Ali Babacan'dan 'cumhurbaşkanı adaylığı' açıklaması: İlk amacımız Türkiye'nin nasıl yönetileceği

Ali Babacan'dan 'cumhurbaşkanı adaylığı' açıklaması: İlk amacımız Türkiye'nin nasıl yönetileceği

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, FOX TV'de İlker Karagöz ile Çalar Saat programında altılı masanın cumhurbaşkanı adayına yönelik açıklamalarda bulundu. "Türkiye'de aday sorunu olmaz." diyen Babacan, "Bizim ilk amacımız Türkiye'nin nasıl yönetileceği. Geçiş süreci nasıl olacağına karar vermeden adayla ilgili tartışmanın içine girmenin yanlış olacağını düşünüyoruz, ilk önce sistemi konuşmamız lazım." dedi.

FOX TV'de İlker Karagöz ile Çalar Saat programında altılı masanın cumhurbaşkanı adayına yönelik açıklamalarda bulunan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Türkiye'de aday sorunu olmaz. Birçok cumhurbaşkanı başkan adayı bulunur." dedi. Babacan, "Bizim ilk amacımız Türkiye'nin nasıl yönetileceği. Geçiş süreci nasıl olacağına karar vermeden adayla ilgili tartışmanın içine girmenin yanlış olacağını düşünüyoruz, ilk önce sistemi konuşmamız lazım. Bunları belirlemeden isim üzerinde kilitlenmeyi yanlış buluyoruz." ifadelerini kulllandı.

Babacan'ın açıklamaları şu şekilde:

Defalarca söylüyoruz ortak cumhurbaşkanı adayı ile ilgili seçimler başlayınca açıklanacak. Altılı masanın ortak bir cumhurbaşkanı adayı olmasında bir kararlılığımız var hedef bu. Liderler her bir araya geldiğinde cumhurbaşkanı adayı belirlenecekmiş gibi bir hava oluşturuluyor. toplantı sonrasında açıklanmayınca bak yine açıklanmadı deniliyor. Biz toplantıya cumhurbaşkanı adayı çıksın diye toplanmıyoruz bunu biz açıkladık.

TÜRKİYE'NİN ADAY SORUNU OLMAZ

Parlamenter sistemi kamuoyuna sunduk. Bu çalışmayı kanun diline sunuyoruz. Sistemin nasıl işleyeceğini gibi. Öncelikle bunu önemsiyoruz. Türkiye'de aday sorunu olmaz. Birçok cumhurbaşkanı başkan adayı bulunur. Bizim ilk amacımız Türkiye'nin nasıl yönetileceği. Geçiş süreci nasıl olacağına karar vermeden adayla ilgili tartışmanın içine girmenin yanlış olacağını düşünüyoruz, ilk önce sistemi konuşmamız lazım. Bunları belirlemeden isim üzerinde kilitlenmeyi yanlış buluyoruz. Şuan kurumsal yapıyı çalışıyoruz. Geçiş sürecinde devletin nasıl yönetileceğini konuşuyoruz.

BİRKAÇ AY DAHA ALTILI MASADAN KİMSE SOMUT BİR İSİM BEKLEMESİN

Birkaç ay daha altılı masadan kimse somut bir isim beklemesin. Cumhurbaşkanı adayıyla geçiş süreciyle önce ve sonrası komple bir resmi oluşturalım halkımızı seçimlerle yormadan bu paketi halkımıza sunalım istiyoruz. Geçiş sürecinden sonra 6'lı masa bir mutabakat halinde olur sonra cumhurbaşkanı adayına karar verilir.

Altılı masa henüz bir ittifak değil. İlerde ittifakta olabilir. İttifak'a dönecek mi dönmeyecek mi daha bunlara karar verilecek.

ENFLASYON AÇIKLAMASI

TÜİK'in açıklayacağı enflasyon gerçek enflasyon mu göreceğiz. Gıda fiyatları 2'ye 3'e çıktı. ENAG'ın araştırması bile yüzde 150'yi gösteriyor. Paranın değerini pul ettiler. 200 liralık banknot piyasaya sürüldüğünde 123 dolar ediyordu. Şimdi 12 dolar ediyor. Bu yerlilik millilik midir. Bu ülkede herkes fakirliği, yoksulluğu görüyor. Tamamen laf üretiyorlar. Laf üretmekten başka yaptıkları iş yok. İş üretin iş.

Bu ülkenin bakanlarının yetkileri yok. Bakanlar konuşuyor konuştuklarının hiçbir kıymeti yok. Cumhurbaşkanı'nın attığı imzaya bakıyorlar. O imzalarda ülkeyi batıran imzalar.

Erdoğan, en çok faiz ödeyen ülkenin başında. Millilik ve yerlilik bu değildir.

Devletin kurumu utanmadan çıkıp yüzde 78 açıklıyor. Açıkladığın rakamlar gerçek ve doğru rakamlar olacak. Kimseyi inandıramazsınız enflasyonun yüzde 78 olduğuna. Gerçek enflasyonu kimden saklıyorsunuz, vatandaş enflasyonu yaşıyor.

NEBATİ'NİN 'ÖLDÜK BİTTİK DİYENLERE KAPAK OLSUN' SÖZLERİNE YANIT

Hiçbir kıymeti yok sadece konuşuyorlar. Medyanın ilgisini çekecek karakterleri bularak insanların ilgisini çekiyor. Öldük bittik diye kim söylüyor. Öldük bittik diyen bu ülkenin emeklisi, öldük bittik diyen bu ülkede asgari ücretle geçinen insanlar, öldük bittik diyenler ailesinden yarım harçlık alan gençler. Öldük bittik diyenler bunlar. Ülkenin emeklisine asgari ücretlisine mi kapak yaptı. İnşallah ilk seçimde bitiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN