Sokakta yaşayan Hasan’dan insanlık dersi

Sokakta yaşayan Hasan’dan insanlık dersi

Ankara'da sokakta yaşayan ve karnını zorlukla doyuran 29 yaşındaki Hasan'ın hayata bakışı ve sözleri dinleyenlerin içini ısıttı. Babaannesini kaybettikten sonra bir başına sokakta yaşamak zorunda kalan genç, "Allah her insanı sınar. Bir gün benim de evim ve bir düzenim olacak, inanıyorum" sözleriyle herkese adeta ders verdi.

Ankara'da sokakta yaşayan ve geçimini mendil satarak sağlayan Hasan'ın verdiği röportaj sosyal medyanın gündemine oturdu. Sözleriyle ve kanaatkar tavrıyla adeta ders veren genç Hasan, insanların kendisine önyargıyla yaklaşmasına üzüldüğünü belirtererek, "Şu an selpak satıyorum, iş bulamıyorum. Sokakta yaşadığımı söyleyene kadar problem yok ama onu söyleyince almıyorlar" diye konuştu.

'ALLAH İNSANA TAŞIYAMAYACAĞI YÜKÜ VERMEZ'

Sokaklarda selpak satıyorum. Parasıyla çorba içiyorum. Yalnızlıktan dolayı üzülüyorum... Ama şöyle bir şey var: Allah insanı sınar. Allah şu an beni sınıyor ve bana taşıyamayacağım yükü vermiyor. Genelde metronun kapısının dibinde yatıyorum. Gece 1'de kapanıyor, yere karton seriyorum, havalandırma sıcak üflediği için orada yaşıyorum ben. Ama Allah insana taşıyamayacağı yükü vermez. Benim de evim olacak, düzenim olacak... Buna inanıyorum."

İş arayışında olduğunu da anlatan Hasan, insanların kendisine önyargıyla yaklaşmasına üzüldüğünü belirterek, "Şu an selpak satıyorum, iş bulamıyorum. Sokakta yaşadığımı söyleyene kadar problem yok ama onu söyleyince almıyorlar" diye konuştu. 

İŞ ADAMINDAN HASAN'A YARDIM ELİ 

Konuşması sosyal medyada gündem olan Hasan'a, Çankırılı iş adamı Namık Tanık yardım eli uzattı. Tanık'ın, Hasan'a iş ve barınma imkanı sağladığı öğrenildi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN