Akar: 2022'de 4 bin 9 terörist etkisiz hale getirildi

Akar: 2022'de 4 bin 9 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar yeni yıl mesajına ilişkin yayımladığı açıklamada 2022 yılında 4 bin 9 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Terörle mücadelenin artan bir tempoda devam ettiğinin altını çizen Akar, "Bundan sonra da tehlike nereden gelirse gelsin en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadele edeceğiz. 85 milyon vatandaşımızı terör belasından kurtarmakta kararlıyız" açıklamasında bulundu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yeni yıl öncesi bir açıklama yayımladı. Millî Savunma Bakanlığı ailesi olarak 2023 yılına artan bir inanç ve heyecanla hazırlandıklarını ifade eden Akar, terörle mücadelenin artan bir şiddet ve tempoda devam ettiğini belirterek, "Bu yılın başından itibaren ise 4.009 terörist etkisiz hâle getirilmiştir" dedi.

'ÜLKEMİZİN ETKİ ALANI BÜTÜN DÜNYA OLMUŞTUR'

Küresel ve bölgesel düzeyde gelişmelerin hızlandığı; artan risk, tehdit ve tehlikelere bağlı olarak güvenlik kaygılarının en üst seviyeye çıktığı bir dönemden geçtiklerini Kaydeden Akar, şu açıklamayı yaptı:

"Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına girerken Türkiye, Sn. Cumhurbaşkanımızın uluslararası alanda kurduğu çok boyutlu ilişkilerle özne hâline gelmiş; ülkemizin etki alanı üç kıta, ilgi alanı bütün dünya olmuştur. Bu süreçte görev ve sorumlulukları artan Milli Savunma Bakanlığımız da bölgesel ve küresel güvenlik için yeni yaklaşım ve stratejilerle Cumhuriyet tarihinin en yoğun ve en etkili faaliyetlerini icra etmektedir.

'TERÖRLE MÜCADELEMİZ ARALIKSIZ DEVAM ETMEKTE'

Bu kapsamda hudutlarımız, “Hudut namustur.” anlayışıyla; bugüne kadarki en yoğun ve en etkili tedbirler ile korunmaktadır. Terörle mücadelemiz ise “Terörist neredeyse hedefimiz orasıdır.” stratejisiyle başta FETÖ, PKK/PYD-YPG ve DEAŞ olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı artan bir şiddet ve tempoda aralıksız devam etmektedir.

Çözüm sürecinin bittiği tarihten (24 Temmuz 2015) bugüne kadar; yurt içinde, Irak ve Suriye’nin kuzeyinde toplam 37.312, bu yılın başından itibaren ise 4.009 terörist etkisiz hâle getirilmiştir.

Bundan sonra da tehlike nereden gelirse gelsin, terör örgütlerine kim destek verirse versin, en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar “Ölürsem şehit, kalırsam gazi!" düsturuyla mücadele etmekte; 85 milyon vatandaşımızı terör belasından kurtarmakta kararlıyız.

'KARDEŞ ÜLKELERİN HAKLI DAVALARINI DESTEKLİYORUZ'

Terörle mücadelenin yanı sıra denizlerimizdeki ve semalarımızdaki faaliyetlerimize de aralıksız devam edilmekte, hak ve menfaatlerimiz azim ve kararlılıkla korunmaktadır.

Türkiye olarak Ege ve Doğu Akdeniz’deki sorunların da uluslararası hukuka uygun, barışçıl yöntemlerle, iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde ve diyalog ile çözülmesi için gayret gösterirken; millî meselemiz Kıbrıs’ta da eşit egemen bağımsız iki devlet bağlamında çözümden yanayız.

Ege’de ve Doğu Akdeniz’de hem kendimizin hem de Kıbrıslı kardeşlerimizin hak, alâka ve menfaatlerini korumakta azimliyiz, kararlıyız ve buna muktediriz. Değerli Silah ve Mesai Arkadaşlarım, Biz kendi güvenliğimizi sağlarken aynı zamanda dost ve kardeş ülkelerin haklı davalarını da desteklemekteyiz.

Bu kapsamda başta Azerbaycan ve Libya olmak üzere dost, kardeş ve müttefiklerimizin haklı davasına destek olmakta; aynı zamanda NATO, AB, BM, AGİT ve ikili anlaşmalar kapsamında Katar’da, Somali’de, Kosova’da, Bosna Hersek’te ve daha birçok coğrafyada başarıyla görev yaparak bölge ve dünya barışına katkı sağlamaktayız. Eş zamanlı olarak personelimizin niteliklerini geliştirmek için eğitim ve tatbikat faaliyetlerini de aralıksız sürdürmekteyiz.

'TSK'NIN SAYGIN NİTELİKLERİ ARTIRILDI'

Bunların yanı sıra teşkilat yapımızdan personelimizin özlük haklarının iyileştirilmesine kadar reform niteliğindeki birçok yasal düzenleme hayata geçirilerek Türk Silahlı Kuvvetlerinin etkin, caydırıcı ve saygın nitelikleri artırılmıştır.

FETÖ ile mücadeleye de, elde edilen yeni bilgi, belge ve verilerle bütüncül bir yaklaşım ve kararlılıkla devam edilmiştir, edilmektedir. Türk Silahlı Kuvvetlerinin şanlı üniformasını hiçbir hainin taşımasına asla müsaade etmedik, etmeyeceğiz.

Savunma sanayi alanındaki çalışmalar da aralıksız sürdürülmekte; yerli ve millî olarak hayata geçirilen projelerle Türk Silahlı Kuvvetlerinin imkân ve kabiliyetleri her geçen gün daha da artırılmaktadır.

Milli Savunma Bakanlığı olarak tüm birimlerimizle ciddiyet, samimiyet, diyalog ve koordinasyon içerisinde çalışarak yeni yılda da çok daha büyük başarılar elde edeceğimize yürekten inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, Sultan Alparslan'dan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ve bugüne kadar bin yıldır bize vatan olan bu topraklarda bu günlere, bu seviyelere gelmemizde emeği geçen, katkı sağlayan bütün devlet büyüklerimizi ve komutanlarımızı saygıyla anıyorum.

Tüm başarılarımızdaki en büyük pay sahibi aziz şehitlerimizi; ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle yâd ediyor, hayatta olan kahraman gazilerimize, şehit ve gazilerimizin kıymetli ailelerine saygı ve şükranlarımı sunuyorum.

Şu anda karada, denizde ve havada; yurt içinde, sınır ötesinde zorlu arazi ve iklim şartlarında kahramanlık ve fedakârlıkla görev yapan değerli silah ve mesai arkadaşlarıma kazasız, belasız, hayırlı, başarılı görevler temenni ediyor; her birini alınlarından öpüyorum. Tüm silah ve mesai arkadaşlarımıza, gazilerimize, emeklilerimize ve onların aileleri ile birlikte şehitlerimizin kıymetli ailelerine yeni yılda en samimi duygularla sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN