İBB seçimlerini kim önde tamamladı? Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu’nun oy oranları ne kadar değişti? Aşağıdaki linke tıklayarak tüm bu soruların cevaplarına ve daha fazlasına erişebilirsiniz.

19-06/22/secim-sonuclari-icin-tiklayin-1561232733.jpg

31 MART ŞİLE SEÇİM SONUÇLARI

29 bin 285 seçmene sahip Şile’de AK Parti adayı İlhan Ocaklı 13 bin 680 oy ve yüzde 54,37 oy oranı ile belediye başkanlığını kazanan isim olmuştu. Bununla birlikte Şile’de İYİ Parti adayı Rahmi Çakar 8 bin 416 oy ve yüzde 33,45 oy oranı ile ikinci parti olurken, CHP adayı Ali Şecaattin Güney 2 bin 804 oy ve yüzde 11,14 oy oranına, Saadet Partisi adayı Yunus Emre Köse 132 oy ve yüzde 0,52 oy oranı ulaşmıştı.

23 HAZİRAN İSTANBUL İBB SEÇİMLERİNDE ANKETLER NE DİYOR?

Çekişmeli geçen 23 Haziran İstanbul seçim yarışı için anket yapan şirketler için de Pazar akşamı sandıktan çıkan sonuçlar sınav olacak. Birçok anket firmasında Ekrem İmamoğlu'nın yarışı önde götürdüğü sonucu çıkmıştı. Ancak bazı anketlerde ise Binali Yıldırım önde olduğu görülmüştü. İstanbul Ekonomi Araştırma, 23 Haziran öncesi yaptığı seçim anketinin sonuçlarını açıkladı. İstanbul 23 Haziran'da düzenlenecek seçime hazırlanırken, seçime 2 gün kala İstanbul Ekonomi Araştırma ekibi son anketini yayımladı. Açıklanan sonuçlara göre Ekrem İmamoğlu yüzde 52,11, Binali Yıldırım ise yüzde 46,99 oy oranına sahip. 23 Haziran seçim sonuçları için anket yapan başka bir araştırma şirketi ise Optimar. Optimar Araştırma'nın, son anketinde CHP adayı Ekrem İmamoğlu yüzde 52, Binali Yıldırım ise yüzde 48 oy alacağı öngörülmüştü. ORC araştırma şirketinin yaptığı son ankette “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde, oy vermeyi düşündüğünüz aday hangisidir?” sorusuna katılımcıların yüzde 48,3’ü Binali Yıldırım, yüzde 47,7'si ise Ekrem İmamoğlu cevabını vermişti. ADA Araştırma şirketinin 23 Haziran anketinde ise Binali Yıldırım yüzde 48,30, Ekrem İmamoğlu yüzde 50,64. Ankette Saadet Partisi adayı Necdet Gökçınar için destek yüzde 0,84 olarak belirlenirken, diğer adaylar için bu oran yüzde 0,22 seviyesinde kaldı.

EKREM İMAMOĞLU 6,7 PUAN ÖNDE

31 Mart 2019’da yapılan yerel seçim sonuçlarını bilen Avrasya Araştırma şirketi tarafından paylaşılan son 23 Haziran İstanbul seçim sonuç anketine göre de CHP İstanbul adayı İmamoğlu yüzde 53, AK Parti İstanbul adayı Yıldırım yüzde 46,3 oranında oy alacak. Yani şirketin yaptığı araştırmaya göre İmamoğlu, 23 Haziran seçimlerinde Yıldırım’a ortalama 7 puan fark atacak.

19-06/22/5-1561217903-1561232640.jpg

SEÇMENLER SANDIĞI KİLİTLENDİ, PLAJLAR BOMBOŞ KALDI

İstanbul’da seçim öncesi plajlarda yoğunluğa rastlanmadı. Aynı şekilde tatil bölgesi Bodrum'da da plajlarda sakinlik görüldü. İstanbullu seçmen yarın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanını belirlemek amacıyla sandığa gidecek. Yüksek Seçim Kurulu’nun seçim yenileme kararının ardından İstanbullu seçmen sandığa kilitlendi.

19-06/22/94417160-2dfc-49d8-a6da-6562fddde9c0-1561232630.jpg

ÇEVRE SAHİLLER BOŞ KALDI

Normal zamanda dolu olan İstanbul’un çevre sahilleri boş kaldı. İstanbullunun sıklıkla tercih ettiği Ağva plajlarında yoğunluk görülmedi. İşletmeciler, sahillerde seçim nedeniyle boşluklar olduğunu ve hafta başından itibaren yeniden yoğunluk olmasını beklediklerini söyledi. Bodrum’da bulunan İstanbul seçmeni de oylarını kullanmak için İstanbul’a hareket etmeye başladı. Sahillerde ise yabancı turistlere kaldı. 23 Haziran Pazar günü yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde oy kullanacak İstanbullu seçmenler için Bodrum’dan çok sayıda otobüs kaldırılıyor.

TERÖRİSTBAŞI ÖCALAN'IN KARDEŞİ TRT KURDİ'DE İMAMOĞLU'NU ELEŞTİRDİ

Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın HDP'ye 'tarafsız olun' çağrısının ardından kardeşi Osman Öcalan da TRT Kurdi'ye konuştu. Mektubu yorumlayan Osman Öcalan Millet İttifakı'nın adayı Ekrem İmamoğlu'nun Kürtler için ciddi bir mesaj vermediğini savunarak "Kürtler Öcalan'ı dinleyecek" dedi. Teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan TRT Kurdi’ye konuştu. Öcalan, ağabeyi Abdullah Öcalan’ın seçim çağrısını yineledi. Osman Öcalan, kendisine yöneltilen "Abdullah Öcalan İmralı’da bir mektup yazdı ve mektubunda HDP İstanbul Seçimi’nde tarafsız olsun" sözlerine karşılık, "Ekrem İmamoğlu ciddi bir mesaj vermedi Kürtler için. Elinden geldiğince Kürtlerden kaçtı ve kendini onlardan bağımsız tutmaya çalıştı. Kürtler için CHP’nin hiçbir projesi yoktur" ifadelerini kaydetti.

19-06/22/osman-ocalan-1561232616.jpg

'KÜRTLER ÖCALAN’I DİNLEYECEK'

“CHP Kürtlere yakın olmadı. Kürtleri ciddiye almadılar ve hesaba dahi katmadılar” diyen Osman Öcalan, CHP’yi eleştirdi ve Kürtlerin Abdullah Öcalan’ı dinleyeceklerini iddia etti.

Öcalan, “Kürtler, Türkiye’den ayrılmak istemiyor ve kesinlikle düşman değiliz ne Türkiye'ye ne de Türklere. Türkiye iyi bir yer, güzel bir yer. Bizim isteğimiz hep birlikte güzel bir yaşam sürmek. Kürtler bu seçimde kesinlikle aktör olmalı” diye konuştu.

'KANDİL MEŞRUİYETİNİ KAYBETTİ'

Kandil’in kendi meşruyetini kaybettiğini dile getiren Osman Öcalan "Kürtler adına işler yapılıyor. Cemil Bayık ve arkadaşları Öcalan’ın bir çok defa doğruluğunu bir kenara bırakıp reddettiler ve kendi meşruiyetlerini çıkmaza soktular. Onun için diyorum ki bu kesinlikle bir başkaldırış ve kesinlikle meşru değildir. Ve söyledikleri iyi de olsa kötü de olsa kesin olarak meşru değildir. Ve Kürtleri hiçe sayamaz. Konuşmamızda da söyledim biz Öcalan’ı tanıyoruz. Her daim Kürtler Öcalan’ın söylediklerini her şeyden daha çok önemsiyor" ifadelerini kaydetti.

23 Haziran Şile İstanbul seçim sonuçları sandıklardan gelen son dakika haberleriyle belli olmaya başladı. Peki İBB seçimleri Ekrem İmamoğlu Şile oy oranı kaç Binali Yıldırım’ın Şile oy oranı ne kadar? KARAR.COM Seçim 2019 sayfasında:

23 HAZİRAN İSTANBUL İBB SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN