Son dakika! 11 bin 27 pasaportta idari tedbir kaldırıldı

Son dakika! 11 bin 27 pasaportta idari tedbir kaldırıldı

Son dakika haberi... İçişleri Bakanlığı, bugünden itibaren 11 bin 27 kişinin pasaportunda bulanan idari tedbir kararı kaldırıldığını duyurdu.

İçişleri Bakanlığı, 11 bin 27 kişinin pasaportundaki idari tedbir kararının kaldırıldığını açıkladı.

İDARİ TEDBİR KARARI KALDIRILDI

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada "Pasaport Kanunu'nda yapılan son düzenleme ile Bakanlığımızın 2019/14 sayılı Genelgesi doğrultusunda Pasaport İdari Karar Komisyonu 20 Aralık 2019 tarihinde çalışmalarına başlamıştır. Bu çalışmalar kapsamında, idari tedbir kararlarının kaldırılmasına yönelik başvurular İl Nüfus Müdürlüklerince alınmakta olup, 21 Şubat 2020 tarihi itibariyle 11 bin 27 kişinin pasaportunda bulunan idari tedbir kararı kaldırılmıştır" ifadeleri kullandı.

NE OLMUŞTU?

İçişleri Bakanlığı, 15 Temmuz'dan sonra 234 bin 419 pasaportun iptal edildiğini açıklamıştı. Pasaportu iptal edilenlerin yakınları ve çeşitli nedenlerle yurt dışı yasağı konulanlar dikkate alındığında ise seyahat engeliyle karşılaşan kişi sayısının 500 binden fazla olduğu iddia edilmişti. Emniyet verilerine göre de Haziran 2019 itibariyle 214 bin 783 kişinin pasaportuna idari kararla konulan tahdit uygulamasına son verilmişti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN