Son dakika! 23 Haziran Ümraniye seçim sonuçları son durum: Ümraniye oy oranı canlı takip

Son dakika! 23 Haziran Ümraniye seçim sonuçları son durum: Ümraniye oy oranı canlı takip

485 bin 55 seçmenin sandık başına gittiği Ümraniye’den gelecek sonuçlar, 23 Haziran İstanbul seçimlerinin kaderini etkileyecek. 31 Mart seçimlerinde Binali Yıldırım’ın açık ara önde olduğu Ümraniye’de durum değişti mi? Binali Yıldırım Ümraniye’de kaç oy aldı? Ekrem İmamoğlu Ümraniye oy oranı ne? KARAR.COM her ilçe için olduğu gibi Ümraniye 23 Haziran seçim sonuçlarını grafiklerle canlı olarak aktarıyor. İşte Ümraniye seçimleri son durum...

İstanbullu’lar 23 Haziran’da 5 sene boyunca görev alacak İBB başkanını seçmek için sandık başına gitti. İstanbul’un en kalabalık ilk 5 ilçesinden biri olan Ümraniye’den gelen oylar 23 Haziran İBB seçimleri için kritik bir noktada. Bu nedenle; ‘’Ümraniye Binali Yıldırım oy sayısı ve Ekrem İmamoğlu Ümraniye oy oranı’’ en çok merak edilen konular arasına girdi. 31 Mart seçimlerinde Ümraniye’de Binali Yıldırım yaklaşık 50 bin oy farkı ile Ekrem İmamoğlu’na karşı seçimi önde tamamlamıştı. Peki, parti tabanlarından ve kararsız seçmenlerden gelecek oylar bu farkı kapatmaya yetti mi? Ekrem İmamoğlu 23 Haziran 2109 seçimlerinde Ümraniye’den kaç oy aldı? Binali Yıldırım Ümraniye oy oranı ne kadar? KARAR.COM’da merak edilen tüm soruların yanıtlarını bulabilirsiniz.

ÜMRANİYE 23 HAZİRAN SEÇİMLERİ NASIL SONUÇLANIR?

23 Haziran Ümraniye seçim sonuçlarının nasıl sonuçlanacağını sorgulayan vatandaşlar araştırmalarına devam ediyor. 31 Mart yerel seçimlerinde 485 bin 55 seçmene sahip Ümraniye’de belediye başkanlığını 215 bin 857 oy ve yüzde 54,57 oy oranı ile AK Parti adayı İsmet Yıldırım kazanmıştı. En yakın rakibi CHP adayı Cafer Aktürk ise Ümraniye’de 148 bin 391 oy ve yüzde 37,51 oy oranı almıştı. Bununla birlikte İBB için Ümraniye’den partilere gelen oylar şu şekilde oldu: Saadet Partisi: 5 bin 674, BTP: bin 321, TKP: 414, Vatan Partisi: 611, DP: 989, DSP: 1.051 ve bağımsız aday Özge Akman: 118. AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım’a Ümraniye’den 215 bin 195 oy gelirken, CHP ve İYİ Parti’nin oluşturduğu Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu’na Ümraniye’den gelen oy sayısı 168 bin 018 olmuştu.

19-06/22/son-dakika-23-haziran-umraniye-secim-sonuclari-umraniyede-imamoglu-mu-yildirim-mi-kazandi-1561203997.jpg

ÜMRANİYE 23 HAZİRAN SEÇİM SONUÇLARI YILDIRIM- İMAMOĞLU OY ORANI

İptal edilen 31 Mart seçimlerinin ardından İBB için en büyük iki rakip yine Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu 23 Haziran seçimlerinde bir kez daha karşı karşıya geldi. Seçime çok kısa süre kala açıklanmaya devam seçim anketlerinde her iki adayın da oy oranları paylaşılıyor. Anketlerin bir bölümü, İmamoğlu’nu açık ara önde gösterirken, bazı anket şirketleri ise Yıldırım’ı favori gösteriyor. Kimi anket şirketleri de yayınladıkları son anketlerdeki oy oranının çok az bir seviyede olduğunu öne sürüyor.

19-06/22/secim-sonuclari-icin-tiklayin-1561204014.jpg

23 HAZİRAN İBB SEÇİMLERİNİ KARARSIZLARIN OYLARI BELİRLEYECEK

Bu nedenle, kararsız seçmenlerin oyları belki de 23 Haziran seçimlerinin kaderini etkileyebilecek seviyede. Her iki aday da yoğun geçen seçim çalışmalarında, gerek medya çalışmalarına gerekse halkla birebir görüşmeye özen gösterdi. Vaatlerini anlatarak hem kemik seçmen kitlesinin güvenini tazelemeye çalışırken, hem de kararsız seçmenlerle birlikte diğer siyasi partilerin seçmenlerine seslenen Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu’nun çalışmalarının nasıl sonuç verdiği ise artık belli olmaya başladı. Peki, Ümraniye’de büyük oy potansiyeline sahip olan Binali Yıldırım kitlesini koruyabildi mi? Ekrem İmamoğlu Ümraniyeli seçmenlere ulaşmayı başarabildi mi? Aşağıda verdimiz linke tıklayarak, 23 Haziran seçim sonuçlarını, Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu oy oranlarını ve seçimle ilgili tüm merak edilen soruların yanıtlarını bulabilirsiniz.

BAHÇELİ'DEN ÖCALAN'IN MEKTUBUNA YORUM

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim öncesi Öcalan'ın mesajı ile ilgili "İmralı'daki teröristbaşı HDP'nin istismarına müdahale için tarafsızlık çağrısı yapmıştır" ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçime günler kala yaptığı açıklamasında "23 Haziran'da sonuç ne olursa olsun Cumhur İttifakı devam edecektir" dedi.

KANDİL VURGUSU

MHP lideri Bahçeli: "23 Haziran’da sandıktan çıkacak sonuç ne olursa olsun Cumhur İttifakı’nın istikrarlı, inançlı ve iddialı varlığı devam edecektir. Teröristbaşının mektubu, HDP’nin vahim sapmasına, zillet ittifakına verdiği rezil desteğine itirazın, tepkinin ve bundan duyduğu rahatsızlığın eseri ve sonucudur. HDP ve Kandil, CHP’nin yanında hizalanmıştır. Karşımızdaki tablo esef ve ibret vericidir"

ÖCALAN'IN AÇIKLAMASINA NE DEDİ?

Bahçeli, teröristbaşı Öcalan'ın açıklamalarına ilişkin ise "İmralı'daki teröristbaşı HDP'nin istismarına müdahale için tarafsızlık çağrısı yapmıştır" ifadelerini kullandı.

İşte Bahçeli’nin açıklamasının tam metni:

23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Seçimi bu pazar günü yapılacak, milli iradenin takdir ve tercihi belli olacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi 23 Haziran seçimiyle ilgili son hazırlıklarını Yenikapı ruhuna tam ve eksiksiz bir şekilde bağlı kalarak sürdürmektedir.

Cumhur İttifakı’nın başarısı konusunda fedakârca ve kararlılıkla mücadele ettiğimiz tartışma götürmez bir gerçektir. 23 Haziran’da sandıktan çıkacak sonuç ne olursa olsun Cumhur İttifakı’nın istikrarlı, inançlı ve iddialı varlığı devam edecektir. Çünkü Cumhur İttifakı istikbalin mimarı, istiklalin muhafızıdır.

CHP VE İYİ PARTİ'YE YÜKLENDİ

Hiçbir fitne-fesat akın ve akımı ittifakımızın sağlıklı doğasına, sağlam duruşuna zarar veremeyecek, mukavemetimizi kıramayacaktır. CHP’nin başını çektiği, İP’in bütün imkânlarıyla destek verdiği, iç ve dış odakların açık açık yardım ve yataklık yaptığı Zillet İttifakı karanlık emellerine ulaşamayacaktır.

PKK’nın siyasi izdüşümü olan HDP’nin, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayına vermiş olduğu açık çek, verdiği katkı, gösterdiği yoğun ilgi ve alaka milletimizde büyük bir infiale neden olmaktadır. HDP ve Kandil CHP’nin yanında hizalanmıştır. Karşımızdaki tablo esef ve ibret vericidir. HDP’yle CHP arasında kurulan al-ver süreci, kirli pazarlıklar, kahredici anlaşma ve uzlaşmalar milli bekamız açısından ağır risk ve tehdittir.

İMRALI DEĞERLENDİRMESİ

İmralı’da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını çeken teröristbaşı anlaşılan odur ki, HDP’nin istismarına müdahale etmek, hatta önüne geçmek maksadıyla tarafsızlık çağrısı yapmıştır. Teröristbaşının mektubu HDP’nin vahim sapmasına, Zillet İttifakı’na verdiği rezil desteğine itirazın, tepkinin ve bundan duyduğu rahatsızlığın eseri ve sonucudur.

PKK’nın siyaset acentesi HDP’nin teröristbaşının uyarısına rağmen marazi ve mahsurlu stratejisinde bir değişikliğe gitmeme iradesi ise 23 Haziran üzerinde oynanan ahlaksız oyunu iyice gözler önüne sermiş olacaktır. HDP-PKK-teröristbaşı ve terörist Demirtaş arasındaki derin çatlakların çok boyutlu analiz ve yorumu elbette yapılacak, nihai olarak İstanbul içine çekilmek istenen girdaptan 23 Haziran’da tamamıyla kurtulacaktır.

Milliyetçi Hareket Partisi 23 Haziran’a odaklanmıştır. Tuzaklar nafile, tertipler beyhudedir. 23 Haziran’da İstanbul ehline emanet edilecek, sağduyu öne çıkacak, Cumhur İttifakı’nın muhterem adayı Sayın Binali Yıldırım, inancımız odur ki Büyükşehir Belediye Başkanı seçilecektir.

Tarih, demokrasi ve milli irade bir kez daha hükmünü verecek; yalan, riya ve aldatmayla, milli beka, milli onur, milli haysiyet arasındaki farkı ortaya koyacaktır. Nitekim 23 Haziran’da hak, hakkaniyet, cumhur ve İstanbul kazanacak, zillet, rezalet, melanet, hıyanet kaybedecektir.

19-06/22/trt2.jpg 

TERÖRİSTBAŞI ÖCALAN'IN KARDEŞİ TRT'YE ÇIKTI

Teröristbaşının kardeşi Osman Öcalan, TRT'ye çıktı. Osman Öcalan, PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın İmralı'dan servis edilen mektubunu ve İstanbul seçimi ile ilgili görüşlerini TRT ekranlarından aktardı. Muhalefete ve muhalif adaylara yer vermemesi ile eleştirilen TRT'nin Osman Öcalan'la röportaj yapması tepkilere sebep oldu.

‘BU ADAM BİR TERÖRİST’

‘İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Osman Öcalan’ın TRT’ye çıkarılmasına, “Bu adam bir terörist. Yazık size. Devlet kavramını ayağa düşürdünüz” diyerek tepki gösterdi.

‘ELİNDE YÜZLERCE ASKERİMİZİN KANI OLAN OSMAN ÖCALAN…’

Eski Milletvekili Sinan Oğan Twitter hesabında, “Eski bir milletvekili, Strateji Merkezi Başkanı, akademisyen bir Türk milliyetçisi olarak televizyonlar bize ambargo uygularken, PKK elebaşının kardeşi, elinde yüzlerce askerimizin ve vatandaşımızın kanı olan Osman Öcalan ile özel röportaj yapıyor! #İşEhlinin mi?” diye yazdı.

OSMAN ÖCALAN’A VAR MUHALİF İSTANBUL ADAYLARINA YOK

YSK'nin kararı ile mazbatası iptal edilen Millet İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun, TRT'de katıldığı canlı yayın sonrası Saadet Partisi ve Vatan Partisi'nin adaylarından da canlı yayına katılma talebi gelmişti.İki partinin verdiği dilekçelerden Vatan Partisi adayı İlker Yücel'in talebi kabul edilirken, Saadet Partisi adayı Necdet Gökçınar'ın canlı yayın talebi geri çevrildi.

 TERÖRİSTBAŞI ÖCALAN'DAN HDP'YE ''TARAFSIZLIK'' ÇAĞRISI:

23 HAZİRAN SANDIKLARINA DEV KADRO

31 Mart'ta yapılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimleri için siyasi partiler sandık başlarında görev yapacak müşahitlerini ve sandık kurulu üyelerini belirleyerek ilçe seçim kurullarına gönderdi. 

CHP'nin müşahit sayısı AK Parti'nin müşahit sayısından 2 kişi daha fazla. İBB seçiminde AK Partili 31 bin 339, CHP'li 31 bin 341 isim görev yapıyor. 

Büyük Birlik Partisi seçime kendi adayıyla katılmasa da desteklediği Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım için sandıklarda olacak. BBP'nin bildirdiği görevli sayısı 5 bin 771.

Seçime katılmayan partilerden biri olan HDP 14 bin 334, Demokrat Parti bin 55 kişinin ismini bildirdi.

Cumhur İttifakı'nın AK Parti'den sonraki bileşeni MHP bin 564 kişiyle sandıklarda görev yapacak. Millet İttifakı üyesi İYİ Parti ise ise 5 bin 565 kişiyle sandık başlarında olacak. Saadet Partisi'nin görevli sayısı 15 bin 416'yken Vatan Partisi ise 886 kişiyle sandıklarda olacak.

Yarın İstanbul'da 31 bin 124 sandık kurulacak ve 31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde sandıklara görevli veren siyasi partiler bu seçimlerde de sandıklara üye verebilecek.

YSK görev ücretini düşürdü

Sandık başkanı ve sandık kurulu memur üyeyle birlikte 7 kişiden oluşan sandık kurulu üyelerine YSK tarafından ücret verilecek. 

Yenilenen İstanbul seçimindeki iş yükü iptal edilen 31 Mart seçiminden daha az olduğu için sandık kurulu üyelerine ödenecek yevmiye sayısı düşürüldü.

Daha önce 3 yevmiye alan sandık kurulu memur üye yarın 2 yevmiye, 4 yevmiye alan sandık kurulu başkanı ise 3 yevmiye alacak. Partili müşahitlere ise bir yevmiye ödenecek.

Sandık maliyeti 32 milyon TL

Sandıkların kurulacağı bin 897 okulun sorumlusuna da YSK tarafından ücret ödenecek. 

YSK tarafından partili müşahitlere 12 milyon 336 bin TL, sandık kurulu başkanlarına 11 milyon 578 bin TL, sandık kurulu memur üyelere ise 7 milyon 718 bin TL ödenecek. İl ve ilçe seçim kurulu başkan ve üyeleri ile okul sorumlularına ödenecek parayla birlikte sandıklarda görev yapacaklara ödenecek para toplamda 32 milyon TL'yi geçecek.

YSK verilerine göre İstanbul'da 31 bin 124 sandıkta kayıtlı 10 milyon 560 bin 963 seçmen bulunuyor. Bu seçmenlerin 5 milyon 348 bin 568'i kadın, 5 milyon 212 bin 305'i erkek. Kadın seçmenler erkeklere oranla yüzde 1.3 daha fazla.

167 bin 438 seçmen ilk kez oy kullanacak. 94 bin 214 engelli seçmen bulunurken 75 yaş üzeri seçmen sayısı 387 bin 897.

Tüm ilçelerde seyyar sandıklar da kurulacak. 156 seyyar sandıklarda 3 bin 748 seçmen kayıtlı.

7 cezaevinde kurulacak 62 sandıkta 9 bin 320 tutuklu oy kullanacak.

33 bin 775 asker, 8 bin 93 hükümlü, 4 bin 633 kısıtlı ve vatandaşlıktan çıkan 359 kişinin şse oy kullanma hakkı bulunmuyor.

KARAR.COM her ilçe için olduğu gibi Ümraniye 23 Haziran seçim sonuçlarını grafiklerle canlı olarak aktarıyor. İşte Ümraniye seçimleri son durum...

ÜMRANİYE SEÇİM SONUÇLARI CANLI TAKİP İÇİN TIKLAYINIZ

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN