Babacan'dan enflasyon çıkışı: Tek hane artık bir hayal

DEVA Partisi lideri Babacan, iktidara ekonomi üzerinden yüklenerek TÜİK verilerine değindi. "Resmi rakamlara göre bile enflasyon hep çift hanelerde, inmiyor. Tek hane artık bir hayal" diyen Babacan, ÜFE'deki enflasyonun 2002 yılındaki kriz rakamlarının da üzerinde olduğunu söyledi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İstanbul Küçükçekmece İlçe Kongresi'nde konuştuç Burada iktidara sert sözlerle yüklenen Babacan, TÜİK'in enflasyon verilerini aktardı ve Türkiye'nin 2 haneli yüksek 2 haneli enflasyon dönemine girdiğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne de sert şekilde eleştiren Babacan, "Bir de şimdi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne bakın. Özellikle şu son 3 yıl 3 aylık döneme bakın. Resmi rakamlara göre bile enflasyon hep çift hanelerde, inmiyor. Tek hane artık bir hayal. Enflasyon sürekli yukarıya doğru hareket ediyor. Üretici fiyatlarındaki enflasyon (ÜFE) 2002'deki kriz rakamının bile üzerinde" dedi.

Babacan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

Küçükçekmece bizim için İstanbul'un yaşatılması gereken gözbebeği. Uzmanlar senelerdir İstanbul depremi diye uyarıyor. Ne diyorlar? Bu depremin vaktini bilmek zor ama gelecek. İktidar 3 tane canlı fay hattının bulunduğu bölgeyi yerleşime açmayı planlıyor.

(Kanal İstanbul projesi) yıkım demektir. İstanbul'un bu projeye acil ihtiyacı yok ama İstanbul'un çok acil ihtiyaç duyduğu bir yatırım alanı var.

'İSTANBUL'U DEPREME HAZIRLAYIN'

Ben buradan iktidara bir çağrı yapmak istiyorum. Milyarlarca kaynağı rant projesine aktaracağınıza İstanbul'u depreme hazırlamaya ayırın.

Hükümet sıkışınca İstanbul'a bakıyor biz bu şehre ihanet ettik diyor. Bu sayın Erdoğan'ın kendi cümlesi. E madem bunun farkında da biz de diyoruz: Artık bu ihaneti bırakın, bu ihanetten vazgeçin diyoruz. Yapmayın artık. Yazıktır günahtır bu şehre diyoruz.

'DEVLETİN ASIL GÖREVİ TEDBİR ALMAK'

Devletin vazifesi afet olduğu gün sadece acıyı paylaşmak değildir. Tabii ki acı paylaşılır. Ama şu anda bakıyoruz afetten sonra devletin apar topar yaptığı acıyı paylaşmak, zararı kısmen karşılamaya çalışmak şu bu. Ama asıl önemli olan o acının yaşanmaması için tedbir almak. Doğal afet olur ama hükümete düşen buna karşı hazırlanmaktır. Tedbir almaktır. Devletin görevi halkın her türlü can ve mal güvenliğini temin etmektir. Anayasal görevidir bu devletin. Hükümetin etrafındaki 3-5 kişiyi zengin etmek değildir. Bir rant lobisi oluşturup o rant lobisinin kendi aralarında paylaşacağı bir zenginlik üretmek değildir. Hükümetin görevi bu ülkede yaşayan insanların onurlu, haysiyetli ve güvenli bir şekilde yaşayacağı ortamı sağlamaktır.

'ENFLASYONU SADECE 2 YILDA TEK HANEYE DÜŞÜRDÜK'

Rakamları ayarlama enstitüsünün yani TÜİK'in makyajlı verilerine göre bile gıdada TÜFE artışı yüzde 29 bugün. TÜİK diyor ki enflasyon yüzde 19 ama gıdada yüzde 29. Bunlar makyajlanmış rakamlar. Yine TÜİK ne diyor? ÜFE yüzde 43 arttı diyor. Ve Sayın Erdoğan 'enflasyondan daha fazla zam verdik biz insanlara' diyor. Elle tutulur hiçbir yanı yok söylediklerinin. Bu ülkede tam 34 yıl boyunca enflasyon 2 haneli 3 haneli seyretti. Hatta ara ara 2002'den önceki 34 yıldan bahsediyorum ben, 3 haneli rakamları gördük yüzde 100'ün üzerindeki enflasyonu gördük. Ne yaptık? Ben ve arkadaşlarımın görevde olduğu dönemde '2003-2004' aldık ve enflasyonu sadece iki yılda tek haneye düşürdük.

'ENFLASYON 2002'DEKİ KRİZ RAKAMININ BİLE ÜSTÜNDE'

Ufak tefek iniş çıkışlarla birlikte enflasyonu yıllarca belli bir mertebede tutmayı başardık. Ama bizler ayrıldıktan sonra ipin ucu kaçtı. Şu anda Türkiye, yüksek 2 haneli enflasyon dönemine girdi. Bir de şimdi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne bakın. Özellikle şu son 3 yıl 3 aylık döneme bakın. Resmi rakamlara göre bile enflasyon hep çift hanelerde, inmiyor. Tek hane artık bir hayal. Enflasyon sürekli yukarıya doğru hareket ediyor. Üretici fiyatlarındaki enflasyon (ÜFE) 2002'deki kriz rakamının bile üzerinde.

'SAYIN ERDOĞAN MUTLAKA SUÇU ATAACK BİRİLERİNİ BULUYOR'

Bu iktidarın bütçeyi borç ve faiz sarmalına sokması işçimizin de memurumuzun da maalesef refahından sürekli çalıyor. Peki bu enflasyonun sorumlusu kim? Sayın Erdoğan'a sorarsanız hep başkaları. Mutlaka faturayı kesecek suçu atacak birilerini buluyor.

'PAZARCI ESNAFINA TERÖRİST DEDİLER'

O akraba bakanla beraber ekonomiyi yönetirken ne yaptılar? Patates-soğan depolarını bastılar. Pazarcı esnafına terörist ifadesini kullandılar. Niye? Biz yapmadık onlar yaptı demek için. Şimdi hedefte zincir marketler var.

'KÖTÜ TABLONUN SORUMLUSU İKTİDARDIR'

Bu kötü tablonun sorumlusu çok açık. Bu kötü tablonun gerçek sorumlusu; hukuku askıya alan, vatandaşı uydurma gerçeklikle avutmaya çalışan, halkın refahını düşünmeyen bugünkü iktidar ve ortaklarıdır. Enflasyonun gerçek sorumlusu bugünkü iktidardır. Sayın Erdoğan hiç sağa sola bakmasın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN