Şimdi başvur SGK'dan 16.501 TL nakit avans al! Emeklilere ilaç gibi gelen nakit avans başvuruları başladı

Şimdi başvur SGK'dan 16.501 TL nakit avans al! Emeklilere ilaç gibi gelen nakit avans başvuruları başladı

SGK, emekli vatandaşlara nakit destek vereye devam ederken bir yeni fırsat daha doğdu. SGK nakit avans miktarına zam yapılacağına karar verilmesi üzerine 16.501 TL para ödeneceği açıklandı. SGK nakit avans nedir, nasıl çekilir? SGK nakit avans geri ödemesi nasıl yapılır? İşte detaylar...

Emekli vatandaşlara nakit avans veren SGK şimdide limit yükselttiğini duyurdu. Nakit avans almak isteyenler için başvurular devam ederken ücretin ise asgari ücret ile doğru orantılı olarak belirlendiği açıklandı. 2022 Ocak ayında asgari ücrete zam yapılmasıyla beraber nakit avans 12.750 TL olması üzerine Temmuz ayı zammı devamında ise ücret 16 bin 501 TL oldu. Bu fırsattan yararlanmak isteyen vatandaşlar ise SGK nakit avans nasıl alınır? sorusuna yanıt aramaya başladı. İşte, SGK nakit avans hakkında merak edilenler haberimizde yer almaktadır

SGK NAKİT AVANS BAŞVURULARI NASIL VE NEREDEN YAPILIR?

Emekli olmak için şartlarını yerine getirenlerin emeklilik için öncelikle SGK'ya başvuru yapması gerekmektedir. Şartlara uygun kontrolünden sonra hemen emeklilik maaşı bağlanmaz bu süre içerisinde SGK iç değerlendirme ve emekli maaşını belirleme aşamasına adım atar. Aynı zamanda kişilere nakit avans kullanma fırsatı da sunulmaktadır.

Emeklilik başvurusunun üzerinde 90 gün geçen kişilerin başvurusu onaylanır ve devamında nakit avans için tekrar başvuru gerekir. Nakit avans başvurusu yazılı olarak yapılıp SGK İl Müdürlüğüne elden teslim edilmektedir.

Nakit avans

SGK NAKİT AVANS GERİ ÖDEME

SGK'ya nakit avans başvurusunda bulunan ve onaylanan kişilerin hesaplarına asgari ücretin 3 katı kadar ödeme yapılır. Çekilen nakit avanslar ise direk emekli maaşından kesilmektedir. Nakit avans miktarına göre belirlenen taksit ödemeleri maaşın yüzde 25 oranında kesintiye uğrar. Nakit avans üzerinde herhangi bir faiz söz konusu değildir. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN