Soma’da ateş 5 yıldır yanıyor

Soma’da ateş 5 yıldır yanıyor

Soma’da hayatını kaybeden 301 madenci için facianın 5’inci yıldönümünde anma törenleri düzenlendi. Ankara’daki Madenci Anıtı’nda bir araya gelen gruplar bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Bilirkişi raporlarına yansıyan ve zincirleme ihmallerle göz göre göre gelen facianın asıl sorumlularının serbest kalmasına tepki vardı. Soma Kömür’ün Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan’ın işletme hakkı verilerek tahliye edilmesine isyan eden işçi yakınları “301 kişi mezarda, patronlar serbest. Şehitlerimizin hesabını soramadık” dedi.

Manisa’nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014 tarihinde yaşanan 301 işçinin hayatını kaybettiği Türkiye’nin en büyük maden faciasının 5. yıl dönümünde şehit madenciler anılıyor.

Oğlunun mezarında konuşan madenci şehidi Uğur Çolak’ın annesi Gülsüm Çolak “Şehitlerimizi 5’inci yılda da rahmet ve minnetle anıyoruz. Biz onların mezarı başına her geldiğimizde ‘Adalet yerini buldu’ diyemiyoruz. Sizi pisi pisine öldürdüler, yok yere gittiniz diyoruz. Yetkililere bin kat daha fazla öfke duyuyoruz. Şehitlerimizi özlüyoruz. Onlarla beraber adaletin toprağın altında gömüldüğü gündür bugün. Türkiye’de adalet yok. Çünkü 301 kişi mezarda, avukatları içeride, patronlar serbest. Biz şehitlerimizin hesabını soramadık. Çünkü ülkede adalet yok” ifadelerini kullandı. 

19-05/14/facia.jpg

Faciada hayatını kaybeden Kazım Karaçoban’ın kızı Cansu’nun babasını çizdiği resim yürekleri dağladı.  

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN