Son dakika! Başbakan Yıldırım'dan Abdullah Gül yorumu

Son dakika! Başbakan Yıldırım'dan Abdullah Gül yorumu

Başbakan Binali Yıldırım, İspanya dönüşü uçakta, 11. Cumhurbaşkanı Abdulluh Gül'ün adaylığı konusunda açıklamalarda bulundu. Yıldırım, "Ne eski ne de yeni yerine yaranamaz" dedi.

Başbakan Yıldırım, Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili soru üzerine "Uzun yıllar içerisinde bulunduğunuz, önemli görevler üstlendiğiniz bir siyasi hareketten ayrıldığınızda ne eski ne yeni yerinize yaranamazsınız. Tecrübeler bunu göstermiştir" dedi.

Gül'ün adaylığının gündem gelmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan da "Bizim meselemiz değil" yorumunda bulunmuş, başka bir açıklamada ise muhalefetin ortak aday arayışıyla ilgili "5 Mayıs'ta meydanda kim olacak göreceğiz" ifadelerini kullanmıştı. 

Erdoğan ve eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın AK Parti Genel Merkezi'nde yaptığı görüşmede de Gül'ün adaylığı konusunu da ele alınmıştı. 

Bugün AK Parti ile ittifak görüşmesi yapan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de 2007'deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerini hatırlatarak "Abdullah Gül'ün isminin yıpratılmaması gerektiğini" dile getirmişti. 

CHP'den üst üste yapılan açıklamalarda da Abdullah Gül'ün ortak aday olarak düşünülmediği kamu oyuna duyuruldu. Öğle saatlerinde ise Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollağolu Gül' ile 2 saat 15 dakika süren bir görüşme yaptı. Görüşmenin ardından açıklama yapılmaması dikkat çekti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN