Son dakika! Antalya’da üst üste depremler | Son depremler

Son dakika! Antalya’da üst üste depremler  | Son depremler

Son dakika haberi: Antalya'da art arda iki deprem meydana geldi. İlk deprem 4.9 büyüklüğünde ölçülürken bundan yaklaşık yarım saat sonra 4.4 şiddetinde ikinci bir deprem meydana geldi. Isparta olmak üzere çevredeki illerde de hissedilen deprem paniğe neden oldu. Deprem can ve mal kaybına neden olmadı.

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Merkezi Enstitüsü verilerine göre Antalya'nın Akseki ilçesinde 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) verilerine göre ise deprem yerin 11 kilometre derinliğinde meydana gelirken büyüklüğü 4.8 olarak açıklandı. 

İKİNCİ DEPREM

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Merkezi Enstitüsü 20.55'de 4.2 şiddetinde bir deprem daha kaydedildiğini bildirdi. 

AFAD'DAN AÇIKLAMA

AFAD'ın twitter adresinden yapılan açıklamada "Antalya, Akseki'de saat 20.14'te meydana gelen #deprem sonrası olumsuz bir ihbarın gelmediği bilgisi alınmıştır." denildi.

PANİK YAŞANDI

Manavgat, Alanya, Gündoğmuş, İbradı ilçeleri ile Konyanın Seydişehir ve Mersin ile Isparta’nın bazı ilçelerinde de hissedildi. Deprem kısa süreli paniğe neden oldu. Deprem nedeniyle Aksekide vatandaşlar sokağa çıktı. Bir süre sokakta bekleyen vatandaşların havanın kararması ve paniğin geçmesinin ardından evlerine geri döndü.

18-04/13/9385860.jpg

Depremle ilgili herhangi bir can ve mal kaybının olmadığı öğrenildi.

VALİ: CAN VE MAL KAYBI YOK

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, yaptığı açıklamada, "AFAD deprem dairesine göre 4,8 büyüklüğünde deprem oldu. Şu ana kadar jandarma eliyle köyleri, emniyet ekiplerimizce de Akseki merkezini tarattık. Can ve mal kaybıyla ilgili ihbar yok. Hayat normal akışında seyrediyor" ded

TÜRKİYE'DE KAYDEDİLEN SON DEPREMLER

Deprem kuşağı üzerinde bulunan Türkiye'de ve dünyada her saniye deprem meydana geliyor. Ancak depremlerin pek çoğu 3 ve altı şiddette olduğu için bizler tarafından hissedilmiyor. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) ise son depremlerin tamamını takip ediyor ve verilerini tutuyor. Bu verilere göre olası deprem durumlarına yönelik önlemler alınıyor.

18-04/13/9385858.jpg

Türkiye'de yaşanan depremleri aşağıda yer alan bağlantıdan öğrenebilirsiniz. İşte son depremleri öğrenebileceğiniz link.

SON DEPREMELR İÇİN TIKLAYINIZ

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN