Son dakika! Bursa Adliyesi'nde kimyasal alarm

Son dakika! Bursa Adliyesi'nde kimyasal alarm

Bursa Adliyesi'nin emanet bölümünde uyuşturucu operasyonunda ele geçirilen metamfetamin yapımında kullanılan kimyasal niteliği olan maddenin bulunduğu şişe kırıldı. Şişenin kırılması sonucu kokudan etkilenen polis ve adliye çalışanları sağlık ekipleri tarafından tedavi edildi. Bursa Adliyesi boşaltılırken, AFAD ekipleri incelemelerini sürdürüyor.

Edinilen bilgiye göre, merkez Osmangazi ilçesi Uluyol'daki adliye sarayında akşam saatlerinde kimyasal madde paniği yaşandı. Uyuşturucu madde imalatında kullanılan metamfetamin dolu şişe adli emanet bürosuna getirildi. Çuvalda taşınan şişe yere düşerek kırıldı. Etrafa kesif bir koku yayılınca panik yaşandı. Hemen alarm verilerek adliye tahliye edildi. 

18-01/05/resimid_8643236.jpg

Adliyeye hemen 112, itfaiye ve AFAD ekipleri çağrıldı. Ekipler kısa sürede adliyeye gelerek tedbir aldı. Uyuşturucu maddenin kokusundan etkilenen polis memurları 112 ekiplerince muayene edildi.



Adli personel kısa sürede binayı tahliye etti. Mesainin hemen bitmiş olması şans olarak değerlendirildi.

KİMSE ETKİLENMEDİ

Adliye deposunda, bir operasyonda ele geçirilen, içinde uyuşturucu madde yapımında kullanılan kimyasal maddenin bulunduğu cam şişenin kırılmasıyla yayılan kokudan kimsenin etkilenmediği bildirildi.

Alınan bilgiye göre, bir operasyonda ele geçirilen ve içinde uyuşturucu yapımında kullanıldığı belirtilen kimyasal madde bulunan cam şişe, adliyenin deposunda personel tarafından taşındığı sırada kırıldı.

Şişeden gelen kokudan etkilenme riskine karşı adliyede bulunanlar dışarı çıkarıldı.

Olay yerine AFAD ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi.

"TEDBİRLER SONLANDIRILDI"

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, saat 17.00 sıralarında emanet deposuna konulan şişenin kırılması sonucu ortama gaz ve duman yayıldığı, tedbiren deponun bulunduğu alanın boşaltıldığı belirtildi.

Tedbirlerin sonlandırıldığı vurgulanan açıklamada, "Sağlık, AFAD ve itfaiye ekiplerinin yaptığı inceleme ve çalışmalar neticesinde, herhangi bir sıkıntının bulunmadığı, gaz ve dumandan herhangi bir kimsenin etkilenmediği anlaşılarak tedbirlere son verilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

 

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN