Son dakika! Afrin'de hilal tamamlandı: YPG'nin Türkiye ile irtibatı kesildi

Son dakika! Afrin'de hilal tamamlandı: YPG'nin Türkiye ile irtibatı kesildi

TSK'nın Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda 38'nci gün geride kalırken, Jandarma ve Polis Özel Harekat timleri, Kilis Gülbaba ve Hatay Hassa sınırından Afrin'e girdi. TSK ve ÖSO, Afrin'in Aşağı Sinara ve Yukarı Sinara köylerini teröristlerden temizledi. Akşam saatlerinde gelen habere göre 1 köy daha teröristlerden temizlendi. Böylece Afrin'deki teröristlerin Türkiye sınırıyla teması tümüyle kesilerek kurtarılan alandaki 'hilal' tamamlandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin'de terör örgütü PYD/PKK'nın işgal ettiği bölgelere yönelik 20 Ocak'ta başlattığı Zeytin Dalı Harekatı 28'inci gününde hız kesmeden devam ediyor.

Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın harekatta etkisiz hale getirilen terörist sayısında 2 bin 21 olarak açıkladığı son rakam, bugün TSK'dan yapılan açıklama ile güncellendi. 

3 KÖY TEMİZLENDİ, HİLAL TAMAMLANDI

Harekatta bugün Afrin'in Aşağı Sinara, Yukarı Sinara köyleri ile Karmanluk köyü teröristlerden temizlendi. Harekatın başlangıcından bu yana 115 nokta ise teröristlerden temizlendi. Gelişmeyle TSK ve ÖSO Afrin'deki teröristlerin Türkiye sınırıyla temasını tümüyle keserek kurtarılan haritada "hilal" tamamladı.

18-02/26/harita.png

ÖZEL BİRLİKLER AFRİN'E GİRDİ

Jandarma ve Polis Özel Harekat timlerinin öncelikle olarak Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin bölgesinde teröristlerden temizlenen köylere sızma girişimini önlemek ve meskun mahal operasyonlarına katılacağı belirtildi.

JÖH ve PÖH'lere İçişleri Bakanlığı Müşterek Görev Merkezi'ne ayrılışı ve Afrin'e girişi sırasında vatandaşlar ellerindeki Türk bayrakları ile sevgi gösterisinde bulundu.

18-02/26/a1.jpg

Öte yandan harekat kapsamında bölgeye tank sevkiyatı yapıldı.

18-02/26/a2.jpg

TSK tarafından bu sabah yapılan açıklamada harekatın başlangıcından bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısının 2 bin 59'a yükseldiği bildirilmişti. Teröristlerden temizlenen nokta ise 112'yi buldu.

BİR KÖY DAHA TEMİZLENDİ

Seyf Ebubekir önderliğindeki ÖSO’ya bağlı Hamza Tümeni, Bey Obası köyünü terör örgütü PKK’dan temizledi. Ayrıca Ali Uşağı köyünde PKK’lı teröristler tarafından tahrip edilen ve kapısına kilit vurulan cami temizlenip düzenlenerek, tekrar ibadete açıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN