Siyasete gireceğini söyleyen Nihat Doğan: 2023'te aday olacağım, o partiden de aday olabilirim

Siyasete gireceğini söyleyen Nihat Doğan: 2023'te aday olacağım, o partiden de aday olabilirim

Şarkıcı Nihat Doğan, 2023 yılında siyasete gireceğini belirterek, "Bu ülkede Türkler nasıl siyaset yapıyorsa, MHP nasıl siyaset yapıyorsa bırakın HDP de siyaset yapsın" açıklamasında bulundu. Doğan, HDP'den aday olabileceğini söyledi.

YouTube kanalında Haberler.com'un Haber Bahane programına konuk olan şarkıcı Nihat Doğan, 2023'te siyasete gireceğini söyledi. Doğan, "2023'te milletvekili olacak mısın?" sorusuna da yanıt verdi. Doğan, "Siyasete girmek için zamanımın geldiğini düşünüyorum. 2023'te aday olacağım. HDP'den de aday olabilirim. Kürtlüğü teslim edecek parti HDP'dir" dedi.

Doğan, şu ifadeleri kullandı:

ANA DİLİMİ ELİMDEN ALAN İNSANA 'KAHRAMAN' DENİYOR

"Türklüğü MHP'nin temsil ettiğine inanıyorsanız HDP'nin de Kürt'ü teslim ettiğine inanıyorum. Ümit Özdağ'ın yaptığı söylemler ve eylemler toplumu bölüyor. Tabi ki de hapse atılsın demiyorum. Fikirlerin sonuna kadar özgürlükçü olması gerektiğini düşünüyorum. Dünyadaki en büyük terörizm bir insanın ana dil hakkının elinden alınmasıdır. Benim ana dilimi elimden alan her türlü insana 'kahraman' deniliyor. 'Kürt, alevi yoktur' diyen kahraman oluyor.

Ben Kürt'üm ve Kürtçe konuşmak istiyorum dediğim zaman bölücü oluyorum. Biz bu ülkeyi beraber kurduk, biz Kürt'üz, biz varız demenin neyi bölücülük. HDP meşru bir parti. HDP'nin terörist olup olmadığına biz niye karar veriyoruz? Bu ülkede yargı var savcılar var. Bırakalım da herkes kendi işini yapsın. Bu ülkede Türkler nasıl siyaset yapıyorsa, MHP nasıl siyaset yapıyorsa bırakın HDP de siyaset yapsın. İktidarlar geçici, yargı kalıcıdır."

PKK'YA ÖVGÜLER YAĞDIRMIŞTI

Sözde çözüm sürecinde, PKK elebaşı Abdullah Öcalan posteri altında poz veren Doğan, o dönemde yaptığı açıklamalarda amca çocuklarının PKK saflarında olduğunu itiraf etmiş, "Muş'ta kalsaydım, PKK'ya katılırdım" sözleriyle dikkat çekmişti.

BARIŞ İÇİN "AMED'E UÇUYORUZ" DEMİŞTİ

Nihat Doğan, 2013 yılında Diyarbakır'da HDP'nin Nevruz etkinliğine katılmış, terörist başı Apo posterleri altında zafer işareti yaparak poz verip "Bugün Amed'e büyük bir heyecanla Newroz'a degil barışa koşuyormuşuz gibi bir his var içimde. Unutmayalim ki Bariş birleştirir savaş böler. Ve uçağa biniyor, Barış için Amed'e uçuyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

YUSUF HALAÇOĞLU'NA HAKARET ETMİŞTİ

Nihat Doğan'ın, sosyal paylaşım sitesi Twitter'a yazdığı '1915 tehcir belgeleri açıklansın' sözleri üzerine takipçisi 'O belgeleri Yusuf Halaçoğlu açıkladı' yanıtını vermiş, Nihat Doğan bunun üzerine "Halaçoğlu, Türkçü kafatasçıdır. Ona anca kafatasçı, tek tipçi, sizin gibi ırki faşistler inanır. Siz inanmaya devam edin o şahsa" diyerek cevap vermişti.

Bu cevabı üzerine MHP Milletvekili Yusuf Halaçoğlu Nihat Doğan'ın cehaletini ortaya koyduğunu belirterek "Elifi görse mertek sanır. Cahil insanlar cesur olur. Bu çıkışı ile kendi cahilliğini de afişe ediyor" şeklinde cevap vermişti.

Yine geçmişte AK Parti'ye verdiği destekle bilinen ve bu yüzden birçok yandaş kanala çıkarıp siyaset yorumlarında bulunan Nihat Doğan, referandum için "evet" şarkısı da yapmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN