Son dakika! 6,8'lik depremde bilanço ağırlaşıyor: Ölü sayısı 19'a çıktı, 30 kişi göçük altında

Son dakika! 6,8'lik depremde bilanço ağırlaşıyor: Ölü sayısı 19'a çıktı, 30 kişi göçük altında

Son dakika haberi... Elazığ, Malatya ve Diyarbakır'ı vuran 6,8'lik depremde bilanço ağırlaşıyor. Sağlık Bakanı Koca "Malatya'da 221, Elazığ'da 551 yaralımız var. Elazığ'da 30'a yakın göçük altında vatandaşımızın olduğunu biliyoruz, depremde ölü sayısı artabilir" dedi.

Elazığ, Malatya ve Diyarbakır'ı vuran 6,8'lik depremde bilanço ağırlaştı. Ölü sayısı 19'a çıktığını duyuran Sağlık Bakanı Koca "Malatya'da 221, Elazığ'da 551 yaralımız var. Elazığ'da 30'a yakın göçük altında vatandaşımızın olduğunu biliyoruz, depremde ölü sayısı artabilir" dedi.

Bakan Koca, depremin yaşandığı bölgede incelemelerde bulunduğu esnada basın mensuplarına açıklama yaptı.

ELAZIĞ'DA 15 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Doğanyol'da 4, Elazığ'da 15 kişinin yaşamını yitirdiğini belirten Koca, Malatya'da yaralanan 221 kişiden 5'i dışında tamamının taburcu edildiğini, Elazığ'da da 551 yaralıdan 14'ü yoğun bakımda olmak üzere 50'sinin tedavisinin sürdüğünü aktardı. 

Koca, "19 vatandaşımızı kaybettik. Malatya'da 221, Elazığ'da 551 yaralımız var. Elazığ'da 30'a yakın göçük altında vatandaşımızın olduğunu biliyoruz, depremde ölü sayısı artabilir." diye konuştu.

BAKANLAR ELAZIĞ VE MALATYA'DA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Elazığ'daki incelemelerinin ardından Malatya'nın Doğanyol ilçesine gitti.

Üç bakan depremde hasar gören İlçe Emniyet Amirliği binasını inceledi. 

20-01/25/basliksiz-1-1579926767.jpg

Daha sonra gazetecilere açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Doğanyollulara geçmiş olsun diledi.

"MALATYA'DA 5 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ"

Soylu, daha önce Malatya'da 5 kişinin hayatını kaybettiğinin söylendiğini hatırlatarak, bir kişinin hastanede yapılan kalp masajıyla hayata döndürüldüğünü aktardı.

Soylu, kentte 4 kişinin yaşamını yitirdiğini, bir kişinin de ağır yaralı olduğunu aktararak, şöyle devam etti:

"DOĞANYOL'DA ENKAZ ALTINDA KALAN KİMSE YOK"

"Genellikle köylerdeki kerpiç evler, metruk evler yıkılmış durumda, öyle gözüküyor. İnşallah tüm tespitleri yapıp elimizden geleni ortaya koymaya çalışacağız. Tekrar geçmiş olsun diyoruz. Başsağlığı diliyoruz. Elazığ'da hala enkazın altındaki arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Biraz önce bir haber aldık bir vatandaşımız canlı olarak çıkarıldı. İnşallah bu çalışmalardan ümitli haberleri alabilmek mümkün olacaktır. Hem çalışıyoruz hem de dua ediyoruz. Tekrar geçmiş olsun dileklerimizi, başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Şu an Malatya'da Doğanyol'da enkaz altında kalan hiç kimse yok. Köylerin taramaları gerçekleşti. Şu anda ne enkaz altında ne de bu verdiğim rakamın ötesinde bilgi ve değerlendirme söz konusu."

"İNŞALLAH YARALARIMIZI EL BİRLİĞİYLE SARACAĞIZ"

Elazığ'daki çalışmalara ilişkin Soylu "Güzel sonuçlar bekliyoruz. Tüm arama kurtarma ekiplerimiz çalışıyor. Buralara çadır sevkiyatımız devam ediyor. Kış ve soğuk, onun için amacımız vatandaşlarımızı bu soğukta dışarıda bırakmamak. Bunun için çaba sarf ediyoruz." dedi.

Soylu, herkese geçmiş olsun dileğinde bulunarak, "Tüm imkanlarımızla seferber olmuş durumdayız. İlk dakikadan itibaren Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları açık ve nettir. İnşallah yaralarımızı el birliğiyle saracağız ve burada karşı karşıya kalınan durumları el birliğiyle gidereceğiz. Tekrar geçmiş olsun diliyorum."

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremde, Elazığ, Malatya, Diyarbakır, Adıyaman, Batman, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da 922 kişinin yaralandığını duyurdu.

184 ARTÇI MEYDANA GELDİ

AFAD'dan yapılan yazılı açıklamada, Sivrice'deki deprem sonrasında bölgede 4 ve üzeri büyüklükte 11 sarsıntı meydana geldiği, toplam artçı sayısının da 184 olduğu belirtildi.

Depremde Elazığ'da 15, Malatya'da 4 olmak üzere 19 kişinin öldüğü ifade edilen açıklamada, Elazığ'da 560, Malatya'da 226, Diyarbakır'da 34, Adıyaman'da 25, Batman'da 6, Kahramanmaraş'ta 37, Şanlıurfa'da 34 olmak üzere 922 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Malatya Doğanyurt ve Pütürge ile Diyarbakır ve Adıyaman'ın kuzey ilçelerinde gerçekleştirilen tarama faaliyetlerinin tamamlanarak durumun normale döndüğünün öğrenildiği aktarıldı.

AFAD DIŞINDA İŞ MAKİNASI ÇALIŞMAYACAK

Açıklamada, şunlar kaydedildi: "39 AFAD il müdürlüğü başta olmak üzere, Jandarma Arama Kurtarma ekipleri ile çeşitli illerin UMKE ve itfaiye ekiplerinden toplam 1097 arama kurtarma personeli ve 219 araç bölgeye sevk edilmiştir. Çalışmalara destek amacıyla 15 arama kurtarma köpeği bölgeye gönderilmiştir. İhtiyaç durumunda kullanılacak iş makinaları AFAD koordinasyonunda görevlendirilmektedir. Bölgede AFAD koordinasyonu dışında herhangi bir iş makinası çalışmayacaktır."

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN