Çavuşoğlu'ndan orman yangını yardımı açıklaması

Çavuşoğlu'ndan orman yangını yardımı açıklaması

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türkiye'deki orman yangınları sonrası gündeme gelen yangın söndürme yardımlarına ilişkin olarak "Biz Türkiye olarak yardım ettiğimiz gibi başka ülkelerin de bize yardım etmesini elbette kabul ederiz" dedi.

Türkiye'de bir haftadır devam eden orman yangınları sonrası yangına müdahalede iktidarın eksikleri gündemdeki yerini hala koruyor. Vatandaşlar, orman yangınlarına müdahale için Avrupa ülkelerinden yardım talebiyle sosyal medyada "Help Turkey: Global Call" başlığıyla çağrı başlatmıştı. Çağrılar sonrası ilk açıklama Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan geldi.

"BAŞKA ÜLKELERİN YARDIM ETMESİNİ KABUL EDERİZ"

Çavuşoğlu, Türkiye'deki orman yangınları sonrası gündeme gelen yangın söndürme yardımlarına ilişkin olarak "Biz Türkiye olarak yardım ettiğimiz gibi başka ülkelerin de bize yardım etmesini elbette kabul ederiz" dedi.

"4 ÜLKEDEN DÖNÜŞ OLDU"

Çavuşoğlu'nun açıklaması şöyle:

"Bu büyük bir yangın. Yangının başlamasıyla beraber birçok ülke, komşu ülkeler, dost ve kardeş ülkeler ve Avrupa'dan ülkeler de bizi aradılar.

AB, duyuruyu tüm ülkelere iletti. 4 ülkeden, Hırvatistan, Romanya, Fransa ve İspanya'dan dönüş oldu.

"BUGÜNE KADAR GÖRMEDİĞİMİZ BİR AFETLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

Bugüne kadar görmediğimiz bir afetle karşı karşıyayız. Bu mücadeleyi hep birlikte verip, hep birlikte bunun üstesinden geleceğiz.

Fransa, İspanya'da yangın olabileceğini belirterek, uçak gönderemeyeceğini söyledi. Tekliflerini geri çekmiş oldular."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (16)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
16 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN