Silivri 23 Haziran İBB seçim sonuçları! Binali Yıldırım Ekrem İmamoğlu oy oranı kaç?

Silivri 23 Haziran İBB seçim sonuçları! Binali Yıldırım Ekrem İmamoğlu oy oranı kaç?

Silivri 23 Haziran İstanbul seçim sonuçları merak içerisinde bekleniyor. Sandıklar kapandı oy sayımı devam ederken, ‘’Silivri 23 Haziran seçim sonuçları 2019 tablosu nasıl şekillendi? Ekrem İmamoğlu Silivri oy oranı ne? CHP'nin kalesi olan Silivri 'den Binali Yıldırım'a kaç oy çıktı?’’ gibi sorulara yanıt aranıyor. Geçen seçimlerde Silivri belediye başkanlığı seçimlerini MHP’nin adayı Volkan Yılmaz kazanmıştı. 127 bin 937 seçmenin yer aldığı Silivri 23 Haziran İBB seçim sonuçları son dakika haberleriyle seçim 2019 sayfamızda canlı olarak aktarıyoruz.

İstanbul’da seçmenler, 31 Mart yerel seçimlerinin arkasından tartışılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı (İBB) seçimleri için 23 Haziran günü tekrardan sandık başına gidip oylarını kullandı. CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu ile AK Parti adayı Binali Yıldırım arasında geçen Silivri İBB 23 Haziran seçim sonuçlarında CHP ve AK Parti’ye çıkan oy oranı sorgulanıyor. İstanbul halk, Silivri 23 Haziran İBB seçim sonuçlarına göre Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım’a kaç oy çıktığını merak ediyor. 31 Mart’ta yapılan seçimlerde Silivri'de ilçe belediyesini MHP’nin adayı Volkan Yılmaz kazanmıştı. Peki Silivri 23 Haziran İBB seçim sonuçları ne oldu? karar.com, en hızlı ve güvenilir bir şekilde Silivri 23 Haziran seçim sonuçlarını paylaşıyor. İşte detaylar…

23 HAZİRAN SİLİVRİ İBB SEÇİM SONUÇLARI VE İMAMOĞLU-YILDIRIM KAÇ OY ALDI?

CHP ve İYİ Parti’nin kurduğu Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu ile AK Parti ile MHP tarafından kurulan Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım arasında geçen Silivri 23 Haziran İBB seçim sonuçları araştırılıyordu. Geçen 31 Mart yerel seçimlerinde İBB için 4 milyon 169 bin 765 oy alan Ekrem İmamoğlu, yüzde 48,77 oy oranı ise seçimlerde birinci olmuştu. Binali Yıldırım da 4 milyon 156 bin 36 oy ve yüzde 48,61 oy oranı ile seçimleri kaybetmişti. Silivri 23 Haziran İstanbul İBB seçim sonuçları anlık olarak sayfamızda.

31 MART SİLİVRİ BELEDİYE SEÇİM SONUÇLARI

Silivri'de 46 bin 740 oy alan MHP'nin adayı Volkan Yılmaz, yüzde 46,78 oy oranı ile ilçe belediye başkanlığını kazanmıştı. CHP'nin adayı mevcut başkan Özcan Işıklar ise yüzde 43,97 oy oranı ve 43 bin 933 oy ile seçimi kaybetmişti. DSP adayı yüzde 6,70, Saadet Partisi adayı yüzde 1,6, DP adayı yüzde 0,56, BBP adayı yüzde 0,34, Vatan Partisi adayı yüzde 0,33 ve diğer adaylar da yüzde 0,20 oy alabilmişti.

19-06/23/secim-sonuclari-icin-tiklayin-1561286040.jpg

İptal edilen 31 Mart İstanbul seçim sonuçlarında 130 bine yakın seçmenin olduğu Silivri, her iki aday için de büyük önemli yere sahip. AK Parti’nin güçlü olduğu ilçede 23 Haziran'da dengelerin çok az bile değişmesi, kararsızların ve AK Parti-CHP hâricindeki parti tabanlarının nasıl oy kullandığı önem taşıyor.

31 MART İSTANBUL SEÇİM SONUÇLARI

YSK'nin iptal kararı ile hâlâ tartışılan 31 Mart seçim sonuçlarında AK Parti'nin yaptığı itirazlarla geçersiz oylar tekrardan sayılmış, AK Parti adayı Binali Yıldırım'ın lehine olan oy sayım cetvellerindeki kaydırmalar güncellenmişti. Böylece CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu ile Yıldırım arasındaki 29 bin olan oy farkı 13 binlere kadar inmişti. İmamoğlu yüzde 48.77 yani 4 milyon 169 bin 765 oy almıştı. Binali Yıldırım ise yüzde 48.61 oy oranı ve 4 milyon 156 bin 36 oyla ikinci olmuştu. İstanbul seçim sonuçları şöyle şekillenmişti:

19-06/23/silivri-23-haziran-ibb-secim-sonuclaribinali-yildirim-ekrem-imamoglu-oy-orani-kacjpgg.jpg

SONAR'IN SAHİBİNDEN İSTANBUL ANKETİ AÇIKLAMASI

SONAR Genel Müdürü Hakan Bayrakçı, AK Parti'nin anket yaptırdığı 4-5 şirketin hiçbirinin sonuçları arasında Binali Yıldırım'ı önde gösteren bulunmadığını öne sürerek "Anketlerde sıkıntının sonuçları gözükünce, Cumhurbaşkanı seçimin kaybedileceğini anladıktan sonra kendini ateşe atmadı" ifadelerini kullandı. İktidarın strateji değişikliğinin seçmen iradesine ciddi etkisinin olmadığını söyleyen SONAR Genel Müdürü Bayrakçı dikkat çeken bir iddia öne sürdü.

Tekrarlanan İstanbul seçimine günler kala Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden sahaya inmesini değerlendiren Bayrakçı, şunları söyledi;

“Birlikte çalıştıkları 4-5 anket şirketi var. Onlardan aldığım havadise göre kendilerine Binali Yıldırım’ı önde gösteren hiçbir anket ulaşmamış”

Bayrakçı, seçime günler kala Erdoğan kozunun da sahaya sürüldüğünü, ancak bu strateji değişikliğinin seçmen nezdinde önemli bir etkisinin olmadığını ifade etti.

31 Mart sonrası Erdoğan’ın prestij kaybetmemek adına miting yapmaktan geri durduğunu belirten Hakan Bayrakçı, “Birlikte çalıştıkları 4-5 anket şirketi var. Onlardan aldığım havadise göre kendilerine Binali Yıldırım’ı önde gösteren hiçbir anket ulaşmamış. Bir buçuk puan da olsa daha fazla da olsa Ekrem İmamoğlu önde görünüyor. Bugün baktığımızda anketlerde sıkıntının sonuçları gözükünce, Cumhurbaşkanı seçimin kaybedileceğini anladıktan sonra kendini ateşe atmadı. Bu konuda ‘Ben kefilim, oy verin’ şeklinde kendini dört dörtlük ortaya koyarak çalışırdı fakat anket şirketleri ona sıkıntılı sonuçlar getirince bu sefer kendisinin de prestij kaybedeceğini hesaplayarak geri durdu. Geri durmasının nedeni bence buydu” diye konuştu. Tayyip Erdoğan, kendi prestijini korumak adına geri planda dursa da AK Parti’nin seçime günler kala Erdoğan kozunu devreye soktuğunu ifade eden Bayrakçı, “Son bir haftadır niye atak diye düşünürsek, Binali Yıldırım ve İstanbul’da aylardır canını dişine takmış bir il örgütü var sonuçta. Bu insanlar tüm kozlarını oynamak istiyorlar, dolayısıyla ne olursa olsun Tayyip Erdoğan’a İstanbul’a bir hafta yüklenin şeklinde ricakâr olduklarını düşünüyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan şu an açılışlarda konuşuyor, yani özetle kaybetme ihtimallerinin yüksek olduğunu görerek prestij kaybetmemek için pek dahil olmak istememişti. Ama son haftaya gelindiğinde, elimizde böyle bir imkan da var kullanmadık olmasın diye, elimden gelenin tamamını yaptım dedirtecek bir tarzla tekrar sokaklara çıkıyor diye düşünüyorum” dedi.

SANDIK SEÇMEN LİSTELERİ AYNI OLACAK
23 Haziran 2019 Pazar günü yapılmasına karar verilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Yenileme Seçiminde yine yenilenmesine karar verilen 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde kullanılmış olan sandık seçmen listeleri geçerli olacak.

İSTANBUL SEÇİM SONUÇLARI
Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adayları ve 31 Mart seçimlerinde aldıkları oy oranı şöyle:

CHP + İYİ Parti Millet İttifakı- Ekrem İmamoğlu, 4 milyon 169 bin 765

AK Parti + MHP Cumhur ittifakı- Binali Yıldırım, 4 milyon 156 bin 36

Saadet Partisi, Necdet Gökçınar, 103 bin 364 oy

Vatan Partisi, Mustafa İlker Yücel, 15 bin 428 oy

2019 YEREL SEÇİMLERİ
Türkiye, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için 31 Mart Pazar günü sandığa gitti. 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde, 28 milyon 929 bin 732'si kadın, 28 milyon 128 bin 904'ü erkek toplam 57 milyon 58 bin 636 seçmen, 194 bin 390 sandıkta oy kullandı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararı uyarınca, Adalet ve Kalkınma Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrat Parti, Demokratik Sol Parti, Halkların Demokratik Partisi, İYİ Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, Saadet Partisi, Türkiye Komünist Partisi ve Vatan Partisi seçime katıldı.

2014 İSTANBUL YEREL SEÇİM SONUÇLARI
İşte 2014 İstanbul yerel seçim sonuçları...

AK PARTİ: % 47,9

CHP: % 40,1

HDP: % 4,8

MHP: % 4

SP: % 1,4

2009 İSTANBUL YEREL SEÇİM SONUÇLARI
İşte 2009 İstanbul yerel seçim sonuçları...

AK PARTİ: % 44,20

CHP: % 37,00

MHP: % 5,10

SP: % 4,90

DTP: % 4,60

Silivri 23 Haziran seçim sonuçları 2019 tablosu nasıl şekillendi? Ekrem İmamoğlu Silivri oy oranı ne? CHP'nin kalesi olan Silivri 'den Binali Yıldırım'a kaç oy çıktı?

SİLİVRİ 23 HAZİRAN SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN