SMA hastası Elif Sare'nin kurtulması için son çağrı

SMA hastası 13 aylık Elif Sare'nin iyileşebilmesini sağlayacak ilaç için 33.6 milyon TL'ye ihtiyaç var. Bu paranın yüzde 34.5 toplandı. Gazeteci Gökhan Özbek, Elif Sare'yi kurtarabilmek için sosyal medya hesabından çağrıda bulunarak "Belki de 1000 TL verebilecek 22 bin kişiye ulaşacağız. Büyük rakam biliyorum ama "Dünyanın en anlamlı yaşatma savaşında" bir zerrecik olabilmekse neden olmasın?" dedi.

Gazeteci Gökhan Özbek, sosyal medya hesabı Twitter'dan SMA hastası 13 aylık Elif Sare için çağrıda bulundu. Elif Sare için Twitter'dan saat 22.00'de bir sohbet odası açılacağını belirten Özbek, küçük kız için yardım istedi. Elif Sare'yi kurtaracak ilaç için 33.6 milyon TL'ye ihtiyaç olduğunu söyleyen Özbek, paranın yüzde 34.5 toplandığını belirtti. Küçük kızın yemek yemesinin, yürümesinin ve heyecanlanmasının yasak olduğunu söyleyen Özbek, "Dünyanın en anlamlı savaşlarından birisi bir bebeği yaşatma savaşı. Belki de 1000 TL verebilecek 22 bin kişiye ulaşacağız. Büyük rakam biliyorum ama "Dünyanın en anlamlı yaşatma savaşında" bir zerrecik olabilmekse neden olmasın?" dedi.

Özbek'in açıklamaları şöyle;

"Merhaba değerli dostlar; sizlerin 5 dakikasını alacağım özür dileyerek. Benim için çok önemli ve muhtemelen de sizler de okuyunca önem vereceğiniz bir konu var. Sizlerden ricam sonuna kadar okumanız ve paylaşmanız dileğiyle…

"BİR HAYATIN KURTULMASI İÇİN SON ÇAĞRI"

Her birimiz burada hayat mücadelesi veriyoruz. Siyasi, ekonomik ve jeopolitik konumlar da cabası. Ama bu sefer konumuz bunların kısmen dışında… Bir hayatın kurtulması için SON ÇAĞRIM var.

İsmini birazdan açıklayacağım bir yaşam, bir nefes var. Çoğumuz burada bir evlat, bir kardeş ya da bir çocuk tanıdığımız var ama bu sefer durum bayağı farklı.

"YEMEK YEMESİ YASAK, HEYECANLANMASI YASAK, YÜRÜMESİ YASAK"

Elif Sare henüz 13 aylık. 13 aydır, Dünya’dan habersiz AÇ yaşıyor. Çünkü yemek yemesi yasak, Heyecanlanması yasak, Yürümesi yasak! Beş saniye empati kurabilir misiniz?

O küçücük bedeni 13 aydır açlıkla, hareketsizlikle mücadele ediyor. Ailesi ise her an ölecek kaygısı. Sizin gözünüzü korkutmayacağım. Duygu sömürüsü de değil bu yazdıklarım. Elif Sare belki bu gece bu dertlerinden kurtulacak çünkü.

TEDAVİSİ 1,817,000 DOLAR YANİ 33.6 MİLYON TÜRK LİRASI

Küçücük bebeğimiz Elif Sare SMA hastasıydı. Biliyorsunuz devletin de ve maalesef muhalefetin de görmediği bir hastalık. Tedavisi ise imkansız bir rakamdı. Tam tamına 1,817,000 Dolar yani 33.6 Milyon Türk Lirası’ydı.

Baba Niğde'de asker, anne ev hanımı. Ailenin böyle bir parayı bir araya getirme şansı yoktu. Hemen Niğde'de gönüllü ablaları, abileri oldu. 9 ayda çalmadıkları kapı, kovulmadıkları yer kalmadı.

İnanır mısınız bir elin parmağını geçmeyen gönüllülerle Niğde gibi küçük bir yerde dağ gibi görünen paranın yüzde 34.5 toplandı. Ama Niğde tükendi. Ailenin de sesi çıkmadı daha fazla...

Düşünebiliyor musunuz? Bir çocuğunuz var ve yaşaması için ilacına kavuşmasına ihtiyacı var. Yani ölmek zorunda değil. Hem de tedavisine kavuşan diğer tüm çocuklar kadar bu şansı hak ediyor.

Anne babası bir yanda hastanede çocukları için çırpınıyorlardı bir yanda da umutsuzlukla mücadele ediyorlardı. Gittikleri çoğu kapı "bu para toplanmaz" diyorlardı. Kısacası Elif Sare'niz ölecek diyorlardı...

"DÜNYANIN EN ANLAMLI SAVAŞLARINDAN BİRİSİ "BİR BEBEĞİ YAŞATMA SAVAŞI"

Oysa Elif Sare ölmedi, gözümüzün içine bakıyor. "Ben ölmedim" diyor. Aç ve hareketsiz, çoğu zaman ise hastanede... Ve gönüllü ablaları, abileri 10'ar TL diyerek Elif Sare için savaş veriyorlar. Dünyanın en anlamlı savaşlarından birisi "Bir Bebeği Yaşatma Savaşı"

Üstelik bu savaşta imkansız gözüken 11.5 milyon lirayı topladılar. Kovuldular, hakarete uğradılar ama başardılar. Yolları uzun, mücadeleleri imkansız değil.

"BELKİ DE 1000 TL VEREBİLECEK 22 BİN KİŞİYE ULAŞACAĞIZ"

Bu tweetleri buraya kadar okuyup paylaştıysanız belki de 1000 TL verebilecek 22 bin kişiye ulaşacağız. Büyük rakam biliyorum ama "Dünyanın en anlamlı yaşatma savaşında" bir zerrecik olabilmekse neden olmasın?

"BİR BEBEĞİN CANI SÖZ KONUYSA NE SİYASET KALIR, NE AYRILIK"

Kimseden lütuf beklemiyoruz ama sorumlu olmaya davet ediyoruz. Elif Sare sizin de çocuğunuz olabilirdi ya da bir tanıdığınız ve biz yine o bebeğin yanında olacaktık. Bir bebeğin canı söz konuysa ne siyaset kalır, ne ayrılık.

Belki de Elif Sare kampanyası bitmeden ÖLECEK! Tıpkı ölen diğer bebekler gibi, tıpkı ölecek diğer bebekler gibi. Ama sizin bir farkınız var. ARTIK ELİF SARE'yi tanıyorsunuz. O zayıf ve inatçı bedenini...

Biz bugün 22.00'de bir yaşam mücadelesinin neferleri olacağız. Her birimiz farklıyız ama bugün tek sesimiz Elif Sare olacak. Şimdiden bu sohbet odasını tıkla, hatırlatıcı kur. Çünkü "umut zaferden daha değerlidir"

Dahası var, buraya kadar okuyan her takipçimizden o 22 bin kişiden birisi olmasını istiyoruz. Biliyoruz zor ama imkansız değil. Söz konusu bir yaşam ise...

Niğde Valiliği izinli IBAN bilgisi: Elif Sare Mahin adına; TL: TR90 0001 5001 5800 7314 8213 81 Açıklama: Elif Sare 2022

Biliyorum ve inanıyorum, biz Elif Sare için canlı sohbete başladığımızda yüzbinlerce lira gelecek. Çünkü "Vicdan-Adalet-Cesaret" diyen milyonlar var burada...@ElifSare_sma hesabını takip ederek bilgileri de öğrenebilirsiniz.

"HİÇBİR MUCİZE ELİF SARE'DEN DAHA GÜZEL VE DAHA ANLAMLI DEĞİL"

Belki de bu kampanyayı bitirecek koca yürekli insanlarda olacak. Bir mucize ama hiçbir mucize Elif Sare'den daha güzel ve daha anlamlı değil...

Evet saat 22:00'de canlı yayınımız var. Ama sizler o saate kadar boş durmayacağınıza inanarak dekontlarınızı DM yoluyla bekliyoruz. SMA değil Elif Sare kazanacak... Umudun ötesinde, gerçeğin kıyısındayız...

Biliyorum imkansız gibi gözüküyor ama en azından 3 kişi eksildi. 22,000 kişiden… Mesele inanmakta, gerisi ise başarmakta…"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN